ISM UW 2007 - starszaki 2009/2010 [152]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Emilcia

Witam:)

Ostatnio dostaje wiele telefonów i smsów z pytaniem o formę zaliczenia negocjacji, termin, czas, program itd.
    Jedno co wiem na tę chwilę to, że Sala Na Ul. Bednarskiej, którą mieliśmy zarezerwowaną absolutnie nie spełnia wymagań Doktora Bielenia. Napisał mi o tym jeszcze raz w mailu:/ Jego warunek jest prosty - albo inna Sala (o standardzie konferencyjnym) alboo piszemy egzamin.
    Niestety ja i Asia Kołakowska nie znalazłyśmy innej sali. Wynika to z wielu czynników ale głównym jest remont Audi Maxa, gdzie jak wiecie wiele osób ma ustalone egzaminy, wszelkiego rodzaju zaliczenia i upychaja ich we wszystkich innych salach na Kampusie Centralnym i budynkach Uniwersytetu.
    Jesli , ktos z Was dysponuje jakimś pomysłem, salą albp pistoletem aby zastrzelić prowadzącego prosze o kontakt z Asią lub ze mną.
    Musicie zdać sobie sprawę, że jeżeli nie znajdziemy sali czeka NAS egzamin:/:/:/ Dotyczy to całego naszego roku i dlatego apeluje do Wszystkich - włączcie się w to co się dzieje. My z Asia nawet w przypadku negocjacji nie ogarniemy wszystkiego - począwszy do logistyki a na scenariuszu kończąc. Na pewno nie będzie tak, że 2 osoby pracują na zaliczenie całego roku bo sami przyznacie, że jest to niemożliwe.
    Nastepna sprawa. Do przygotowania w obu grupach wtorkowych jest temat 12 - Taktyki i techniki negocjacyjne.
    Potrzebujemy chętnych na 3 referaty( zarówno w jednej jak i drugiej grupie)
    a) Faza rozpoczęcia negocjacji - w sylabusie macie po dwukropku wypisane co wchodzi do tego zagadnienia.
    b) Faza negocjacji właściwych - j.w.
    c) Faza finalizacji - j.w.
    Dodam, że referaty sa obowiązkowe - jesli nie znają się chętni będziey z Asią wybierać z listy- czego wolałabym uniknąć:/
    Zgłaszajcie się do właściwego lidera.

Tyle moich długich dywagacji:P

Pozdrawiam
    Emilka
  • Aśkena

Ja ze swojej strony moge tylko dodac ze calkowicie zgadzam sie z Emilka- same nie jestesmy w stanie niczego zalatwic. My ze swojej strony zrobilysmy wlasciwie wszystko co mozliwe, bylysmy w biurze gospodarczym, probowalysmy zalatwic sale ale ze wzgledu na remont nie ma takiej opcji. Obie mamy tez serdecznie dosc tlumaczenia sie Doktorowi za caly nasz rok i wysluchiwania tego jak jestesmy wszyscy beznadziejni i niezorganizowani. Jesli wspolnymi silami nie uda nam sie zalatwic tej cholernej sali to napiszemy egzamin i dotyczy to calego roku.
    Pozdrawiam
  • Katarzyna Anna Kosińska

watch out. może prowadzący ma grono? :P

ps. czy jesteśmy w stanie zainwestować ~ 15 zł w zaliczenie? i nie pytam emilki i aśki a ogółu?
  • Sanderkaaa

jesli to ma nas uchronic od egz to jestem jak najbardziej za:)
  • Renaissance

Dowolnie, 5, 10, 15; ) Kazda wartosc jest w grze, gdy chodzi pozbycie sie z zycia dra Bielenia
  • Ana

zgadzam się jak najbardziej :)
  • Lukasz Pedzinski

Ja tez sie zgadzam:)
  • Burshe!

i ja jestem za.
  • Karolina

ja jestem jak najbardziej za.
  • barszczu

A jak zapłacę więcej niż pozostali, to czy moje liczne nieobecności zostaną mi anulowane?:)
  • Inez

ja też się na to piszę
  • Emilcia

Moi Drodzy,

W czwartek ok. godziny 18.15 zapraszam WSZYSTKICH na spotkanie organizacyjno - negocjacyjne. Dotyczy to WSZYSTKICH GRUP I LIDERÓW!!! Na spotkaniu dowiecie się m. innymi podziału ról i stanowisk (możliwe będą ewentualne rotacje), ustalimy co, jak i kto do kiedy robi.
    Proszę przekazać tę wiadomość dalej, nie każdy ma grono a spotkanie jest obowiązkowe.
    Spotkanie odbedzie się przed zaliczeniem z SS a już po wykładzie z prawa dyplomatycznego. Potrwa ok.15 minut.

Pozdrawiam:)
  • Sanderkaaa

Umieszczam przykladowe scenariusze z negocjacji, wiec do wszystkich grup które zajmuja sie scenariuszem niech sie na nich wzoruja:) tam jest scenariusz i chyba opis tematu jak beda negocjowac:)
    http://odsiebie.com/pokaz/3324294--...
    http://odsiebie.com/pokaz/3324382--...
    powinny dzialac jesli nie prosze pisac:)
  • Sanderkaaa

W załączniku przesyłam Wam prawie gotowy scenariusz negocjacji. Tak jak
    powinien wyglądać wg zeszłorocznych symulacji. Tam gdzie jest program
    organizacyjny to kazda ze stron musi miec taki sam, tak samo jest w
    przypadku małej agendy dot. miejsca i czasu negocjacji.

Jesli chodzi o stanowiska i reszte scenariusza kazda ze stron musi
    sobie sama uzupełnic.

http://odsiebie.com/pokaz/3375407--...
  • Emilcia

Bardzo dziękuje Sandrze i Wojtkowi - im zawdzięczamy wzory scenariuszy.

Teraz tak... osoby, które piszą scenariusz - każdy już w grupach wie czym się zajmuje - mają do Piątku do godzinu 12.00 czas na przygotowanie i wysłanie Liderom grup już gotowych scenariuszy negocjacyjnych. Wiem, że termin jest krótki ale zrozumcie Nasze położenie - nie ma scenariuszy, nie prób, nie ma zaliczenia:/ Proszę szczególy uzgadniajcie już sami - ja nie wnikam jak to zrobicie - dla Mnie i reszty Liderów liczy się efekt... Macie 3 dni... wzory podane... nie wiem korzystajcie z internetu, z Buwu... cokolwiek. Proszę o przekazanie tej wiadmomości do WSZYSTKICH osób, które grona nie mają a zajmują się ww. scenariuszem.
    Resztę ustaleń i wiadmomości przekażę Wam jutro przed/po egzaminie z Polotyki Gospodarczej. Pamiętajcie - nie spóźnijcie się!!! Egzamin zaczyna się o 17.00 a o 17.15 już NIKT na salę nie wejdzie - to nam obiecała szanowna Prowadząca.

Pozdrawiam
    Wasza Starostka
  • aguS ღ

Na podstawie tego co wrzucila Sandra zrobilam wstepny szkic scenariusza grupy niemieckiej. Zwroty niemieckie mogą nie być do konca poprawne za co przepraszam; )

http://odsiebie.com/pokaz/3425888--...

gdyby cos nie działało, albo ktos mial jakies sugestie czy zastrzeżenia, prosze pisac.

Pozdrawiam serdecznie,
    A. Matuszak
  • Tomek

Czy B podawał, w którym tytule z bibliografii jest opisane jak wygląda proces negocjacyjny, czyli jak to dokładnie wygląda już przy stole? Może ktoś z was już je przejrzał. Ja mam Protokół Dypl. Orłowskiego i tam o tym w zasadzie nic nie ma.

13, na pewno mamy się wcielać w prawdziwe osoby? Pamiętam jak go pytałem na pierwszych zajeciach o tych negocjatorów ze scenariuszy z poprzednich lat to powiedział, że wszystko jest tam fikcyjne. Jestem bankowo pewny, że biografia itp były zmyślone.

• '

A ja się pojawiam z takim tematem:
    miałem za zadanie stworzyć krótką prezentacje dotyczącą zalet budowy gazociągu północnego którą to prezentacje przedstawi na początku negocjacji odpowiedni specjalista strony rosyjskiej. Czy ta prezentacja wchodzi w skład scenariusza jako "dodatek" czy jest autonomiczna? Aktualnie mam już ją napisaną ale chętnie dowiem się jak swoje mocne strony prezentuje strona Polska i Niemiecka. I w przypadku w którym prezentacje wchodzą w bezpośredni, fizyczny skład scenariusza ważne jest, moim zdaniem, aby je ujednolicić pod względem formy, graficznie (np: czy, gdzie i jakie emblematy, sposób prezentowania zagadnień itd.).

• '

Chciałbym, żeby się też skontaktował ze mną ktoś kto pisze scenariusz, nie wiem czy do końca daje dobry tytuł tej prezentacji itd...
    Mam sporo pytań.
    Mam nadziej, że się ktoś odezwie
  • Tomek

wyślij mi ją na miala tberg.lup@hotmail.com ja jestem głównym i z tego co widze jedynym negocjatorem str rosyjskiej.
    o scenariuszu nic nie wiem, bo go nie przygotowuje. ja skupiam sie na argumentach i mam je juz w duzej czesci przygotowane.
    jutro mam sie spotkac z glownymi neg. stron pol i niem i zapoznac sie ze strategia, ktora ma byc podobno na jutro gotowa.
| |

ISM wieczorową porą "Młody kojot woli odgryźć sobie uwięzioną łapę, niż dać się złapać...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)