Janusz Korwin-Mikke [799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Ciekaw jestem jakie są korzenie Pana Janusza Korwina Mikke? Skąd wywodzi się Jego ród? Zastanawiam się czy czasem nie z Węgier.
  • Camilo Loco

A on nie kupił sobie przypadkiem tego herbu "Korwin"?
  • Anonim

Tego nie wiem. Ale właśnie o herb Korwin mi chodzi. Nie wiem czy czasem nie ma JKM czegoś wspólnego z Maciejem Korwinem.
  • Camilo Loco

Ja słyszałem, że on go sobie kupił, co nawet ponoć potwierdził, więc ... twoje pytanie stało by się bezprzedmiotowe. :>
  • Anonim

A skąd wiesz, że sobie kupił? Jak byś mógł to podaj mi jakieś źródło na ten temat.
  • Ritter von Nałęcz

inkwizytorze - herb Korwin nie musi mieć czegokolwiek wspólnego z Węgrami. Korwin to przecież polski przydomek dla Macieja króla Węgier, bo w herbie miał kruka, corvusa, czy też korvusa, nie pamiętam, jak się to pisze. Ale w polskiej heraldyce też taki herb występuje :)
  • Mr Incognito

jak dlamnie to nie ma znaczenia chyba zę lubicie jakieś "naziolskie" motywy pochodzenia.
  • Anonim

W "Dekadencji" przecież sam JKM pisał, że to herb węgierski.
  • Karol #33

W biografii "Prezes" czytałem, że to jego dziadek spolszczył Muecke do Mikke i dodał Korwin
| |

Grono sympatyków Janusza Korwin-Mikkego i partii Platforma Janusza Korwin-Mikke. Więcej informacj...

Fotki

Miejsca grona (0)