Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam!

potrzebuję BIRT A Field Guide to Reporting :) - i nie mowie tutaj o template do eclipsa tylko o ksiazce.. jak sama nazwa wskazuje.

Ktos mial cos do czynienia z tym ??

Help na stronach WWW jest bezwartosciowy. Panowie woleli posiwecic czas na tworzeniu BIRTA niz bawic sie w kastalskie zrodla :)

czekam na informacje,
    Joanna R.
  • Anonim

to forum umarło ?
  • Adept

A dema na stronie nie są w stanie Ci pomóc?
  • steelheart

To ze nikt nie odpisuje nie znaczy ze forum umarlo, predzej ze ludzie nie znaja tematu lub niechce im sie odpisywac; -)
  • Anonim

>Adept napisał
    >A dema na stronie nie są w stanie Ci pomóc?

dema są proste, ogolne uzytkowanie a raczej przedstawienei mozliwosci birta.

nie ma tam np jak zrobic aby na gird taki row pokazywal sie w zaleznosci od potrzeb.

np kiedy okres ubezpieczenia jest = 12 m-cy wtedy pokazuje mi sie pole X a co do ukrywanego tekstu - nie ma problemu.

raport musialby byc mobilny.

tez np w momencie tworzenia ramek, mamy mozliwosc wybrania tylko 3 grubosci lin. :(

jedyny plus to taki ze w momencie popsucia rpaortu np poprzez zmiane w xml source mozna zrobic replace history z okreslonej godziny :)
  • Anonim

>steelheart napisał
    >To ze nikt nie odpisuje nie znaczy ze forum umarlo,

to byla prowokacja :)
  • steelheart

a wogole czemu birt a nie np. jasper reports do ktorego jest kupa dokumentacji i kilka przyjemnych edytorow ?

(ja tu tylko sprzatam; P )
  • Adept

Jak kiedyś oglądałem rzekome dema BIRT'a to mi się bardzo psodobał; )

ale to chyba ogólne to nie za wiele ma wspólnego z javą - nieprawda?? po za tym że zrobione jest w javie; )

• Jaro

Zrobione jest w Javie, i ma z nią dużo wspólnego.

Są takie rzeczy jak Report Engine przykładowo.
    Robię właśnie próby podpięcia BIRTa do mojej aplikacji RCP, no i rzeczywiście help online jest cieniutki, książki też nie mam.

Problemów jest troche. Niestety.
  • Anonim

poluje na to:

http://www.amazon.com/gp/product/03...