Janusz Korwin-Mikke [799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

>Satanikus Robotikus napisał
    >Legalizacja marihuany nie jest lewicowa - wrecz przeciwnie
    >jest prawicowa w prawidlowym, nawet konserwatywnym sensie!
    >To prohibicja jest lewicowa bo neguje prawicowy nacisk na
    >odpowiedzialnosc osobista...

No niby tak też jest, ale nie tak do końca - to bardziej kwestie definicyjne; ) Legalizacja o której mówimy jest postulatem głównie libertariańskim, a libertarianizm jest hybrydą wszystkiego co wolne na prawicy (przede wszystkim rynek) ze wszystkim co wolne (oksymoron? - wcale nie) na lewicy (przede wszystkim obyczaje). Ale taki np. ruch Nowej Lewicy (skądinąd w wielu kwestiach miał po drodze z libertarianizmem) wręcz gloryfikował indywidualne prawo każdej jednostki do odurzania się czymkolwiek. Co więcej, o ile mi wiadomo to konerwatywne rządy dążą do zdelegalizowania canabis w Holandii i już dopięły swego odnośnie grzybów halucynogennych. A gdyby nagonić jakiegoś polskiego polityka szczyczącego się mianem prawicowca, żeby zalegalizować to i owo, już więcej byśmy wskurali u tych właśnie lewicujących. A prohibicja? Precz z prohibicją!!!

Aha... niech ten topik pozostanie jednak topikiem na temat prawicowej muzyki, a nie zmieni się w topik o legalizacjach tego i owego :P
  • Camilo Loco

Bo w rządzie zazwyczaj mamy do czynienia z konserwatystami-etatystami, choć sama koncepcja "zachowywania" nie musi być propaństwową i etatystyczną.

Trochę jak Hoppe.
  • Anonim

Wracając do meritum, to polecam południowo-amerykański metal, typu Pantera itp. W przypadku tego ostatniego zespolu, utwor "fucking hostile" jest swoistą odą do indywidualizmu :)
  • ...

Impaled Nazarene ma kilka fajnych antykomunistycznych i specyficznie wolnościowych (np. Suffer in Silence) kawałków. Choć mi słuchanie czerwonych zupełnie nie przeszkadza. Zdecydowanie więcej jest ciekawych lewackich artystów niż prawicowych czy wolnościowych.
  • Karol #33

masa jest lewackich artystów

nikt tu nie wspomniał o zwolennikach UPRu: zespole Big Cyc
    mają fajne polityczne piosenki w albumie "Nie wierzcie elektrykom!" zresztą już sam tytuł płyty wiele mówi...
  • Camilo Loco

Tak chyba było kiedyś, bo teraz BC preferuje kogoś innego.
  • ...

o, Jezus Chrystus Allin też padł- wielki człowiek! 'Shoot, Knife, Strangle, Beat and Crucify' to jeden z moich ulubionych kawałków!

na youtube niestety tylko cover, ale zachowuje klimat oryginału - http://www.youtube.com/watch?v=Dvgl...
  • koniak.

Martial Industrial wszelkiego rodzaju.
  • piotr bielecki

prawicowa poniekąd Armia,T.Love,2TM 2,3,wczesny Tilt i Kult,De Press -Miasto,Skaldowie wiele innych a ostatnio szok KSU koszulka z biało czerwona flagą....to świadczy o tym że rock z grubsza nie jest ani prawicowy ani lewicowy....zespoły mogły otrzeć się o punk ,metal,reggae ale nikt mi nie powie że Lao Che,Maleo RR,
    Armia-Warszawskie dzieci,Bogurodzica to lewica...a S.O.A.D też nie jest specjalnie lewicowy...to nie ta lewica co u Nas i nie lewackość...wyznacznikiem dla mnie nie jest nacjonalizm- w stylu bić murzyna-bo to głupota a nie patriotyzm ale świadome opowiedzenie sie za wartościami
  • piotr bielecki

Karol- Big Cyc to świrusy i oni nie tylko by opluli Elektryka czarodzieja 2 kategorii ale tak samo srają na całą prawicę...Oni mentalnie są z TVN i gazety Wyborczej...jak mogą być prawicowi jak mogą osrać każdą wartość...nie oceniam ich artyzmu...ale niektórym słowo Polska,honor w gardle staje....jak możesz ich porównać do De Press,Trebuni i Tutków,Sztywnego Pala Azji,a nawet szok KSU -kto Ciebie broni Polsko?...i może jestem naiwniak ale to mi wystarczy aby nawet nabrać do nich szacunku i Moskwy-w kawałku Nigdy....szok w wywiadzie Malejonka i Budzego którzy się pokłonili Warszawskim dzieciom Powstania...to daje do myślenia że około 15-20% muzyków śmiało podkreśla wartości wykraczające poza obręb ich działalności artystycznej i to samo dotyczy Raz Dwa Trzy....w sumie w czasach gdzie się zastępuje wartości jak Naród,zwyczaje,prawicowość wyższymi celami Unii Jeuropejskiej. To są ludzie co mówią nie-te akurat wartości będziemy bronić.
| |

Grono sympatyków Janusza Korwin-Mikkego i partii Platforma Janusza Korwin-Mikke. Więcej informacj...

Fotki

Miejsca grona (0)