Italianistyka UW [863]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Bardzo proszę aby wszelkie informacje dotyczące obecnego 3 roku były zamieszczane w tym wątku. W ten sposób będzie mniej zamieszania na gronie i więcej konkretów w 1 miejscu.
  • Marta

Czy grupa 2 odrabia w ten poniedzialek zajecia z HLW z pania Serkowska ? Bo w ten czwartek nie ma...
  • Anonim

a jak:-)
  • Marta

fuck ... :/

ale na 100%???
  • Anonim

a ego to nie wiem, ale tak słyszałam. też dla mnie fuck, bo ja wtedy nie moge, a niedługo się pewnie okaże, że bedziemy te cholerne zajęcia do czerwca mieć w pon. zamiast w czwartki. wielkie fuck!
  • Anonim

w ogole to w ten czwartek mamy normalnie hlw i mbl?
  • a...

Hej,nie wiem,czy informacja dotarła już do wszystkich,ale na wszelki wypadek... w czwartek 17.04 o 11.30 odrabiamy HJW z prof. Jamrozik (zajęcia na Krakowskim Przedmieściu), dotyczy dziennych.
  • Giuditta

ogloszenie od pani Napiorkowskiej - dzisiejsza grupa PNJW 0 15 (wieczorowi) zamiast zajęć bierze udzial w wykladzie w sali balowej w Pałacu Potockich
  • AGUśKA

sa miejsca na egzamin z ang na b2.spieszcie sie.
  • Anonim

a jaki to dokładnie ma być egzamin? czy jest jakiś dedykowany dla nas?
  • Anonim

jakby ktos byl zainteresowany egzaminem z hlw u prof. ugniewskiej, to mam liste :)
    13 - 14 czerwca
  • Anonim

hej dostalam maila od Pani Siennickiej, w sprawie jutrzejszych (odrabianych) zajec...oto jego tresc;) :

Szanowna Pani Marto, niestety jutro o 13.00 nie ma żadnej wolnej sali. Zarezerwowałam niezobowiązująco salę nr 14 na Krakowskim Przedmieściu na godz.11.30 (jedyna wolna). Bardzo proszę o informację czy ta godzina Państwu odpowiada. Jeśli nie, to odpracujemy te zajęcia w innym terminie (umówimy się 30.05) lub tuż na początku sesji.Życzę udanego dnia i czekam na informację. Pozdrawiam serdecznie Adrianna Siennicka

bardzo prosze zebycie sie do tego ustosunkowali:)!!! mi ta godzina pasuje. Do wieczora chce dac odpowiedz, wiec dajcie znac innym i piszcie tu, lub na komorke czy wam pasuje czy nie...i najlepiej zeby jedna osoba pisala w imieniu swoim i swoich najblizszych kolezanek...bedzie szybciej:)
  • ***aneczka***

Ja moge się w chwili obecnej wypowiadać tylko w moim imieniu..więc mnie pasuje:) Pozdrawiam;)
  • Roma

mi nie pasuje, ale jak wiesz : jezeli calej grupie pasuje to nie robie problemu
  • Anonim

rozmawialam juz chyba ze wszystkimi i okazuje sie ze kilku osobom ta godzina nie pasuje, wiec napisze Pani Siennickiej zebysmy jednak poszukali innego terminu....tak wiec jutro zajec nie ma!!!dajcie znac tym, ktorzy mogli tej wiadomosci nie zobaczyc:)
  • AGUśKA

Do grupy I HLW - dr Szymanowska

Dostałam odpowiedz w sprawie lektur obowiązkowych:
    Buzzati obowiązuje do zaliczenia

miłej lektury życzę

hlip hlip
  • violetta villas

WIELKA PROŚBA DO STUDENTÓW DZIENNYCH!

Hej,
    Pani Napiórkowska powiedziała nam ze grupa dziennych która ma zajęcia z Giorgiem Kru... sporządziła na zajęciach
    LISTĘ PROPOZYCJI SŁÓWEK POLSKICH DO TŁUMACZENIA NA WŁOSKI NA EGZAMIN USTNY.
    ( tych typu "bigos", "zielone światki itp.)

Wszyscy wieczorowi mamy wielką prośbę
    ABYŚCIE UDOSTĘPNILI NAM TĄ LISTĘ :)
    Może mógłby ktoś z Was napisać to tutaj na gronie?:)

BYLIBYŚMY BARDZO WDZIĘCZNI!:)

Pozdrawiam
  • Klaudia

Hej!
    Ja się chętnie podzielę tym co mam (jeśli ktoś z innej grupy ma więcej lub inne, niech dopisuje:) )

Słówka do zdefiniowania po włosku:
    - rozbiory (spartizioni)
    - Copernico
    - moherowe berety
    - Grunwald
    - Śmingus Dyngus (Pasquetta, Lunedi di Pasqua, Lunedi di Angelo)
    - matirologia
    - M. Skłodowska - Curie
    - piernik (pampetato)
    - dresiarze (uomini di tuta)
    - Polonia w sensie Polacy na emigracji
    - kremówka
    - "Miś"
    - lustrazione
    - Solidarność i Wałęsa
    - Wojtiua :)
    - Kresy Wschodnie
    - Bocian (ciconia)
    - Lajkonik
    - bigos
    - kulig
    - pisanki
    - Stadion Dziesięciolecia
    - Syrenka Warszawska (la sirenetta)
    - Krzyżacy (cavaglieri teutonici)
    itp itd
  • Anonim

no tak:-) rozbiory :-)
  • Anonim

może jeszcze marzec '68?
| |

GRONO DLA WTAJEMNICZONYCH..... TAK JAK TE STUDIA :-))))

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)