IPSIR 2006-2011 [169]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

No to jazda.

Może najpierw weźmy pod obrady temat naszej debaty. Wszelkie propozycje mile widziane, trzeba ogarnąć ten temat. Ja PÓKI CO nie mam pomysłu ale dziwnym to nie jest.
  • Anonim

Może IN VITRO? Każda partia ma wyraziste stanowisko.
  • Bili

Podczas wielce owocnej dyskusji podczas transferu na ipsir Wisnia zarzucila bardzo ciekawy i kontrowersyjny temat: Legalizacja prostytucji. Tu rowniez nie bedzie problemu z wyrazistoscia stanowiska poszczegolnych partii, a niezlym wyzwaniem beda projeky ustaw xD co wy na to???
  • Anonim

a ja bym chciała o kastracji pedofilów i gwałcicieli :D
  • Bili

tez niezle. moze zrobmy demokratyczne glosowanie. powiedzmy ze do czwartku wlacznie zglaszamy nasze pomysly a do poniedzialku do 22 glosujemy i podejmujemy ostateczna decyzje w sprawie tematu debaty. kto sie nie udzieli jego strata, bierni niech sie dostosuja; P
  • Najfajniejszy

(Chemiczna) Kastracja Pedofilów.

Bardzo ipsirowskie.
    Bardzo kontrowersyjne.
    Bardzo medialne.
    Bardzo "modne".
    Bardzo "eksperckie".

I szczegółami można męczyć każdego polityka.
  • Anonim

Ok, a ja bede nadzorować OK? I potem zlicze głosy lajlaj bo jestem supermoderatorem :) No to mamy narazie:

1) IN VITRO
    2) Legalizacja prostytucji
    3) Kastracja pedofiów i gwałcicieli

• Anonim

A głosujmy do niedzieli do 22.00 bo w pon o 9.45 musimy Wojtaszczykowi nasz temat przedłożyć.
  • Żana

No to oddaję głos na kastrację.
  • <<<Ilith i swiaty>>>

ja jestem za prostytucja, mniej oklepana, bedzie ciekawiej
  • Anonim

pewka ze prostytucja
  • yasiu....

z prostytucją jest problem ze zdefiniowaniem tematu debaty i wcale nie jest on taki wyrazisty w wielu partiach...

po pierwsze w Polsce prostytucja jest dopuszczalna - znaczy się nie jest karana, więc jaki temat damy?

Jedynie możliwe jest sformułowanie tematu w stylu czy można legalizować dochody z prostytucji, tudzież czy należy prostytucję karać. Ale o legalności trudno nam dyskutować, bo jest legalna.

In vitro wydaje mi się zdecydowanie zbyt trudnym tematem - raz eksperckość, dwa brak opinii wielu partii - konia z rzędem temu kto powie jakie zdanie ma Platforma Obywatelska, gdzie projekt Gowina jest restrykcyjny, a pomysły Palikota bardzo liberalne.

Niestety temat o kastracji też jest fatalny, bo np. SLD głosowało przeciwko swoim nominalnym poglądom, więc IMHO będzie ciężko.

Ale z tych 3 najlepiej jednak wygląda kastracja...
  • forza kor.za

Ja bym była za prostytucją, ale kastracja jest chyba "łatwiejsza" jeśli chodzi o przygotowanie :)
  • Wild Angel

z w.w. "prostytucja" jest chyba najciekawszym pomysłem.. Może wspólnymi siłami jakoś uda się sformułować zgrabny temat?;>
  • Anonim

A czy mógłby ktoś dać linki w których politycy partii (chociaż sejmowych) wypowiadają się na temat legalizacji prostytucji?
  • Anonim

poszperaj sam Bartoszu :) i oddaje głos na kastrację, jeśli zgłoszenie tematu nie było liczone jako głos :P
  • Anonim

A może są jeszcze jakieś inne pomysły tematu debaty? Nie wstydźcie się, piszcie! Przychylam się do pomysłu Billiego żeby do jutra zgłaszać jeszcze tematy a głosy oddawać od piątku do niedzieli. Oczywiście jak ktoś jest taki narwany jak np. Paula to ja już mogę ten głos policzyć ale jak ktoś zgłosi ciekawszy temat to już nie ma cofania; P; ) Porządek musi być, kierwa...
  • <<<Ilith i swiaty>>>

a legalizacja miekkich narkotykow?
  • natalia

ooo! mi się podoba Krysi propozycja
  • Anonim

może regulacja prawna dotycząca surogatek ("brzuchy do wynajęcia")?
| |

Instytut Profilaktyki Społecznej i Resocjalizacji UW IV rok to my. Kierunek: Politologia z bliżej...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)