-
Anonim
Witam!
potrzebuję BIRT A Field Guide to Reporting :) - i nie mowie tutaj o template do eclipsa tylko o ksiazce.. jak sama nazwa wskazuje.
Ktos mial cos do czynienia z tym ??
Help na stronach WWW jest bezwartosciowy. Panowie woleli posiwecic czas na tworzeniu BIRTA niz bawic sie w kastalskie zrodla :)
czekam na informacje,
Joanna R. -
Anonim
-
Adept
-
steelheart
To ze nikt nie odpisuje nie znaczy ze forum umarlo, predzej ze ludzie nie znaja tematu lub niechce im sie odpisywac; -) -
-
Anonim
>Adept napisał
>A dema na stronie nie są w stanie Ci pomóc?
dema są proste, ogolne uzytkowanie a raczej przedstawienei mozliwosci birta.
nie ma tam np jak zrobic aby na gird taki row pokazywal sie w zaleznosci od potrzeb.
np kiedy okres ubezpieczenia jest = 12 m-cy wtedy pokazuje mi sie pole X a co do ukrywanego tekstu - nie ma problemu.
raport musialby byc mobilny.
tez np w momencie tworzenia ramek, mamy mozliwosc wybrania tylko 3 grubosci lin. :(
jedyny plus to taki ze w momencie popsucia rpaortu np poprzez zmiane w xml source mozna zrobic replace history z okreslonej godziny :)
-
Anonim
>steelheart napisał
>To ze nikt nie odpisuje nie znaczy ze forum umarlo,
to byla prowokacja :)
-
steelheart
a wogole czemu birt a nie np. jasper reports do ktorego jest kupa dokumentacji i kilka przyjemnych edytorow ?
(ja tu tylko sprzatam; P ) -
Adept
Jak kiedyś oglądałem rzekome dema BIRT'a to mi się bardzo psodobał; )
ale to chyba ogólne to nie za wiele ma wspólnego z javą - nieprawda?? po za tym że zrobione jest w javie; )
-
Jaro
Zrobione jest w Javie, i ma z nią dużo wspólnego.
Są takie rzeczy jak Report Engine przykładowo.
Robię właśnie próby podpięcia BIRTa do mojej aplikacji RCP, no i rzeczywiście help online jest cieniutki, książki też nie mam.
Problemów jest troche. Niestety. -
Anonim
- Przeglądaj grona w kategorii Internet i Komputery
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem
|
|
Wszystko co związane z programowaniem w Java (J2EE, JSP, JDBC, itd) test
Miejsca grona (1)
-
Kino Luna ul. Marszałkowska, Warszawa