Włochy [5158]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witajcie!
    Poszukuję ludzi,którzy byli kiedyś we Florencji i z miejsca zakochali się w tym mieście!
    No wiecie wielogodzinne spacery po Gardino di Boboli, wtorkowe zakupy w parku Cascine,wygrzewanie się na słoneczku siedząc na placu Pitti:)
    To jak,są jacyś chętni do zamieszkania we Florencji?????????????????
  • Anonim

ja sobie mieszkam tu juz od wrzesnia zeszlego roku i coz moge powiedziec.. codziennie odkrywam cos nowego, jest cudacznie i zdecydowanie chce tu zostac :)
  • Anonim

matko...ale ci zazdroszczę!!!!
    królestwo za mieszkanie w tym mieście,ale...kto wie,kto wie:D ja jeszcze ostatniego słowa nie powiedziałam:D znajomy namawiał mnie na studia na tamtejszym uniwerku,ale nie przeginajmy:D
    boszszsz...masz kupę szczęścia,że tam mieszkasz!
    pozdrawiam Ciebie i całą Florencję :D
  • Anonim

odzdrawiam serdecznie :>
  • Anonim

Florencja jest super ,byłam tam w wakacje rok temu i mam niedosyt :)
  • Anonim

tego miasta nie można mieć "dosyt":D
    jejku jak ja tęsknię za ogrodem boboli!!!
  • Anonim

czy któreś z Was przebywało lub przebywa w okolicy via de' serragli?
  • Dott. Yoshi

...miasto bardzo specyficzne, mozna je tylko kochac, albo nienawidziec...ja pokochalem...a te pare miesiecy spedzone we Florencji milo wspominam...jest to chyba jedyne wloskie miasto z tak liczna "spolecznoscia japonska"...no i to byl chyba jeden z powodow dla ktorych pokochalem Florencje...
  • Anonim

istotnie, co do spolecznosci japonskiej sie zgodze.. to cieszy.. a piszesz, ze masz za soba kilka miesiecy spedzonych we florencji.. co tu porabiales ?

pozdrawiam wszystkich fiorentino-entuzjastow; ]
  • Dott. Yoshi

...szczerze mowiac przyjezdzalem odpoczywac od trudu zycia codziennego i codziennych obowiazkow...a czas przeznaczalem na przegladanie licznych zabytkow kultury wloskiej...przy okazji poznawalem poczatkujacych japonskich artystow (wlasciwie artystek), tworzacych wlasnie tutaj...a takze zdobywalem wiedze na temat toskanskich win i winnic...
  • Anonim

ach tak.. czyli wiodles zycie turysty-zwiedzacza; ] wiesz, ze ja od czasu gdy tu przyjechalem nie bylem jeszcze ani w uffizi ani w accademii ?a to juz prawie rok! zwlekam zawsze do urlopu, a pozniej jak urlop nadchodzi jade do polski i tak mi sie to odklada :| badz co badz.. no no.. florencja jak na zwiedzanie to dobry material zdecydowanie..

pozdrawiam.
  • Dott. Yoshi

...nie zupelnie...zwiedzanie tez przyszlo na koniec, cieszylem sie po prostu zyciem tego miasta...nie byl to klasyczny wyjazd turysty zwiedzacza, bo jest to cos, czego nie znosze...nie rozumiem ludzi, jezdzacych upchanymi autokarami i biegajacych w stadach za przewodnikiem...chcialem zobaczyc jak zyja ludzie wlasnie we Florencji...poznac ich specyficzne poczucie humoru...a ze to czym sie zajmuje moge robic w kazdym miejscu na swiecie, to Florencja byla tylko tlem...
  • Anonim

rozumiem i gratuluje alternatywnej metody na zwiedzanie, bo rzeczywiscie tez nie przepadam za wyjazdami w 4otke+1 i bieganiem za choragiewka.. a co robisz, ze spytam, skoro tak bardzo mobilny jestes ?
  • Dott. Yoshi

...ciezkie pytanie, na ktore ciezko publicznie odpowiedziec...
  • Dott. Yoshi

...ale jest wiele rzeczy, do ktorych wystarczy komputer, stale lacze i biblioteka...a te we Florencji, sa bardzo dobre...no chyba, ze jakas ksiazka zginela w powodzi...
  • Anonim

tajemniczo sie zrobilo; ] spokojnie. nie bede drazyl.. badz co badz fajnie tak.. taka mobilnosc jest dobra.. a co do biblioteki we florencji to fakt - jest najwieksza w calej italii, wieksza nawet od narodowej w rzymie lub w mediolanie..

pozdrawiam
  • Anonim

ja mam we florencji znajomych prawie jak rodzinę,więc dzięki nim (a są małżeństwem mieszanym) poznałam włochów od podszewki... wyczesani ludzie- szkoda,że polacy nie są tacy choć w 20% :(

ale to będzie mnie mobilizować do powrotu do italii:)
  • VeSpA Lady:)

Florencja to miasto magiczne, szalone i pełne niesamowitych miejsc i fanych ludzi... Byłam tam juz 4 razy .. a pod koniec lipca jade kolejny raz... i nie moge sie doczekac...hehehe

pozdrawiam:PPP

tanti baci e abbracci
  • kinga.

Ciao,poszukuję noclegu na 2 miesiące dla 2 osob we Florencji w lipcu i sierpniu (na studencką kieszeń :) ),znacie moze jakieś magiczne sposoby,na to,gdzie mozna takie miejsce znalezc?może namiary na jakies akademiki,albo cos w tym stylu?

pozdrawiam
  • Anonim

We Florencji bede jutro, bo tu rzut beretem....z Sieny, gdzie obecnie studiuje, porownam piazza del Campo z Pitti no i zobaczymy co fajniejsze...

Saluti a tutti! Ciao; )
| |

Zabytki, miasta, kuchnia, obyczaje, język... Jednym słowem wszystko o Włoszech, zarówno dla entu...

Fotki

Miejsca grona (1)