IPSIR UW [1137]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam! Chciałbym się dowiedzieć coś więcej na temat tego kierunku czy go polecacie itd.?
  • Marcin

Trochę zbyt ogólne to pytanie. Sam musisz sobie odpowiedzieć, czego oczekujesz od studiów (tego co one Ci dadzą) oraz co Cię ciekawi bo i to są dwie różne rzeczy.
  • Anonim

Chodzi mi o to jak jest na tych studiach,czy są ciekawe i czy polecacie?
  • b.

Odpowiedź na takie pytanie jest prosta: kto lubi i go interesuje tematyka, to poleca, a kto nie lubi i nie jest zainteresowany, to nie poleca.

Zamierzasz podjąć decyzję na podstawie głosu większości?
  • Anonim

Boże ludzie,chodzi mi o to,czy studia są ciekawe,czy warto pójść na ten kierunek czy jest problem z zaliczeniami itd.
  • b.

A my Ci próbujemy wytłumaczyć, że tak postawione pytanie jest pozbawione sensu...
  • Anonim

No tak studenci UW,nie umieją odpowiedzieć na proste zadane pytanie...z takim podjeściem to powodzenia przy sesji...może ktoś normalny mi odpisze jak jest na tym kierunku,czy warto itd.
    Widać od razu,że UW jest przereklamowane!
  • Anonim

posłuchaj jeszcze raz:
    JAK CHCESZ STUDIOWAĆ COŚ TYLKO DLATEGO ŻE "JEST ŁATWO" TO JESTEŚ TOTALNYM WIEŚNIAKIEM ( CHODZI O CHARAKTER, A NIE POCHODZENIE; ) ) I IDŹ NA PRYWATNĄ UCZELNIĘ I WSZYSTKO CI ZALICZĄ BEZ PROBLEMÓW I PRZESTAŃ ZADAWAĆ GŁUPIE PYTANIA.
    i POZA TYM, TO CHYBA NIE JEST KIERUNEK DLA CIEBIE, BO PIENIĘDZY Z TEGO MIEĆ NIE BĘDZIESZ, WIĘC POWODZENIA NA KIERUNKACH, KTÓRE CIĘ NIE INTERESUJĄ, A Z KTÓRYCH BĘDZIESZ MIAŁ SAME 5 Z ZALICZEŃ

ps: O MOJĄ SESJĘ SIĘ NIE MARTW
  • Anonim

no tak... skoro tak mówisz o studentach UW, to ja ci mówię nie chciej być jednym z nas :) nie pozwól, aby UW zniweczył lata Twojej pracy, Twój talent, błyskotliwość i inteligencję :P
  • K.

Ja myślę, że tak.

Odpowiedź adekwatna do pytania. :D
  • b.

Obrzydźmy mu jeszcze trochę tę uczelnię, będzie jednego "milasa" mniej :D

Tak, UW jest przereklamowane. Idź gdzie indziej, jeśli Ci się to nie podoba.

I, misiu puszysty, na przyszłość mniej buty i waż słowa, bo moderacja czuwa. A jeśli chcesz rozmawiać o normalności, to proszę bardzo, tylko najpierw zdefiniuj, co to jest "norma", najlepiej w oparciu o wszystkie możliwe definicje :P
  • Marcin

Absolutnie to nie jest uczelnia dla ciebie :D
  • BARTEL

proponuję wszystkim więcej magnezu...
  • Anonim

mój magnez jest w porządku Agato :)
  • mam na imię jenny.

No dobra to ja mam konkretne pytanie: ile mniej więcej mieliście punktów dostając się na studia ZAOCZNE na ten kierunek?? bardzo proszę o odpowiedź.
    Podkreślam, że nie chodzi mi o statystyki na stronie UW, bo tam jest tylko ilość osób na miejsce i to bodajże na studia dzienne, z którymi po dzisiejszej maturze mogę się pożegnać...

A i jeszcze jedno: czy studia wieczorowe, to taki tryb, w którym chodzi się na uczelnie codziennie, ale w późniejszych godzinach, czy jakoś inaczej?? wiem strasznie niedoinformowana jestem, ale cóż nie zaszkodzi zapytać...

Pozdrawiam
  • la alfombra

Jep, wieczorowe to takie dzienne popołudniowe, na KJS wygląda to np tak, że środa wolna, a inne dni na 16 do 20.30.
    Na pierwsze pytanie nie znam odpowiedzi, za stary jestem;o
  • Maja

to ja posrednio ponowie pytanie czlowieka, ktory rozpoczal watek.

czy ćwiczenia, wykłady są na dobrym poziomie, czy są ciekawe, dobrze przygotowane/ wiekszosc/?
    jak wygląda sesja, czy jest ją bardzo ciężko zdać, macie egzaminy po semestrze zimowym czy wszystko kumuluje sie na lato?
    jak wygladaja studia pod wzgledem czasowym - ile jest srednio zajec i wykladow tygodniowo

z gory dziekuje za jakies ogolne nawet odp

• Anonim

jeśli chodzi o ćwiczenia i wykłady to wszystko zależy od prowadzącego, jednak większość jest ciekawych, choć na 3 roku masz już wrażenie, że cały czas mówi się o jednym i tym samym :)
    sesja w większości przypadków, jeśli nie we wszystkich, jest po semestrze, więc nie trzeba się obawiać ogromu materiału - choć z tym różnie bywa
    co do liczby godzin to wejdź na stronę IPSIR i sprawdź wykaz zajęć dla każdego roku, jeśli przedmiot ma 30h/sem oznacza, ze jest po 1,5h w tygodniu.
    Aha jeszcze wskazówka - przeważnie rozkłady zajęć są te same z roku na rok, więc możesz się od razu mniej więcej zorientować jak plan będzie wyglądał
  • Maja

dzieki za info
    studiuje już na naszej wspaniałej najlepszej w Polsce uczelni i pytam ze względów organizacyjnych...

tak w sumie szukam dziury bo i tak jestem zdecydowana; )
  • M.

Mógłby mi ktoś powiedzieć jak to jest ze składaniem papierów? Czy muszę składać i na dzienne i na zaoczne na ten sam kierunek czy wystarczy ze złożę na dzienne a jakbym się nie dostała to automatycznie przeniosą mnie na listę studentów na zaocznych? Z góry dzięki za odpowiedz.
| |

Witam serdecznie !!! Oto grono dla bylych ipsirowcow, terazniejszych a nawet przyszlych, czyli tych...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (2)