Java [1242]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Power Media Sp. z o.o. poszukuje programistów Java do pracy przy projektach realizowanych we Wrocławiu oraz poza granicami Polski.
    Zapraszamy do zapoznania się z oferta pracy: http://www.power.com.pl/pl/career/o... Osoby zainteresowane proszone są o przysłanie cv na adres praca@power.com.pl Proszę powołać się na grono.net
  • agrr

To ja się dołączam; ]

---> http://www.gridwisetech.com/jobs

Poszukujemy pasjonatów - ludzi doświadczonych, a także tych, którzy
    dopiero stawiają pierwsze kroki w zawodowej pracy w branży IT.

• Anonim

Pracowalem kiedys w Power Media. Ale nie w tej; ))) W tej z Wawy. BTW. Szukam obecnie pracy jako programista Java; )))
  • Dzemus

A chcesz pracować w Łodzi?; >
  • Anonim

a jakies ciekawe oferty w Łodzi?:)
  • Dzemus

http://www.tt.com.pl/cache/0/320/_2...

Wiem, że otwierają w Łodzi oddział (dużo wylotów do Tuluzy, bo praca dla AirBus'a)... mi tam za daleko:P
  • Anonim

W Lodzi? Hmmm ... zalezy za ile. Ale nie sadze zeby oplacalo mi sie wynosic z Wawy. Ja musze tu jeszcze 1.5 roku popracowac ... zeby nabywac doswiadczenia (nie mam go zbyt wiele jesli chodzi o komercyjne projekty w Javie), podszkolic anglika i bede chcial wiac z kraju. Mam ogolnie 10 lat doswiadczenia przy Webach, aplikacjach webowych itd. A co do AirBusa. Zajebista sprawa jak dla mnie. Interesuje sie lotnictwem cywilnym troche i uwielbiam latac samolotami pasazerskimi; )))
  • Anonim

taa slyszalem o TT
    ciekawie umowy formuluja
    tak ze panie w Panstwowym Inspektoracie Pracy robia duze oczy
    radze ostroznosc:)
  • the blue @ Pirate bay

Ad http://www.tt.com.pl/cache/0/320/_2... ale tak patrzę sobie na requirements i zastanawiam się kogo oni naprawdę szukają, javowca, webowca czy człowieka od oracle. Szczerze jak dla mnie przegięcie z deka, ja akurat pracuję jako programista baz danych i szczerze specjalizuję się dość wąsko w obszarze baz danych, trochę hobbystycznie ale naprrawdę nie tyle by nazwać to dobrą umiejętnością, szlifuję javę i C# XHTML'a kiedyś mocno rzeźbiłem, dziś nie mam z nim nic wspólnego, java scriptu nie trawiłem nigdy. Owszem zależy jakie jest podejście ich do tematu - jeśli chodzi o to czy znam technologie i miałem z nimi kiedykolwiek styczność co spowodowałoby że z manualami i googlem szybko bym się odnalazł w temacie to wtedy ogłoszenie miałoby dla mnie sens inaczej to niezła kupa, specjalista od wszystkiego naraz - przecież nie ma takich specjalistów.
  • Dzemus

Hmm - ja teoretycznie pracuję jako programista J2EE, ale bądźmy szczerzy - bez znajomości SQL'a (trzeba umieć dane pobrać), XML'a (zapisać i przesłać), HTML'a (umieć wyświetlić), UML'a (zrozumieć "o co cho?":P) nie da rady... W gruncie rzeczy dlatego, że Java jest wykorzystywana teraz głównie w aplikacjach webowych... Ostatnio pracowałem nad webservice'm w Javie, z którego korzysta klient napisany w QT - teoretycznie nie wymagano ode mnie znajomości C, ale przydała mi się ona cholernie podczas testów...
    Niestety Java jest taką technologią w której trudno się "specjalizować", bo przez swoją "uniwersalność i przenośność" ma za wiele płaszczyzn styczności z innymi technologiami i platformami, żeby można było założyć klapki na oczy i wgryzać się tylko w język...

A co do wymagań w tamtym ogłoszeniu - uważam, że absolwent informatyki powinien mieć jakieś (chociaż blade) pojęcie o każdej z wymienionych technologii - w końcu jakoś te lata zaliczył i coś przez te studia robił...
  • Adept

to u Ciebie w firmie używają UML'a? :) U mnie w ogóle :)
  • the blue @ Pirate bay

Zgadza się i z każdą technologią miałem coś wspólnego i pracuję jako programista baz danych i jestem jeszcze w trakcie studiów. Zasadniczo czepiam się tylko sposobu formułowania ogłoszenia, bo brzmi ono jakby chcieli człowieka eksperta w każdej z tych dziedzin.
  • steelheart

zawsze tak pisza ogloszeniach a potem przychodza na rozmowy barany ktore ani be ani me nie sa w stanie powiedziec w zadnej z tych technologi :)
  • Dzemus

>Adept napisał
    >to u Ciebie w firmie używają UML'a? :) U mnie w
    >ogóle :)

Hehe.. w sumie to tylko do jakichś trudniej obczajalnych rzeczy - zazwyczaj analityk przychodzi, opowiada bajeczkę co to by oni chcieli, my (programiści) mówimy, że tego się nie da zrobić :P:P, po czym siadamy, formułujemy jakoś sensowniej te wymagania i się pytamy czy to wystarczy.. No i przy tym "jak to ma działać i wyglądać" czasami się UML przydaje.
  • Nikita

Witam, witam!

Mam nadzieję, że co poniektórzy jeszcze pamiętają o mnie, o RINFie. :))
    Także posiadam propozycję pracy na stanowiskach Programista Java.

Zachęcam do kontaktu. :)

Nikita
  • Anonim

Zgadzam się, że programista od wszystkiego jest do niczego, ale w tym wypadku szerokie spojrzenie się przydaje.
    Obecnie szukamy programistów java do dwóch projektów:

1. dla absolwentów z doświadczeniem kademickim i znajomością UML/XML (naprawdę się przydaje)

2. dla dla bardziej doświadczonych wykorzystujących znajomośc technologii J2EE.

Zainteresowany? Zapraszam do odesłania apliakcji na praca@power.com.pl.

W razie pytań służę pomocą.

Pozdrawiam
  • Nikita

:)
  • SkiLo

no prosze jakie emocjonujace starcie dwoch firm :D
  • Anonim

czyżby bez 2 letniego doświadczenia w projektach komercyjnych itp. można było startować? Po co ja z tej Polski wyjeżdżałem skoro teraz tak łatwo o robotę jako programista...
  • SkiLo

pewnie ze latwo, znam od groma firm co ztrudnia cie od zaraz, jak ucieszy cie 2.5k brutto.
  • 1
  • 2