Japonia [4172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • C a n a !!

chyba od mojego pierwszego anime czyli Dragon Ball ^^
  • Lukasz

Kiedyś po różnych dziwnych perypetiach wylądowałem we Władywostoku. Po tygodniu padł pomysł, aby promem wybrać się do Korei a potem do Japonii. Spodobała mi się otwartość i życzliwość Japończyków. Ich podejście do historii i tradycji.

Po roku żałuję, że bawiłem tam tak krótko :-)
  • deneCcorpse 666

zainteresowanie japonia zapoczatkowaly ogladane pierwsze anime - dragon ball, saint seyia, yaiba. pozniej zaczelem sluchac maximum the hormone,pozniej doszly inne anime...mangi i tak sie skonczylo ze nawet sie ucze japonskiego.
  • Tatiana

Dawno temu, kiedy jeszcze byłam w szkole średniej, uczył naszą klasę religii w klasztorze, pewien
    zakonnik - Bernardyn, (ubrany w brązowy habit) który właśnie powrócił z Japonii z kilkuletniej misji.
    Usilnie przez nas, ciągle nagabywany, opowiadał nam różne rzeczy o Japonii na przerwach i po lekcji.
    Mnie te opowieści bardzo zaciekawiły i w związku z tym zaczęłam czytać różne książki o Japonii jakie były
    dostępne w bibliotekach, a później zaczęłam pisać wiersze, a jak tylko zetknęłam się pierwszy raz w
    prasie z haiku postanowiłam posiąść sztukę pisania tego gatunku jak też i tanki i tak to się zaczęło.