-
LKay
1. Będą działać, ale stawki na połączenia międzynarodowe Cię zabiją. Taniej wychodzi kupić prepaid albo pożyczyć sima na lotnisku. Tylko musisz mieć telefon 3G (iPhon i większość nowych, które mają hsdp)
2. Gniazdka mają takie same jak w stanach, tylko w 90% bez uziemienia. W sieci 100-110V/ 50-60Hz w zalezności od regionu, więc wszystkie zasilacze itp muszą być do tego przystosowane inaczej popsujesz. :)
3. Jest drobny problem, bo nie ma kantorów. Kase możesz wymienić tylko na większych dworcach, na poczcie i w banku za okazaniem paszportu. Wygodniej będzie Ci kupić jeny przed wyjazdem. -
maks p
witam, dzieki za odpowiedz:)
bede jeszcze troche upierdliwy:)
no wiec napisalem do swojego hotelu jak sie najlatwiej dostac z lotniska Narita do ich hotelu i w odpowiedzi dostalem nast informacje:
"The nearest metro station is “Akasakamitsuke” Station.
(1)Haneda-Airport Terminal → Hamamatuchou (Tokyo Monorail) 470JPY/ 23min
(2)Hamamatuchou → Shinbashi (JR Yamanote Line) 130JPY/ 2min
(3)Shinbashi → Akasakamitsuke (Tokyo Metro Ginza Line) 160JPY/ 6min
ツ
It is the best method."
i w zwiazku z tym moje pytanie - czy oni sie pomylili i napisali Haneda airport zamiast Narita czy ja po prostu czegos nie rozumiem:)
2. a drugie moje pytanie dotyczy elektryczności.....skoro jest tam inne napiecie to czy mozna gdzies nabyc albo jest szansa ze bedzie takie cos w hotelu - jakas przejściówka albo cos podobnego zebym mogl podlaczyc laptopa, aparat itd
pozdrawiam wszystkich:) -
maks p
jeszcze takie małe pytanko czysto z ciekawości:)
czemu w nazwach np hotelu jest podane akasaka, minato.......
tzn akasaka to dzielnica a minato to co to?? -
LKay
1. Pewnie się pomylili i dali Ci wytyczne z dojazdem z Haneda (to inne lotnisko). Z narity na Akasaka najlepiej się dostaniesz Narita -> Ueno (Keisei-sen), Ueno -> Akasaka (Ginza-sen)
2. Przejściówki mozesz na pewno kupić w kadym elektronicznym (najprościej na Akihabara), mozliwe, że będzie można pozyczyć w hotelu. -
-
asia Asia
Witam!
Planuję pojechać do Tokio. W lipcu. na miesiąc.
a oto moje pytania:
1) Znacie jakiś apartament, hotel... żeby koszt wynosili 3500 zł za 2 osoby na miesiąc i w miarę dobrym miejscu...
2) ile wziąć kasy- planujemy wyjazd do Kioto, Fuji, Tokio dome, Disneyland i inne .... 10 000 zł wystarczy? ( nie licząc przelotu i domu, za który wyjdzie tyle samo, razem 20 000 zł)
Pozdrawiam i proszę o wyczerpującą odpowiedz; )
-
マイケル
moja odpowiedz bedzie mało wyczerpująca, ale w lipcu bedzie gorąco strasznie; )
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Japonia
- Załóż własne grono tematyczne