-
Ewcia:* wariatka;p
Manga to komiks japoński,rysowany specyficzną kreska,jaki jest Wasz ulubiony??a anime to film animowany japonski oba te arcydziela sa tworzone zarówno dla dzieci,jak i dla tylko DOROSŁYCH jak i dla młodzieży;) -
Kuba
Jejku naprawde, a ja myślałem że manga to takie jabłka, a anime to nowy rodzaj margaryny.... jejku wiesz na forum miłośników Japoni to troche głupie uświadamiać, czym jest manga, a czym anime, poza tym zaśmiecasz forum, bo założe się że takich tematów było już kilka... conajmniej... -
Anonim
>Anastaciunia, Anastazja napisała:
>Manga to komiks japoński,rysowany specyficzną kreska,jaki
>jest Wasz ulubiony??a anime to film animowany japonski oba
>te arcydziela sa tworzone zarówno dla dzieci,jak i dla
>tylko DOROSŁYCH jak i dla młodzieży;)
A ty masz NIBY 18 lat a piszesz jak 10 latka. -
Anonim
>Alpej napisał
jejku wiesz na forum
>miłośników Japoni to troche głupie uświadamiać, czym
>jest manga
Z tym że u wielu osób zainteresowanie Japonią wzieło się od mangi^^'
-
-
Anonim
-
ToTo
ja tez!!! LOVELESS rzadzi! :D SoubixRitsuka FOREVER:D pozdrawiam wszystkich fanow m&a :D -
Ewcia:* wariatka;p
nie ukrywajmy dla wiekszosci ludzi MANGA to czrana magia
ja staram sie uswiadamiac ludziom a Wy sie tak zachowujecie<foch> -
Anonim
Masz racje, ludzie którzy interesują sie Japonią nie mają zielonego pojęcia co to jest MANGA. OH dzięki za uświadomienie. -
Anonim
ahaha xD
A co to jest manga kyyooo? xD
(^.~)
Ej pytanie za 100 pkt. Yaoi to faceci a Yuri to babki tak?; > -
Anonim
-
Kuba
>Mariusz... napisał
>>Alpej napisał
>jejku wiesz na forum
>>miłośników Japoni to troche głupie uświadamiać, czym
>>jest manga
>
>Z tym że u wielu osób zainteresowanie Japonią wzieło
>się od mangi^^'
>
>
co niczego nie zmienia:) prawda?? tym bardziej ...
-
Anonim
>Anastaciunia, Anastazja napisała:
>Manga to komiks japoński,rysowany specyficzną kreska,jaki
>jest Wasz ulubiony??a anime to film animowany japonski oba
>te arcydziela sa tworzone zarówno dla dzieci,jak i dla
>tylko DOROSŁYCH jak i dla młodzieży;)
radziłabym sprawdzać tematy w archiwum przed założeniem nowych, bo takie temat JUŻ BYŁ - http://grono.net/forum/topic/111517... -
Kaiou
Świetną mangą jest Kajtek i Koko. Zabawna i z ciekawym scenariuszem.... :) -
猫 女
LOL...
A tak na poważnie... Na gronie jest kilka dużych forów poświęconych mandze i anime. Naprawdę nie widze potrzeby pisania o tym na forum Japonii, tym bardziej, że raczej wszyscy miłośnicy Japonii doskonale wiedzą czym jest manga/anime i NIE WSZYSCY lubią ten temat. Spróbuj na egzaminie na japonistyke powiedzieć, że interesujesz się mangą - marny twój los. -
KiLLiAN
>>>Spróbuj na egzaminie na japonistyke powiedzieć, że interesujesz się mangą - marny twój los.
a wcale, ze nie; ). zdzwiliabys sie jak milo mi sie rozmawialo z dr Okazaki i z dr Umedą o alternatywnej historii Japonii w Samurai Deeper Kyo i o tym jak Oda Nobunaga był tam demonem :) oczywiscie rozmawialem tez o wielu innych rzeczach-powstanie Japonii w shinto, literatura/ o Kawabacie akurat mowilem/, film etc. ale za mangę wcale nie bili i nie wiem skad sie wzielo takie demonizowanie mangi i anime. na japonistyce prawie wszyscy cos ogladaja, a dr Okazaki jest np fanką Miyazakiego i jutro bedzie z nami Nausicę ogladac, bo zrobilismy material w rekordowym czasie. z reszta juz i tak od zeszlego roku nie ma rozmow kwalifikacyjnych; ) no ale tak pomyslalem, ze sprostuje :)
a co do mangi i anime na tym gronie, to tez uwazam, ze to kiepski pomysl, od tego jest 100 innych gron, zeby tam sobie o tym dyskutowac. -
Kuba
Owszem, aczkolwiek sensei Tsuneo Okazaki, na początku roku kazał podnieść ręce tym, którzy interesują się mangą i anime i wyraził dla nich lekką dezaprobatę:) -
猫 女
Heh, to widze ze miałeś troche szczęścia. Ja akurat na japonistyke nie zdawałam, ale ludzie, z którymi rozmawiałam, a którzy są na japonistyce, lub już ją skończyli zawsze przy rozmowie o egzaminach podkreślają, że lepiej nie wspominać, że się interesuje M/A. Zresztą nie chodziło mi o dyskusje na ten temat, tylko o podkreślenie, że jest wiele osób interesujących się Japonią, które nie lubią tematu M/A. -
Anonim
Manga i Anime jest super. Zresztą cała Japonia jest cool. Wybieram się tam, może zostanę mangaką. Marzenia :* -
Kaiou
Tylko nie rozumiem po co temat, w którym już samo złożenie i definicja tematu jest błędna? Najlepiej zamknąć, bo po co kolejne tłumaczenie ludziom, że definicja "mangi" podana w pierwszym poście jest zupełnie bez sensu? O tym już było na wielu gronach i wystarczy poszukać :) -
Kuba
>猫 女 napisała:
>Heh, to widze ze miałeś troche szczęścia. Ja akurat na
>japonistyke nie zdawałam, ale ludzie, z którymi
>rozmawiałam, a którzy są na japonistyce, lub już ją
>skończyli zawsze przy rozmowie o egzaminach podkreślają,
>że lepiej nie wspominać, że się interesuje M/A. Zresztą
>nie chodziło mi o dyskusje na ten temat, tylko o
>podkreślenie, że jest wiele osób interesujących się
>Japonią, które nie lubią tematu M/A.
W zupełności się zgadzam np. ja jedyne anime jakie lubie to te które kiedyś leciały na poloni 1, tzn. Tsubasa, Daimos i takie tam.
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Japonia
- Załóż własne grono tematyczne