- 1
- 2
-
olla la
Czy orientujecie sie jaka jest mozliwosc dostania w Polsce ksiazki do nauki irlandzkiego(moze byc po angielsku)? Slownik juz mam, jednakze trudno skladac zdania z nieodmienionych slowek:)
pozdrowienia
-
poranna_kawa ♣
ja nawet słownika nie mam...; ( kursow irlandzkiego tez nie moge znaleźć... -
Anonim
-
Anonim
Salvia,gdzieś ty dziewczyno zdołała dostać słownik? :)
Tylko nie mów,że przywiozłaś z Irlandii...:) -
-
Sheala
-
Aleksandra
-
olla la
ksiegarnia jezykowa w Poznaniu:)
mini bo mini, ale zawsze...(irlandzko angielski)
:D -
Anonim
-
Anonim
Tu jest taka nieprzeciętna stronka z wymową w formie plików dźwiękowych... Dla baaardzo początkujących; P :
http://zakon.rpg.pl/materialy_jezyk... -
Fidelio
Znaczki okazjonalne tutaj maja fajne. Ale kartek to na pietnascie tysiecy okazji: Z okazji Dnia Matki, Z okazji Sw. Patryka, Z okazji wyjscia ze szpitala, z okazji zdania prawka jazdy, z okazji... uffff, mam wrazenie, ze tutaj to sobie kartki daja nawet bez okazji :D -
Anonim
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!Człowieku! Tego nie idzie nijak się nauczyć! A brzmi jak japoński...momentami...eehhhh. ..ciężkie me życie...może będąc na emeryturze będę mogła z kimś zagadać o pogodzie...;) -
*ENID*
slyszalam ze ten jezyk jest trudny ale zeby ash tak :/ porownywalny w wegierskim jak dla mnie X_o a co do podrecznikow to ja proponuje zeby nam koledzy z irlandii przyslali cos poczta lotnicza :P bo tutaj to chyba ciezko cos ambitnego znalezc. -
poranna_kawa ♣
-
Taranis
mam słownik, mam podręcznik KUL i mam też xero większości podręcznika po angielsku z kasetą (to xero i kasetę, jak znajdę, to mogę, ahem, wypożyczyć bezzwrotnie najchętniej na CD w formie skanów/mp3, o ile dam radę to złożyć), ponadto mogę podać namiary (chociaż bardzo stare) na pewną osobę u której dawno-dawno temu próbowałem uczyć się irlandzkiego za totalną darmochę !
aha, no i zapraszam tutaj:
http://www.grono.net/user/pubcomm-s... -
Anonim
Hej Taranis!Tak zupełnie poza tematem:czy ciebie można spotkać często (nie śmiem twierdzić, codziennie) na przystanku autobusowym Plac Szembeka? -
Taranis
Jak najbardziej tak, w dni powszednie bywam tam zwykle między 9:45 a 10:30 w ramach przesiadki. -
Anonim
Aaaaaaaaaaaa!!!!!!!! Bo ja cię widzę tam praktycznie każdego dnia!:) Ty mnie zresztą pewnie też. Poznałam cię dopiero jak powiększyłam sobie twoje zdjęcie:) Wsiadasz sobie w 123:) Tak jak ja:) Ładny zbieg okoliczności,że się tu spotkaliśmy:)))) -
olla la
byloby cudownie panie Taramisie:)
Ja zaparlam sie rekami i nogami, ze Irlandzkiego naucze... myslalam jeszcze nad Walijskim, ale kiedy pytajac w ksiegarniach jezykowych o slownik pan myslal, ze pytam o Balijski(!) dalam za wygrana...
-
olla la
-
Taranis
>byloby cudownie panie Taranisie:)
zgoda, w takim razie postaram się we wtorek zrobić skany i do końca przyszłego tygodnia zobaczymy co z tego wyjdzie, mp3ki już są zrobione.
i ten, *kaszl* http://www.grono.net/user/pubcomm-s... *kaszl* :D
aha, no i jutro Wielkanoc więc, wszystkiego najlepszego.
Pozdrawiam.
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Podróże i Turystyka
- Przeglądaj grona w okolicy Irlandia
- Załóż własne grono tematyczne