-
C a n a !!
-
Lukasz
Kiedyś po różnych dziwnych perypetiach wylądowałem we Władywostoku. Po tygodniu padł pomysł, aby promem wybrać się do Korei a potem do Japonii. Spodobała mi się otwartość i życzliwość Japończyków. Ich podejście do historii i tradycji.
Po roku żałuję, że bawiłem tam tak krótko :-) -
deneCcorpse 666
zainteresowanie japonia zapoczatkowaly ogladane pierwsze anime - dragon ball, saint seyia, yaiba. pozniej zaczelem sluchac maximum the hormone,pozniej doszly inne anime...mangi i tak sie skonczylo ze nawet sie ucze japonskiego. -
Tatiana
Dawno temu, kiedy jeszcze byłam w szkole średniej, uczył naszą klasę religii w klasztorze, pewien
zakonnik - Bernardyn, (ubrany w brązowy habit) który właśnie powrócił z Japonii z kilkuletniej misji.
Usilnie przez nas, ciągle nagabywany, opowiadał nam różne rzeczy o Japonii na przerwach i po lekcji.
Mnie te opowieści bardzo zaciekawiły i w związku z tym zaczęłam czytać różne książki o Japonii jakie były
dostępne w bibliotekach, a później zaczęłam pisać wiersze, a jak tylko zetknęłam się pierwszy raz w
prasie z haiku postanowiłam posiąść sztukę pisania tego gatunku jak też i tanki i tak to się zaczęło. -
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Japonia
- Załóż własne grono tematyczne