-
kazuya
kilka tygodni temu (jakos mousee byla w ten czas) wracajac z Ostabahnhof, na Alexanderplatz spotkalam dosyc spora grupke fanow J-Rock'a..... do dzis nie wiem dokladnie co mam o tym sadzic wiec wam opisze co me oczy widzialy:
kazda z nich (a byl chyba tylko 1 gosc) miala inny kolor wlosow; ubrane jak mieszanka Gothyka, Punk'a z odrobina PINK (artystka) no i obwieszone byly jakimis lancochami i kolcami oO. w kazdym bac razie wymijali mnie i mialam mozliwosc looknac na ich torby i to,co teraz wam napisze, jest moda posrod fanow w Berlinie.... kazda miala na torbie po przypinane jakies fotki j-rock'owca -> jadna miala hide, inna miyaviego i mane i jeszcze kila innych ale ich wszystkich nie widzialam.
jusz w tamtym roku spotkalam corke pastora evangielickiego (xD;;;;;;) ktora mieszka u mnie z rogiem(!) z taka obklejona torba ale u fanow w poslce tego nie spotkalam....
nie wiem czy to na pokaz czy co ale wiem ze wszyscy fani ktorych do tej pory tu spotkalam byli o wielie mlodsi ode mnie....
pytam o wasza opinie o modzie fanow no i moze o statement do tego mego spotkania z Alexanderplatz'u xD; -
Anonim
Podejrzewam, ze ta moda predzej czy pozniej pojawi sie tez u nas. W Cz-wie juz mozna zobaczyc takie oznaki wariactwa na punkcie jakiegos wykonawcy (nie tylko j-rocka). Chociaz w Polsce zwykle panuje zacofanie jesli chodzi o nowosci "stylistyczne". Podobnie bylo z przypinakimi. W Wielkiej Brytanii juz dawno wszyscy wiedzieli co to jest i co z tym sie robi, a tym czasem w Polsce boom na tego typu ozdoby pojawil sie stosunkowo niedawno. Ja nie wiem czy chcialabym nosic torbe poobklejana fotkami np DEG'a Oo. Chyba co za duzo to nie zdrowo, a zamiast takich zdjec wolalabym koszulke. ^^; Chociaz na mojej torbie i tak nie ma juz miejsca na jakiekolwiek fotki XDD -
maggot
Ja mam jakoś pecha do ludzi i rza już naprawdę naprawę rzadko tak odważnych żeby ubierać się jakoś dziwacznie. (nie wliczając mojego odbicia w lustrze bo ja to dziwaczność mam w genach). jednakże w wakacje zdarzyło mi się wpaść na trójkę rosjanów w wieku jakieś 16-20 lat. jedna z nich miała buty na conajmniej 15 cm. koturnie, naprawdę zwracający uwagę makijaż i fryzurę przypominającą pole szczypiorku po ataku piorunów. jej znajomi wyglądali bardziej statystycznie (czyli standardowo normalnie jak statystyczny dobrze wychowany przedstawiciel rasy ludzkiej) tyle że właśnie na placekach mieli poprzylepiane foty j-rockerów. nie dużo rosyjskich fanów j-rocka znam ale ci byli bardzo mili i fajnie się z nimi gadało. mimo że nie znam rosyskiego a oni nie znali poslkiego... ale jakoś sie dogadywaliśmy :D po trzecim piwie już całkiem sfobodnie; ] -
Aki
XD po piwie zawsze ładniej XD a co do dziwacznosci to obejrzyjscie sobie foty z polskiego Castle Party.. Ostatnio widzialysmy je z Haku.. no naprawde niektore okazy sa tam takie ze az powinny do historii przejsc XD -
-
kazuya
ja mam fuchsa jak ide do Neo Tokyo to zawsze takich lebkow spotkam i powiem szczerze ze jak slysze ich texty to mysle sobie jak tu kupic powiecmy Shoxx'a by oni tego nie zauwazyli i mnie nie zaczepili -.-; ..... nie wiem czemu ale wole takim nie wtykac ze laczy nas ta sama muzyka bo wiem ze dluuugo bysmy sie do siebie przyzwyczajali xD; -
Morgana
-
Anonim
Dziwnych Fanow J-rocjka w polsce nie widzialem. Na konwentach nadzialem sie owszem na kilka Gothic lolita ale to inna baja. Ale fakt scena gotycko-industrialna ww Krakowie czasami bywa dosyc ciekawa wizualnie jest troche ludzi ktozy maja fajne ciuchy nie jest to VK ale jakis visual jest. JAko ze zadko bywam na konwentach z powodu tego ze praca zajmuje mi za duzo czasu malo ma do czynienia z fanami. Ale chcialbym zobaczyc kiedys dobze przebranego kogos i to najlepiej faceta bo kobietom z natury jest latwiej :P -
riisan
nigdy nie slyszeliscie o niemieckich gothach? o__O oi wcale nie musieli byc fanami jrocka. w niemczech tak wygladaja goci, nie wszyscy oczywiscie, ale... rozowe wlosy to norma. pink is new goth black; ] -
Jaz Nezukiro
-
minas
wiekszosc polskich fanow j-rocka tez ma torby poobwieszane zdjeciami czy tez przypinkami z muzykami i wale nei uwazam tego za dziwne o.O
podobnie jesli chodzi o ciuchy czy tez farbowane wlosy; )
wybierz sie na jakis konwent (najlepiej taki, na ktorym beda panele zwiazane z j-rockiem) a sama sie przekonasz;) -
riisan
sama mam jakies pietnascie buttonow z jrockerami [i ciagle mi malo :P], troche piercingow, nosze krawaty i rozne takie akcesoria. obecnie wlosy mam czarne ale mialam juz w swojej karierze tez czerwone, pomaranczowe, fioletowe... jak znajde wreszcie rozowa farbe do wlosow z checia zafarbuje je na rozowo XD wtf?! o.o -
riisan
jaz ---> a to ze miyavi lubi rozowy to jaki ma zwiazek z tematem? O_o -
Anonim
hohoho ^_^ ale tak wlasciwie to ja sie zgodzwe z Irbisem, ze malo widzialam na ulicach manifestacji, a do jrocka to juz w ogole.; ) choc w gruncie rzeczy moze zle patrze :D -
Jaz Nezukiro
Li- hm................nie mam zielonego pojecia młahaha jakos tako nasunelo mi sie na mysl i stwierdzilam ze napisze mrrrrrrrrrrrrrrrrrru nie czepiaj sie no karzdy ma jakies odpaly XD -
Anonim
-
Jaz Nezukiro
-
IrBiS - fanow VK w polsce raczje nie bedzie az tak wiel, szczegolnie tych przebranych, a u nas styl "gotycki" jest jeszcze w powijakach, choc ludzie sie staraja i czasami naprawde fajne rzeczy mozna zobaczyc na kims do tego dobrane z gustem :) niestety ciagle brak sklepow, w ktorym mozna bylo by sie w rozne ciuchy i gadzety zaopatrzyc :(
li - pink goth to po prostu Cybergothic style, dosc popularny i nie taki znowu nowy.
minas - Mogla bym dostac kilka przykaldow takich konwentow? Np. nazwy i terminy :)? [ jako, ze mnie slowo konwent nadla kojarzy sie z RPGowym, a tam fanow jrocka raczej szukac mozna ale ze skutkiem raczej srednim.] -
minas
chociazby ostatni hidecon(ktory PODOBNO byl konwentem dla fanow j-rocka;) bylo tam troche takich osob (nie wiem czy w tym roku tez bedzie, bo moim zdaniem to byl niewypal;)
mysle ze na kazdym konwencie, na ktorym jest cos zwiazanego z j-rockiem (fakt niewiele tego), znajda sie osoby, ktore w jakims stopniu beda wygladac jak fani VK
-
minas - ehm moze nie wyrazilam sie jasno, wiec jeszcze raz poprosze o nazwe konewntu, date takowego oraz miejsce.
Chyba to nie powinno byc problemu z podaniem choc 3-5 pozycji? Bo mialam wrazenie, z wczesniejszych wypowiedzi ze jest ich kilka... -
Anonim
minas - ale to nadal nie odpowiada na pytanie Panthery o jakie konwenty chodzi. z resztąb ja bym się też chetnie dowiedziała gdzie takie konwenty dla jrockowców sa i co tam można zdziałać; )