• 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

hej moze mi jakis dobry czlowiek ze starszego roku powiedziec jak wyglada egzamin ze wstepu do prawoznastwa??:)tzn czy wystarczy jak sie naucze z wykladow i winczorka?i najwazneiejsze czy jest szansa sciagniecia czegos?:)
  • Anonim

za malo.... nie ma szans zaliczyc wogole... nic sciagnac sie nie da...

:)
  • *Mag-NESS*

ja sie naucyzlam tylk owykladow i dostalam 4,5 a siedizalam w pierwszej alwce, chyba z dwie definicje czegos sobie sciganelam. jednak polecam sale, w ktorej pani erlih nie ma
  • Anonim

jako absolwent mogę powiedzieć tyle:
    mój rocznik zdawał ustny u Cioci Basi, a kolos był u Utrata. Kolosa zdali prawie wszyscy, a ci co nie zaliczyli mieli pecha. u pana doktora zawsze kilka osób niezdaje, na kogo wypadnie na tego bęc.
    U CIoci dziewczyny mają gożej, na 5 nie ma szans, góra 4,5. facet jak tylko coś powie to ma 3, dzielwczyny mogą oblać (ok 5-10 na rok, ale w poprawce zalicza się bez większych problemów).
    Wiedza z Winczorka + wykłady, ale bardziej na rozumienie zasad niż wykucie się na pamięć.
  • Anonim

no piotrus niektorzy sie wycwanili i byli na zerowce i maja juz za soba prawo:) a my jednak musimy sie uczyc...:)
  • Anonim

ja to jestem tak zorientowany na tym IPSiRze ze o zerowce nic nie wiedzialem...

o wpisach i wynikach z informatyki tez nic...

jeszcze sie okaze ze jakis egzam byl a ja o nim nic nie wiedzialem....

jade w poniedzialek na IPSiR ogarnac ten burdel... co i jak i gdzie;)
  • Never for ever

w zeszłym roku na zerówce ciocia Basia nieźle przemaglowała chętnych, nie było wcale tak różowo
  • Strawberry Margarita

jak ognia unikaj sali z ciocią basią...pilnuje jak gestapowiec !!!! szczerze powiedziawszy nie wiem ile trzeba umiec żeby zdać - ja poszłam baaardzo zielona, napisałam na jedno pytanie w całości, na drugie tak do połowy, dwa kolejne to było lanie wody nie na temat i dostałam 3 :-))
    w sumie w zeszłym roku jedna osoba nie zdała....
  • Anonim

dokladnie dokladnie w zeszlym roku szczescie na tyle mi sprzyjalo , ze trafilam do sali bez ciotuni uff uff i co?? 100% zdawalnosc :D a na zerowce coz...tez bylam...heh bez efektu...bo nauczylam sie tylko winczorka, bez wykladow...
  • Anna

a ile pytań jest na pisemnym ? na ile trzeba się rozwlekać i może ktoś pamieta jakie byly tak mniej więcej?
  • *Mag-NESS*

no 5 pytan.. wszystkie byly z wykladu. byly 2 grupy. dwie osoby moge siedziec w lawce. apmeitam, z emialam cos opisac z wymiarems rpawiedliwosci. czegos tam cechy - panstwa prawa czy cos. duzo bylo pytan z cechami... ogolnie to takie opisowe wlansie, hmm..ona sie czepia slow, wiec mzsz napsiac mniej, ale na temat. bo obnizy jak cos bez sensu skrobniesz. ogolnie, z tego co pamietam wszyscy wyszli z egz zalamani ( z sali basi oczywiscie), a potem sie okazalo, ze tlyko jedna osoba nie zaliczyla.. wiec nie ejst zle.. moze trudno dostac 5ke, ale nie tak trudno zlaiczyc, mimo ze po wyjsciu z sali ma sie dosc fatalny nastroj.. aha, wiem, z eidzie ona na reke - jak ktos nie zaliczy, moze sobie poprawic jeszcze w lipcu.
  • Strawberry Margarita

było pytanko o wymiar sprawiedliwości w polsce, o państwo - definicja i jakies tam sprawy organizacyjne, stosunek prawny, zasada skargowości (czy jakoś tak...) trudno ocenic ile trzeba u niej napisać - ciocia basia ma chyba swój własny świat ; -PPP
  • *Mag-NESS*

fiekaro - jaka Ty masz niezwykla pamiec! jestem pod wrazeniem :)
  • Anonim

słuchajcie ja nie wiem czy ja byłam sama na tym wykładzie ale mi się wydaje że ciocia mówiła że w tym roku będzie inny egzamin niż ostatnio, tzn. że będzie troche pytań testowych, troche otwartych ( któtkich ) jakieś wyjaśnianie pojęć. Tylko, że póki co chyba tylko ja tak twierdzę.
  • Kefir

osobiście nie wiem jak wyglądał egzam w zeszłym roku bo byłem na zerówce... i w sumie na dobre mi to wyszło, bo ciocia faworyzuje facetów :) więc zaliczyłem no problem :) powodzenia życzę wam :)
  • Strawberry Margarita

w zeszłym roku też mówiła ze moze byc trochę testu a trochę otwartych pytań - za nią nie da rady trafić..

p.s. niop...pamięc to ja mam dobrą ale do takich pierdół jak zapamiętywanie pytań - gorzej jak przed egzaminem mam jakies ewentualne odpowiedzi zapamiętac ; -PPP
  • Anonim

no to ja bylam chyba z toba Weronika na tym wykladzie bo tez slyszalam cos o pytaniach testowych i ze ma byc inny egzamin niz rok temu:)
  • Anonim

Nie wiem czy tylko moja grupa jest tak świetnie zorientowana i ipsir jest nadal dla nas wielką zagadką ale dopiero dziś dowiedzieliśmy się o tym jak będzie odbywal się egzamin z prawa. Jeśli wiecie do dobrze a jeśli nie to może przyda się wam informacja że egzamin jest podzielony na 3 tury:
    1. 10 - 11 osoby od litery A do G
    2. 11.15 - 12.15 od J - P
    3. 12.30 - 13.30 od R - Ż
    Nie wiem tylko co z osobami na H i I bo jakoś się nie mieszczą w żadnej grupie, ale może poprostu takich nie ma.Tak więc życzę miłej nauki i wrazie czego przekażcie informację dalej.
  • Never for ever

W zeszłym roku było bieganie z sali do sali, chyba z 3 razy :)
  • Strawberry Margarita

tak :-)))))))))
    bieganie 3 razy z jednej sali do drugiej było zajebiste - zwłaszcza wymijanie na schodach grupy napierającej z naprzeciwka ; -PPPP
  • 1
  • 2
| |

Witam serdecznie !!! Oto grono dla bylych ipsirowcow, terazniejszych a nawet przyszlych, czyli tych...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (2)