-
d'plus
Fajna dyskusja się wywiązała w jednym z poprzednich tematów, więc chciałbym ją pociągnąć tu.
Jakie są możliwości pracy za granicą dla programistów Javy, zarobki, opinie, preferencje i zdolności .. :)
A wogóle to łatwiej za granicą niż w Polsce?:)
ps. osobiście nie jestem jeszcze programistą Javy, narazie leży książka Thinking.. a w sierpniu jadę na szkolenie programowania w Javie do Oracle pl ,ale powoli się rozglądam za migracją...:) -
Anonim
od zajebania, szczegolnie w sektorze bankowym [mowie o UK]. najczesciej chca jednak conajmniej 2 lat doswiadczenia. -
Adept
2 lata to bardzo dużo.. przynajmniej jak dla mnie - studenta.
A jak się kształtują zarobki??
liczę tez na pocięgnięcie dyskusji o krajach skandynawskich :) -
d'plus
-
-
Maciek Makowski
>A jak się kształtują zarobki??
W bankach w Londynie sa w przedziale £30k - £100k za rok, zaleznie od doswiadczenia, umiejetnosci technicznych i wiedzy biznesowej. Gorne ograniczenie nie dotyczy tzw. quant-developerow (specow od matematyki finansowej, metod numerycznych i C++).
-
Anonim
to i ja dorzuce pytanka...
1. jakie kwalfikacje sa wymagane:
- czy musem jest posiadanie wyzszego wyksztalcenia (czy przyjmowani do pracy sa studenci)
- czy samo 2letnie doswiadczenie (bez ukonczonych studiow - po 1 roku) + certyfikaty wystarcza do ogarniecia jakiejs sensownie platnej (> £ 40k) pracy?
- czy potrzebne sa jakies certyfikaty jezykowe? jaki poziom jezyka jest wymagany? (jestem na poziomie cae - gdzies tak na c, moze b; wystarczajaco?)
2. jakie sa zadania w pracy programisty javy w sektorze bankowym?
bo poki co pracuje nad tworzeniem platformy do kreowania aktywnych aplikacji prawniczych i jakiestam serwerowe aplikacje (no i aplikacje na urzadzenia przenosne) a jestem dosc zainteresowany zmiana branzy i ogolnie kraju. (dopoki rzadza tu kaczory nic dobrego dziac sie nie bedzie. trzeba wiac, poki mozna... kiedys oczywiscie tu wroce. kiedys)
3. a jak sie maja programisci javy na urzadzenia mobilne?
- przykladowe kwoty...
- praca grupowa czy raczej indywidualne zlecenia?
4. a jak jest z praca zdalna?
- czy cos takiego jest w ogole praktykowane?
bylbym wdzieczny za jakies sensowne i merytoryczne odpowiedzi. z gory dzieki. -
KirkoR
-
Nikita
RINF Sp. z o.o. firma informatyczno – konsultingowa szuka dla swojego Klienta kilku młodych, dynamicznych osób na stanowisko:
Java Developer
Nr Ref. SLO1
Miejsce pracy: Monachium (Niemcy)
Oczekujemy:
· Minimum 2 – letniego doświadczenia zawodowego w programowaniu w języku Java (J2EE, J2SE)
· Dobrej znajomości języka angielskiego lub/i niemieckiego, pozwalającej na swobodną komunikację w międzynarodowym środowisku
· Dobrej znajomości środowiska Windows
· Doświadczenie w branży finansowej będzie dodatkowym atutem
Oferujemy:
· Pracę w nowoczesnej firmie w międzynarodowym środowisku
· Udział w pracach nad interesującymi i wymagającymi projektami
· Bardzo atrakcyjne warunki zatrudnienia (m.in. pokrycie kosztów zakwaterowania)
Wszystkich zainteresowanych powyższą ofertą prosimy o przesłanie aplikacji w języku angielskim wraz z numerem referencyjnym na adres:
praca-net@rinf.pl -
Nikita
To jest aktualna propozycja pracy w RINFie zagranica Polski. Inne oferty związane są z pracą w Polsce. -
Maciek Makowski
-
YouCan'tGoWrongWithStretchyPants
Tylko jesli nie podasz angielskiego numeru telefonu i adresu, to raczej nikt sie nie odezwie, chyba, ze masz dokladnie doswiadczenie, jakiego potrzebuja w danym momencie (konkretny framework, agile czy cos takiego).
-
Anonim
Numer można sobie kupić w skype, a adres to chyba mejlowy w domenie .co.uk :P -
Anonim
Konkretne oferty Londynu od 30 000 do 55 000 u mnie tomasz.kostruski@grafton.pl.
Dla tych doswiadczonych i dla tych poczatkujacych rowniez. -
george
Generalnie ja i pare osob z roku pracuje za granica, dokladnie to wiekszosci w fiemie X ( wlasciwie wszyscy po za mna - nei bede podawal z w celu uchornienia aktualnych konsumentow) Zarabiamy w euro, nie sa neisamowite pieniadze ale bez exp to i tak wiele, pracujac 20 h tygodniowo mozna bimbac albo calkiem niezle zyc a przy 40h i wiecej to juz loksus na polskie warunki, zwlacza ze czas pracu nienormowany, robimy w domu czy gdzie tam kazdy chce.
Generalnei polecam rozejrzec sie po forumach na java.net, moze zostaniecie zauwazeni, albo sie gdzies wkrecicie, albo jakies praktyki w firmach trudniacych sie java, zawsze jakis punkt zaczepienia, nei wazne za ile, wazne zeby zostac przez kogoz zauwazonym , potem to moze sie potoczyc samo.
- Przeglądaj grona w kategorii Internet i Komputery
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem
|
|
Wszystko co związane z programowaniem w Java (J2EE, JSP, JDBC, itd) test
Miejsca grona (1)
-
Kino Luna ul. Marszałkowska, Warszawa
www.kinoluna.pl kino.luna@maxfilm.com.pl 22 621 78 28
- Dodaj miejsce