Japonia [4172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Gdzie konkretnie chcieli byście pojechać w Japoni? Ja bym chciała pojechać do Kyoto.
  • Mateczka Szydery

tokio.
  • Anonim

Polecam Shikoku i Dogo Onsen. Bardzo bym też chciała zobaczyć raz jeszcze Kyoto i słynną świątynię mchu, do której niestety nie miałam szans dotrzeć.
    A tak wogóle to marzy mi się wyjazd do Japonii jesienią lub wiosną, podobno wtedy jest tam najpiękniej.
  • Anonim

Japon japon japon :D ja chce wszedzie! Gdziekolwiek!! :D Ale Tokyo*
  • Anonim

>Kylie napisała:
    >tokio.

Tokyo jest strasznie drogie.Ale na bank trza zobaczyc,chociaz ja mysle,ze fajnie jest pojechac do jakiejs malej miesciny,gdzie zyje sie spokojnie i cichutko^^
  • ド ナ タ

Okinawa, Okinawa! ^^'
  • Kaiou

>Polizei napisała:
    >Tokyo jest strasznie drogie.Ale na bank trza
    >zobaczyc,chociaz ja mysle,ze fajnie jest pojechac do jakiejs
    >malej miesciny,gdzie zyje sie spokojnie i cichutko^^

Tylko dla naiwynych Amerykanów, którzy bez sprzeciwu wierzą przewodnikom. W Tokio można przeżyć nawet taniej niż w innych miastach....
  • ド ナ タ

Kaiou - w sumie trochę ciężko mi powiedzieć dlaczego akurat tam - może dlatego, że wysepka jest stosunkowo mała, nie jest tak tłoczno jak w Tokio czy Kioto, miejsce wydaje się mieć swoisty klimat i z książek oraz zdjęć to bardzo mi się tam podoba pod względem geograficznym; )
  • ۞ Aisha ۞

Kyoto ^-^ Bajka nie miasto *-*
  • synowiec.

Tokio...
  • justine

ja chcę do Atami :)
  • Yousstysia

Marzy mi sie odwiedzic Kioto, chramy Itsukushima i Ise-jingu oraz wejście na Fuji-san
  • Nat

nie ma, ze gdzie?!? po prostu do Japoni... dookola Japonii... ale na pierwszy strzal to pewnoe Tokio i Kyoto
  • HITORI

Okinawa tak, Okinawa! nie ma dla mnie lepszego miejśca na tym świecie!
  • Jin :)

Tokyo
  • Anonim

Swietna baza wypadowa jest Osaka. Duze miasto a w okolo Osaki mnostwo rzeczy do zobaczenia (Kyoto, Nara, Kobe-choc to miasto industrialne ale chcialbym je zobaczyc ze wzgledu na trzesienie ziemi z 1995-) prawdziwa skarbnica swiatyn i palacow. W okol Tokyo nie ma niczego szczegolnego wiec musi wystarczyc sama aglomeracja tokiyska. Za duzo tam sie zabytkow nie znajdzie. A tu masz wiekszosc rzeczy na wyciagniecie reki. Wszystko w promieniu 60 km. Chcesz duze miasto... jestes w Osace. Chcesz swiatynie, ogrody i historie... masz obok Kyoto i Nare.
  • Kuba

Akihabara Tokyo, Okinawa i prefektura Tohoku(to ostatnie tylko, jeśli miał bym tą drugą połówkę:)
  • Ma-Sza.

do Japonii chce jechac dla wspolczesnej architektury, technologii, widoku sarariimanow pracujacych niczym malenkie tloki w silniku Toyoty, oraz przezycia tego chorego miejskiego vibe'u gigantycznego molocha. A dalekowschodnia architektura tradycyjna mnie nie przekonuje, byc moze dlatego ze mam uraz po ujrzeniu koszmarow jak skajskrejper Taipei 101.

• ۞ Aisha ۞

Kyoto ^-^
  • Anonim

Na pewno do Tokyo !!