-
Jim moovie:
postanowilem, ze zaadaptuje polskie jedzenie i od dzis jem pałeczkami. Czy ktoś z was rowniez mial takie, tudziez podobne jazdy??? -
Anonim
ja bardzo czesto jem paleczkami:) fajna sprawa czlowiek sie nie przejada i wogole. Wygodne :] -
Michał Matusiak
nie wiem jak wy,ale ja wtedy czuję bliższy kontakt z jedzeniem; D i w ogóle wszystko wydaje się smaczniejsze -
Anonim
Zalezy co sie je ja wcinam wszytsko paleczkami poniewaz gotuje sobie sam i najczesniej jest to cos tajskiego [hmmm ostrosc to jest to;] ] lub cos innego orientalnego . Ale schabowego nie probowal bym paleczka jesc;] -
-
Pati
Hahaha :D No tak.. Trohę ciężko by było :P Zawsze można nabić kotleta na pałeczkę i obgryzać dookoła :D -
Jim moovie:
hmm, no tak, raczej polskie jedzenie "na noz i widelec" to ciezko jest paleczkami, ale zawsze mozna zamiast robic kotleta, podsmazyc albo poddusic pokrojaca na kawalki mieso, do tego gesty sos, warzywa, no i ryz, troche rozgotowac, aby nie byl sypki i juz nic, tylko paluchy lizac (albo paleczki:D) -
Anonim
ja jak robie schabowego czy kuraka czy cos to rozszarpuje i da sie jesc paleczkami :) -
Anonim
Nowłaśnie to jest niesamowite, że oni nawet tonkatsu (taki ichni schabowy) tymi pałeczkami wymiatają, a jak małe dzieci super nimi jedzą ja na początku wogóle nie umiałam wszystko mi spadało wypadało itp. widelczyk dla dzieci mi dawali bo w niektórych knajpkach to tylko hashi są i nic więcej, a teraz w domu jak jem coś ala japońskie jedzonko to sie bawię pałeczkami -
>>Kiri<<
-
a.ga.
-
Jim moovie:
-
Yousstysia
Pałeczki to świetna sprawa :) Moja rodzina nieraz dziwnie sie na mnie patrzy bo jesli tylko jest ryz na obiad ja jedyna uzywam pałeczek a oni jak polska tradycja nakazyje; ) -
lady Magma
taak skad ja to znam
"tekst czemu szpanujesz"
co do jedzenia paleczkami schabowebo..
mozna go zaadoprotowac poprzez przerobienie na donburi
na niektorych stronach internetowych sa ciekawe przepisy -
sleep-walker
ja od lat jem pałeczkami: zupki chińskie (produkcja radomska; )),
- makaron wszelakiego kształtu, rybe (he he he pamiętam minę mojej mamy jak zobaczyła co robię; ), kiedyś jak się trochę upiła (moja mama nie ryba; )) to nawet udało jej się kawałek mięska podnieść tymi patykami; D ale na trzeźwo nie potrafi; P hi hi hi), w zasadzie gdy ćwiczyłam się w jedzeniu tym ustrojstwem próbowałam tego na wszelakich rzeczach, czipsach, jajecznicy (dobrze wysmażonej; )) i różnych takich, uwielbiam jeść pałeczkami !; ) szczególnie oglądając jakąś komedię azjatycką (gdzie bohaterowie jedzą… pałeczkami; ))
Gratuluję wszystkim którym się chce nauczyć tego i tym którzy już to umieją; )
Mam tylko jedne pałeczki i czas by było je zmienić, macie może jakiś punkt (najlepiej wysyłkowy, albo w wa-wie) gdzie można by było kupić jakieś fajne pałeczki ?
-
Jim moovie:
tiaaa, hasla w stylu "wydurniasz sie" sa w normie, ale nie zwracam na to uwagi...musze przyznac, ze jedzenie paleczkami sprawia mi niesamowita frajde...az jedzenie inaczej spakuje
...lady Magma, masz moze adresy tych stronek??? -
Jim moovie:
acha, kwestia ryzu. takiego w torebce praktycznie nie da sie ugotowac "na klejaco", a juz gdy wysypiemy go na plytkim talerzu, to jest ekstremalnie sypki. jesli juz mamy taki ryz, to polecam podgotowac go troche dluzej i po tym wsypac do niewielkiej glebszej miseczki, to go poskleja...ale tak calkiem, to najlepszy jest ryz taki w kilogramowym, papierowym opakowaniu, jak cukier, czy maka. ten sie skleja doskonale, ale trzeba uwazac w czasie gotowania, aby nie wyszedl na kit. nie dodawajcie oleju, czymasla w czasie gotowania...z wiadomych powodow -
Anonim
>sleep-walker napisała:
>ja od lat jem pałeczkami: zupki chińskie (produkcja
>radomska; )),
>- makaron wszelakiego kształtu, rybe (he he he pamiętam
>minę mojej mamy jak zobaczyła co robię; ), kiedyś jak
>się trochę upiła (moja mama nie ryba; )) to nawet udało
>jej się kawałek mięska podnieść tymi patykami; D ale na
>trzeźwo nie potrafi; P hi hi hi), w zasadzie gdy
>ćwiczyłam się w jedzeniu tym ustrojstwem próbowałam
>tego na wszelakich rzeczach, czipsach, jajecznicy (dobrze
>wysmażonej; )) i różnych takich, uwielbiam jeść
>pałeczkami !; ) szczególnie oglądając jakąś komedię
>azjatycką (gdzie bohaterowie jedzą… pałeczkami; ))
>Gratuluję wszystkim którym się chce nauczyć tego i tym
>którzy już to umieją; )
>
>Mam tylko jedne pałeczki i czas by było je zmienić, macie
>może jakiś punkt (najlepiej wysyłkowy, albo w wa-wie)
>gdzie można by było kupić jakieś fajne pałeczki ?
>
Pojedz na stadion tam sa te azjatyckie knajpy tam jest tego odgroma i ciut ciut za free; ] albo sklep.soto.waw.pl -
sleep-walker
Dziękuję ci bardzo, ale…
hmmm... właściwie chodziło mi o pałeczki które się nie niszczą po kilku tygodniach używania (warunki są extramalne) We wszystkich opisach stoi jak wół PAŁECZKI UŻYTKOWE. Jasne raz na rok albo i rzadziej, oglądam dużo koreańskich produkcji i nigdzie nie widziałam żeby Koreańczycy, jedli "ręcznie malowanymi" pałeczkami, zup i innych źle wpływających na malowane farbą drewno potraw. Ja naprawdę jem różne dania tymi pałeczkami. Potrzebne mi pałeczki z plastiku twardego (takie mam teraz) lub z jakiegoś stopu metalu (ostre na końcach, pomaga rozdrabniać mięso).
-
justine
w wawie jest sklep chinka z tanimi, fajnymi pałeczkami (mam już ze cztery lata 2 pary lakowanych i sa jak nowe, tylko takich używam, często; drewniane są do dupy)
no i w necie sprzedają pałeczki:
http://www.daruma.neostrada.pl/td3....
http://sklep.soto.waw.pl/index.php?...
tańsze:
http://www.masala.com.pl/index.php?...
http://www.sushi-shop.pl/index.php?...
i to tyle :)
uwielbiam jeść pałeczkami, tylko po pewnym czasie łapią mnie skurcze w palcach... -
Genesis
Tak! Ja ostatnio nawet cienki makaron z kubka jadłam pałeczkami :) Fajna sprawa, naprawdę.
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Japonia
- Załóż własne grono tematyczne