Italianistyka UW [863]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Broker Innowacji

Jeśli jesteś :
    - pracownikiem naukowym , absolwentem lub studentem,
    - interesujesz się innowacjami,
    - chcesz być niezależny finansowo,
    - chcesz założyć firmę która będzie promować i sprzedawać innowacje lub współpracować z firmami innowacyjnymi,

Zgłoś się do projektu "BROKER INNOWACJI"

Założenie projektowe:

Projekt Broker Innowacji skierowany jest do osób zainteresowanych innowacyjnością.

Celem projektu będzie transfer badań z Jednostek Naukowo Badawczych do przedsiębiorstw oraz transfer nowych innowacyjnych produktów do przedsiębiorstw.

W ramach projektu przeszkolimy 60 osób , które staną się BROKERAMI INNOWACJI, czyli osobami pomagającymi wdrażać innowacyjne produkty na regionalny rynek.

Osoby te zdobędą wiedzę ogólną z zakresu technik sprzedaży , marketingu , analizy potrzeb klienta, negocjacji biznesowych, analizy rynku produktów innowacyjnych oraz wiedzę szczegółową z zakresu: produktów i technologii innowacyjnych.

Każdy Broker Innowacji objęty będzie również pomocą w postaci osobistego doradcy prawnego i biznesowego.

Dla Brokerów Innowacji , którzy uzyskają najwyższą liczbę punktów z egzaminu końcowego planujemy dwudniowy wyjazd studyjny w celu pokazania dobrych praktyk wdrażania innowacyjnych produktów i technologii.

Nad prawidłową realizacją projektu czuwać będzie wykwalifikowana kadra DDBMM
    i EkoMarketing.

Eko Marketing Bogdan Kępka

http://www.brokerinnowacji.pl/

03-416 Warszawa, ul. Wileńska 69 (wejście od Szwedzkiej)
    tel. 500 294 282
    tel. +48 22 392 60 88
    fax. +48 22 357 83 75
    e-mail: projekt@brokerinnowacji.pl
  • lestaca

>K.R. napisała:
    >Hej. mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Rozważam
    >rozpoczęcie studiowania italianistyki jako drugiego
    >kierunku studiów. Jestem teraz na 3 roku farmacji i
    >szczerze mowiąc zależy mi na tym, żeby móc tak sobie
    >poustawiać plan, żeby nadążać z kursowaniem pomiędzy
    >campusem UW i Banacha. Czy możecie mi powiedzieć ile
    >przedmiotów obowiązkowych macie teraz w pierwszym semetrze
    >nauki, w jakim wymiarze godzin, co można sobie odpuścić i
    >czy wykładowcy robią duże problemy z przenoszeniem się
    >między grupami? z góry dzięki za odpowiedź :)

Pozwolicie, że odświeżę wątek i zapytam o to samo :)
  • Natalia Topolska

Czy osoby,które już przeżyją HW mogą tu wpisać,jakie miały pytania? :)
  • ElectroJazz - 13.10.2010 klub Discrete

Rozdajemy wejściówki na ElectroJazz (13 października w Discrete), więcej szczegółów:
    http://www.grono.net/whiteclock
  • vi

Czy ktoś dysponuje informacją ile osób zdało na drugi rok italianistyki zaczynając studia w 2009? Czyli ile osób jest teraz na tym drugim roku. I jak ciężko było? Bo ja jestem na I roku teraz i po 4 dniach mam niemalże pewność ze zdanie wszystkiego jest niemozliwe... ze w ogole zdanie na drugi rok jest niewykonalne!
  • Eva

Prawnie niewykonalnym jest NIE zdać :] po pierwsze, jedynym trudnym (choć jak najbardziej do przejścia) egzaminem jest Historia Włoch - ale ze wszystkiego oprócz PNJW można dostać warunek. W tym roku chyba wszyscy zdali, część osób z różnych powodów zrezygnowała i teraz jest ok 60-70 osób dziennych+wieczorowych. O warunkach poczytaj sobie w regulaminie i przede wszystkim - nie myśl o takich rzeczach po czterech dniach....
  • vi

hej, dzięki, troche mnie to podbudowało... tylko jestem zszokowana ilością materiału. Warunek tani nie jest, wiec raczej nie mogę sobie na niego pozwolić.

Byłabym wdzięczna gdyby ktoś mógłby mi jeszcze napisać z jakich ksążek najczęściej korzystaliście jeśli chodzi takie podstawowe przedmioty jak GO-wykład, Wstęp do językoznawstwa, literaturoznawstwa i Historia Włoch? Ja wiem ze spis jest podany w sylabusie, ale czy faktycznie potrzebne są te wszystkie pozycje?

i jeszcze jedno pytanie. Jaki słownik polecacie?
  • Eva

Jeżeli masz literaturoznawstwo z prof. Ugniewską, to na pewno polecam "Teorie literatury XXw." (nie wiem, na ile program kogoś innego się pokrywa, ale tak czy inaczej świetny podręcznik)
    Z Historii Włoch jest skrypt na stronie italianistyki.

Ogólnie nie wiem, jak będzie teraz, ale "urok" - nie wydaje mi się, że to dobrze - tych studiów na pierwszym roku polegał na tym, że potrzebne do egzaminów były tylko notatki... (a z HW-skrypt + polecam chodzenie na wykłady; ))
  • vi

jesli chodzi o HW to ciezko zapisac cos logicznego, tysiąc dygresji, skakanie z epoki na epokę, ale bede sie starac... ponoć skrypty mają nie wystarczyc.

a powiedz mi jeszcze jakiego słownika używałaś?
  • Anonim

Zapraszamy na praktyki i staże do Teatru Wielkiego Opery Narodowej!
  • Gorogo

Ktoś wie kiedy otwierają się rejestracje na USOSie dla pierwszego roku?
    Pozdrawiam

http://grono.net/chat/#forum/249854...
  • Askl Awok

W siedzibie PZE przy ulicy Andersa 37 lok. 59A w Warszawie co czwartek, godzina 19.00-20.30 odbywał się będzie kurs języka Esperanto. Czas trwania kursu to dwa semestry (po 14 lekcji)

Kurs przewidziany jest dla osób początkujących lub chcących odświeżyć język. :)
    Kurs obejmuje podstawy; gramatykę, słowa i zwroty używane w codziennych kontaktach, dzięki którym każdy będzie mógł porozumieć się w esperanto płynnie i bez przeszkód.

Pod koniec kursu chętni będą mogli uczestniczyć w wycieczce/wizycie u esperantystów za granicą.
    Cena kursu: 100 zł za semestr (cały kurs to 2 semestry).

Pierwsza lekcja bezpłatna!

Dla aktywnych i pilnych uczestników przygotowaliśmy małe niespodzianki na koniec.

Zapisy pod nr telefonu: +48 602 158 038,+48 509 325 003, mailem: waw.kurs@esperanto.pl : anna.magier@gmail.com lub na pierwszej lekcji.

http://esperanto.pl/?q=pl/node/163

*Koszty wycieczki nie są wliczone w cenę kursu.

Zapraszamy !!!
| |

GRONO DLA WTAJEMNICZONYCH..... TAK JAK TE STUDIA :-))))

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)