-
Anonim
Heyka.
Ja caly czas jeszcze wałkuję ten temat z Prawami...
Jaki jest Rzepa na egzaminie? Czy lepiej jest iśc do niego czy to tej kobitki jak jej tam Morawskiej.
Jak mamy podział na dwa dni to czy będzie on jakoś wybitnie zły jak się przyjdzie innego?
Czy trzeba robic listę dla niego jak będziemy wchodzić czy raczej mu jest wszystko jedno?
Czy pierwszy rok planuje jakaś listę na piątek wogóle?
Czy wiecie kiedy będą wywieszone wyniki z prac? -
Never for ever
U Morawskiej raczej trzeba mieć wszystko obryte. A u Rzepy niekoniecznie, tylko czasem zadaje dziwne pytania.
No i o ile mi wiadomo, to nie wybiera sie u kogo sie zdaje.
Kiedy ja zdawałem wyniki z prac wywiesił łaskawie tuż przed egzaminem, część sprawdzał jeszcze w tym samym czasie, do tego sie spóźnił.
Jemu jest generalnie wszystko jedno. A z tego co mówili ludzie, to i z poprawkami nie było większych problemów. -
Never for ever
Napisałem posta, ale gdzieś wyparował :/
U Morawskiej trzeba mieć obryte, u Rzepy niekoniecznie, tyle że czasem zadaje dziwne pytanie. A wybierać u kogo się zdaje raczej nie można,przynajmniej było tak rok temu.
Wyniki z prac były tuż przed egzaminami, część jeszcze wtedy sprawdzał. Poza tym spónił się i egzamin zaczął się z kilkugodzinnym opóźnieniem :/ -
Kefir
hehe, Rzepa na egzamie jest zajebisty - siedzi taki zblazowany, jakby chciał Ci powiedzieć "Boże, za jakie grzechy ja muszę tu siedzieć i słuchać tych niedouczonych studentów??" puszcza sobie muze, chodzi po pokoju, robi cherbatkę w czasie Twojej odpowiedzi, układa na kompie pasjansa, na koniec rzuca w Ciebie indexem, ale generalnie jest śmiesznie. są ludzie przerażeni tym egzamem i którzy mają odwrotne zdanie do mojego, ale co człowiek to opinia :) -
-
*Mag-NESS*
1. bron boze nie idz do morawskiej
2. mzoesz zmienic dizen, ale najlpeij pojsc jak najwczensiej - wtedy sa lepsz eoceny
3. z prac wywiesi w gablotce oceny, ale to nei ejst bardzoistotne, i tak ja musisz wkuc...
4. tak, trzeba zrobic liste jak sie rpzychodzi, robi sie ja w dniu egzaminu, kto pierwszy przyjdzie ten robi i zapisuje.. wchodzi sie trojkami
5. powodzenia, rzpea jest spoko; ) -
Grono.Net
no to w myśl zasady "co człowiek to opinia" :D muszę przyznać, że moje spotkanie z rzepą miłe nie było-może dlatego, że zdawałam ostatniego dnia i wtedy nie był ani zabawny, ani nie było mu wszystko jedno; P
faktycznie-prace sprawdzał w czasie, kiedy my czekaliśmy na wejście...a że ktoś napisał pracę na 16 stron to czekaliśmy, czekaliśmy, czekaliśmy...(tu miejsce na werbelki i oklaski dla tego "pisarza")
jemu jest wszystko jedno, kto kiedy przychodzi, ale jeśli będziesz miała mozliwość, nie rób sobie krzywdy i nie czekaj na ostatni dzień; ) -
Anonim
hmmm, dobre rady ale chyba dla nas nie przydatne <niestety> Nas rzepa podzielił na dwa zespoły...od litery a do o 3.06 a reszta 6.06 więc nie bardzo mamy jak wybierać w terminach. Nie wiem też czy uda się wybrać co to egzaminatora bo podobno morawska ma termin 6.06 <choć mam nadzieję, że to tylko plotka> Ale może uda was się namówić na udostępnienie ulubionych pytań rzepy, jeśli takowe istnieją. Czy poprostu pyta o wszystko??
Tak wogóle dla zainteresowanych, oceny z prac powinny być wywieszone jutro ale znowu nie mam co do tej wiadomości 100% pewności. -
Never for ever
>moje spotkanie z rzepą miłe nie było-może dlatego, że zdawałam ostatniego dnia i wtedy nie był ani zabawny, ani nie było mu wszystko jedno; P
To wtedy kiedy i ja, do tego trafiłem na sam koniec :/ Wszystkim już odbijało, a dodatkowo, przed tym jak miałem wchodzić padł ten tekst na temat jego osoby, tak mi się chciało śmiać, ze wszystko właściwie mi się pochrzaniło :>
>a że ktoś napisał pracę na 16 stron to czekaliśmy, czekaliśmy, czekaliśmy...(tu miejsce na werbelki i oklaski dla tego "pisarza")
A to było piękne, jak on wyszedł ze swojej siedziby do kibla i w drodze powrotnej rzucił taki tekst, wszyscy zamarli; D Ta praca miała chyba trzydzieścipare stron, więc jeszcze lepiej.
-
Grono.Net
co do pytań...facet z fantazją :D nie wiadomo co wymyśli...
często pyta się o omówienie jakiegoś prawa... ja zapamiętałam swoje pierwsze-reszta uległa wyparciu po traumatycznych doznaniach :P
tak więc na dzieńdobry miałam wymienić wyroki trybunału w strassburgu w sprawach polskich (minimum 3)-warto sobie przypomnieć takie rzeczy :)
szkoda, że niepatriotycznie podeszłam do sprawy i wykułam jakiegoś turka, a o polakach rodakach zapomniało mi się :) -
Anonim
dokladnie;) rzepa to facet z fantazja;) hehe:)
z tego co pamietam - u mnie pytal ludzi o prawa i wolnosci, o ktorych pisali lub tez o inne dotyczacego kraju, na ktorego temat dana osoba pisala:/
wazne sa tez te sprawy, o ktorych opowiada na wykladach, tzn. te wyrokowane przez trybunal...
pamietam tez, ze zdarzaly mu sie pytania: jaka jest dlugosc palki policynej, o stolice roznych dziwnych krajow, itp.:) jednym slowem miodzio:/ -
Anonim
dokladnie;) rzepa to facet z fantazja;) hehe:)
z tego co pamietam - u mnie pytal ludzi o prawa i wolnosci, o ktorych pisali lub tez o inne dotyczacego kraju, na ktorego temat dana osoba pisala:/
wazne sa tez te sprawy, o ktorych opowiada na wykladach, tzn. te wyrokowane przez trybunal...
pamietam tez, ze zdarzaly mu sie pytania: jaka jest dlugosc palki policynej, o stolice roznych dziwnych krajow, itp.:) jednym slowem miodzio:/ -
Anonim
-
Never for ever
Kolege który zdawał ze mną zapytał o to , co to jest godność. Nie o cechy, które podawał, ale o definicje. -
monia
mnie zapytał wyrywkowo o paragrafy z naszej konstytucji o co w nich chodzi..co mi swita hehe ale ja to zawsze mam farta do pytań:) plus oczywiście pytania do prawa o którym pisałam..ogólnie rzepa nie taki straszny jak go rysuja..:) -
Anna
hmm on chyba co rok zmienia system, bo nam nie mówił, że będzie jedno pyt z eseju i drugie z czegoś tam, a spraw przed Trybunałem też omówił może z 5 :| Generalnie to mnie nie straszcie bo kurde aż sprawdziłam w słowniku co to jest godność :P -
Anonim
No to zasialiście niezłą panikę na pierwszym roku :D . Wszyscy teraz szukają wyroków Trybunału w sprawach Polska vs cośtam i definicji godności. No ale jak coś jeszcze się wam przypomni to piszcie, ciekawych pytań rzepy nigdy nie za wiele. -
Never for ever
Myślałem nad tym, i doszedłem do wniosku, że godność, to "niezbywalne dobro' :D
Mnie pytał się o konwencje Genewskie z Służyć i chronić (coś naściemniałem, powiedział że źle), poza tym coś o traktowaniu jeńców (chyba) i konstytucyjne gwarancje niezawisłości sędziów. -
*Mag-NESS*
ja tam pierwsz elsysze by kogos pytal o trybunaly... :| a apropos ile pytan on zadaje, no to nam te ztak mowil, w praktyce bylo inaczej. jak komus nie idzie temat to zadaje inne pytania by wyciagnac, wiec jest ich wiecej. ja dostalam pytanie z eseju, a raczej w tematyce eseju , bo z samego eseju to nie bylo :) i a propos konstytucji, bo koelga obok nie wiedizal:| no i tamw toku rozmowy na tmeat dodatkowe pytania.. pewnie cos co sama powinnam powiedizec, ale bym nie wpadla, weic mi podpowiedzial; ) ale nie slsyzalam serio, by o te wszysktie sytuacje trybunalow rzepa kogos pytal..moze pozniej? mowie, idzcie na pierwsyz termin - jest luz -
Anna
-
Mario
ja u Rzepy zdawałem trzy lata temu i nieco inna była forma, bo bez eseju i po dwa pytanka rzucał. Pamiętam, ze dostałem prawa zatrzymanego do omówienia na rozgrzewkę, a potem prawa człowieka w Unii Europejskiej. Ech jakoś przebrnąłem i 3 wymęczyłem przez ta Unię:) Ale ogólnie to naprawde jest nieprzewidywalny koleś:) A poza tym sama jago marda przyprawia o większą dozę stresu:) Ale bedzie dobrze...
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Mokotów
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem