Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

..mozna dostac/wypozyczyc jakies ksiazki po wlosku, tudziez filmy kina wloskiego/po wlosku?
    mnie glownie chodzi o warszawe i okolice, ale zapewne innych tez interesuja inne miasta.
    wiem, ze w trafficu jest jedna polka z ksiazkami po wlosku, ale wybor ksiazek [polowa to wladca pierscieni, albo daniele steel] oraz ich ceny [od 60pln wzwyz za ksiazke w cienkiej okladce/100 stron] mnie nie przyciagaja.

dove? (:
  • agnieszka

Zajrzyj do biblioteki Instytutu Włoskiego na Marszałkowskiej. Jakieś książki są tam napewno, a czy filmy...hmm... tego niestety nie wiem.
  • filomatka

z filmami nie jest najlepiej... nie można ich wypożyczać więc pozostają jedynie darmowe pokazy w czwartki we Włoskim Instytucie Kultury... jeśli chodzi o książki to bogatszymi zbiorami niż Instytut dysponuje biblioteka Katedry Italianistyki mieszcząca się na Oboźnej, ale niestety nie wiem jakie są warunki wypożyczania dla osób spoza wydziału.. trzeba iść i się zapytać:) powodzenia, bo warto!:)
  • Anonim

dzieki za info (:
  • Anonim

filmy włoskie można ściągać z netu ,tyle że dobrze jest znać język ,ponieważ do tych mniej popularnych nie znajdziecie napisów.powodzenia w szukaniu życzę :)
| |

Zabytki, miasta, kuchnia, obyczaje, język... Jednym słowem wszystko o Włoszech, zarówno dla entu...

Fotki

Miejsca grona (1)