-
mi-haó; ميخاو
>Michał. napisał
>3,5zl?
>Bedzie kosztowala max. 3zl.
4,5zł - ok. 0,9-1zł = 3,5zł . Chyba, że zlikwidujemy jeszcze akcyzę, wtedy będzie jakieś 2,5zł; ) -
Camilo Loco
>GhostWoman napisała:
>>SzLZ napisał
>>A nie można po prostu zlikwidować vatu na wszystko? :>
>
>Nie, bo Panowie z PO muszą sobie czymś kabzę wypchać;/
Niestety, t a k n a p r a w d ę to przez krępujące Polskę postanowienia traktatów ZSRE. -
mi-haó; ميخاو
Podatki w Polsce od 20 lat są bardzo wysokie nie tylko przez miłościwie nam panującą :]
-
Camilo Loco
Ale VaT, o którym jest mowa, to kwestia bardzo unijna, bo to unia go podwyższa, a polski rząd dzielnicowy może te podwyżki tylko grzecznie wprowadzać. -
-
Michał.
Myslalem, ze mowimy o wycince podatkow z paliw na calego. :)
Jesli VAT, to rzeczywiscie, masz racje. -
Anonim
chyba nie ma sensu dyskutować o czymś co na razie jest absolutnie nierealne.
VAT nie jest obecnie największym problemem a takie rozwlekanie się na ten temat w obecnej sytuacji to zaczynanie od końca.
chyba, że fajnie spierać się o to kto kupuje więcej książek to ok. -
mi-haó; ميخاو
Fajnie jest patrzeć jacy ludzie są niegospodarni. I fajnie będzie oglądać ich jak za 40 lat będą stali pod ZUSem, który wywinie kieszenie na lewą stronę i powie, żebysmy się wszyscy pierdolili :) -
piotr bielecki
myślę że nie paro procentowy vat ale mnogość naliczania tych samych podatków jest powszechnych problemem.Jeśli chcesz zrobiś sobie bęben .Musisz ściąć drzewo.Podatek jeśli nawet wolno.Idziesz kupić skórę podatków kilka.Wreszcie masz gotowy produkt.Myślisz wstawić go do sklepu.Jedziesz płacić za benzynę.Wstawiasz i płacisz podatek od wzbogacenia.Grasz koncert-dzielisz się z państwem oraz z klubem.Wracasz płacić podatek za benzynę.Cosik już usupłałeś kładziesz się spać .Nad ranem przychodzi pan pocztowy i mówi mam dla pana 2 rachuneczki za prąd i czynsz...Niech pan spokojnie się wyśpi niedługo przyjdą inne.