Italianistyka UW [863]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ola Ostrowska

Cześć :) Od ponad roku zaczytuję się w forach dot. italianistyki. W końcu postanowiłam założyć wątek, który przy odrobinie szczęścia, skupiłby kandydatów na ten kierunek. Nawet tylko orientacyjnie, może pomogłoby to ustalić ilość chętnych.
  • Dorota

ja się wybieram; )
  • ...

ja jestem chętna na ten kierunek.
  • no carrots

o jaa, ale dawno nie pisałam na gronie. ja też mam taki zamiar, jeśli zdam maturę :/ [czyt.: matma]
  • Paulina

i ja mam wielką nadzieję, że się dostanę; )
  • ...

A jak zdałyście maturę dziewczyny? Nie wiecie jaki próg był w tamtym roku?
  • Ola Ostrowska

Próg w tamtym roku był dość wysoki (chyba prawie 90 punktow), ale w ogóle nie ma sensu się do tego odnosić, bo a) nikt nie brał rozszerzeń pod uwagę b) w każdym roku progi mogą być inne, bo one tworzą się pod wpływem bieżących wyników. Ja niestety dość słabo napisałam polski (chociaż większość matur próbnych wychodziła mi naprawdę dobrze) i trochę stracilam wiarę w ital, chociaż oczywiście zarejestrowałam się jako chętna na ten kierunek. Trochę nadziei dodaje mi to, że w tym roku wyniki w ogole są jakieś niedobre,więc może i próg będzie niższy...
  • Marysia

też się zarejestrowałam na italianistykę i jak najbardziej to mój priorytet, a próg w tamtym roku to finalnie ok. 91 pkt. Życzę wszystkim powodzenia:)
  • Paulina

wow jeśli w tym roku będzie taki próg to ja już na wstępie odpadam. chociaż, trzeba wziąć pod uwagę, że 1/4 maturzystów nie zdała no i ogólnie matura była trudniejsza niż w zeszłym roku. oby obniżyli progi. powodzenia wszystkim;)
  • Ola Ostrowska

Hej, a będzie ktoś na tyle odważny, żeby podzielić się wynikami? :) Ja na razie nie mam śmiałości :P
  • Dorota

dostał się ktoś z was ?
  • Ola Ostrowska

Ja nie, idę na język hiszpanski z dodatkową specjalizacją w rodzinnym Lublinie i może spróbuję za rok.
  • Gorogo

Zapraszam do dedykowanego grona Italianistyki UW 2011-2014.
    Pozdrawiam
    http://grono.net/chat/#forum/249854...
  • Anonim

Słuchajcie, czy ktoś, kto będzie na tej inauguracji w przyszłym tygodniu (a szczególnie na spotkaniu z kierownikiem Katedry i opiekunem roku) mógłby potem gdzieś na gronie zdać sprawozdanie z tego, czego się dowiedział, dla tych, którzy nie mogą przyjść? Pewnie będą wyjaśniać rejestracje (tam w USOSie jest chaos z PNJW, wszystko A1/A2 i coś za dużo tych modułów, a w fakultetach nic nie ma i weź tu bądź człowieku mądry, z internetu nic się nie da dowiedzieć). Ja wiem, że z grona już nikt nie korzysta, ale na fejsie tym bardziej nie da się do ludzi dotrzeć, jak się nikogo nie zna.
| |

GRONO DLA WTAJEMNICZONYCH..... TAK JAK TE STUDIA :-))))

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)