Java [1242]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • d'plus

Fajna dyskusja się wywiązała w jednym z poprzednich tematów, więc chciałbym ją pociągnąć tu.
    Jakie są możliwości pracy za granicą dla programistów Javy, zarobki, opinie, preferencje i zdolności .. :)

A wogóle to łatwiej za granicą niż w Polsce?:)

ps. osobiście nie jestem jeszcze programistą Javy, narazie leży książka Thinking.. a w sierpniu jadę na szkolenie programowania w Javie do Oracle pl ,ale powoli się rozglądam za migracją...:)
  • Anonim

od zajebania, szczegolnie w sektorze bankowym [mowie o UK]. najczesciej chca jednak conajmniej 2 lat doswiadczenia.
  • Adept

2 lata to bardzo dużo.. przynajmniej jak dla mnie - studenta.

A jak się kształtują zarobki??

liczę tez na pocięgnięcie dyskusji o krajach skandynawskich :)
  • d'plus

a jakie są zadania na takim stanowisku? nie mam za bardzo wizji :/
  • Maciek Makowski

>A jak się kształtują zarobki??

W bankach w Londynie sa w przedziale £30k - £100k za rok, zaleznie od doswiadczenia, umiejetnosci technicznych i wiedzy biznesowej. Gorne ograniczenie nie dotyczy tzw. quant-developerow (specow od matematyki finansowej, metod numerycznych i C++).
  • Anonim

to i ja dorzuce pytanka...

1. jakie kwalfikacje sa wymagane:
    - czy musem jest posiadanie wyzszego wyksztalcenia (czy przyjmowani do pracy sa studenci)
    - czy samo 2letnie doswiadczenie (bez ukonczonych studiow - po 1 roku) + certyfikaty wystarcza do ogarniecia jakiejs sensownie platnej (> £ 40k) pracy?
    - czy potrzebne sa jakies certyfikaty jezykowe? jaki poziom jezyka jest wymagany? (jestem na poziomie cae - gdzies tak na c, moze b; wystarczajaco?)

2. jakie sa zadania w pracy programisty javy w sektorze bankowym?
    bo poki co pracuje nad tworzeniem platformy do kreowania aktywnych aplikacji prawniczych i jakiestam serwerowe aplikacje (no i aplikacje na urzadzenia przenosne) a jestem dosc zainteresowany zmiana branzy i ogolnie kraju. (dopoki rzadza tu kaczory nic dobrego dziac sie nie bedzie. trzeba wiac, poki mozna... kiedys oczywiscie tu wroce. kiedys)

3. a jak sie maja programisci javy na urzadzenia mobilne?
    - przykladowe kwoty...
    - praca grupowa czy raczej indywidualne zlecenia?

4. a jak jest z praca zdalna?
    - czy cos takiego jest w ogole praktykowane?

bylbym wdzieczny za jakies sensowne i merytoryczne odpowiedzi. z gory dzieki.
  • KirkoR

A czy ktoś ma może konkretne oferty pracy?
  • Nikita

RINF Sp. z o.o. firma informatyczno – konsultingowa szuka dla swojego Klienta kilku młodych, dynamicznych osób na stanowisko:

Java Developer
    Nr Ref. SLO1
    Miejsce pracy: Monachium (Niemcy)

Oczekujemy:
    · Minimum 2 – letniego doświadczenia zawodowego w programowaniu w języku Java (J2EE, J2SE)
    · Dobrej znajomości języka angielskiego lub/i niemieckiego, pozwalającej na swobodną komunikację w międzynarodowym środowisku
    · Dobrej znajomości środowiska Windows
    · Doświadczenie w branży finansowej będzie dodatkowym atutem

Oferujemy:
    · Pracę w nowoczesnej firmie w międzynarodowym środowisku
    · Udział w pracach nad interesującymi i wymagającymi projektami
    · Bardzo atrakcyjne warunki zatrudnienia (m.in. pokrycie kosztów zakwaterowania)

Wszystkich zainteresowanych powyższą ofertą prosimy o przesłanie aplikacji w języku angielskim wraz z numerem referencyjnym na adres:

praca-net@rinf.pl
  • Nikita

To jest aktualna propozycja pracy w RINFie zagranica Polski. Inne oferty związane są z pracą w Polsce.
  • Maciek Makowski

>A czy ktoś ma może konkretne oferty pracy?

http://www.jobserve.com
  • YouCan'tGoWrongWithStretchyPants

Tylko jesli nie podasz angielskiego numeru telefonu i adresu, to raczej nikt sie nie odezwie, chyba, ze masz dokladnie doswiadczenie, jakiego potrzebuja w danym momencie (konkretny framework, agile czy cos takiego).
  • Anonim

Numer można sobie kupić w skype, a adres to chyba mejlowy w domenie .co.uk :P
  • Anonim

Konkretne oferty Londynu od 30 000 do 55 000 u mnie tomasz.kostruski@grafton.pl.
    Dla tych doswiadczonych i dla tych poczatkujacych rowniez.
  • george

Generalnie ja i pare osob z roku pracuje za granica, dokladnie to wiekszosci w fiemie X ( wlasciwie wszyscy po za mna - nei bede podawal z w celu uchornienia aktualnych konsumentow) Zarabiamy w euro, nie sa neisamowite pieniadze ale bez exp to i tak wiele, pracujac 20 h tygodniowo mozna bimbac albo calkiem niezle zyc a przy 40h i wiecej to juz loksus na polskie warunki, zwlacza ze czas pracu nienormowany, robimy w domu czy gdzie tam kazdy chce.

Generalnei polecam rozejrzec sie po forumach na java.net, moze zostaniecie zauwazeni, albo sie gdzies wkrecicie, albo jakies praktyki w firmach trudniacych sie java, zawsze jakis punkt zaczepienia, nei wazne za ile, wazne zeby zostac przez kogoz zauwazonym , potem to moze sie potoczyc samo.