Polityka Społeczna (IPS UW) [907]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • m

Noż kurna ile można czekać, czy kiedyś wreszcie ruszy z powrotem forum instytutowe?? Pewnie nie doczekam tej chwili i zdążę stąd wyfrunąć zanim ta chwila nastąpi... Jest nowa stronka IPS, a forum nie ma. Nie ma nikogo kto by potrafił coś z tym zrobić, np. po prostu stworzyć nowe forum? Na pewno ktoś by się znalazł kto zna trochę PHP czy jak mu tam, na tyle żeby zrobić zwykłe forum...

Jest taki ktoś?
  • mnie też to bardzo ciekawi (i martwi)...
    trzeba przyznać, że forum, ktore funkcjonowało, było naprawdę bardzo pomocne. Odwiedzali je niemal wszyscy. Dlaczego nic się w tej kwestii nie robi? nie ma chętnych na administrowanie,czy są jakieś inne bariery?
    będę wdzięczna za jakąś odpowiedź, bo widzę,że kolega nie może się na razie doprosić żadnej inf.
  • magda m.

myślę Maćku że mogłeś się bezpośrednio do mnie zgłosić z tym pytaniem to bym Ci od razu odpowiedziała; -)

odpowiedź następuje teraz ponieważ nie było mnie w sieci w czasie zadania tego pytania i go nie zauważyłam.

kwestia jest prosta: haker uszkodził nam bazę danych, tak że nie da się jej odzyskać. osobą odpowiedzialną za forum jest Bartek Bartel który jak widać mimo moich wielu próśb i pytań nie był w stanie doprowadzić forum do działania. ja sama się na tym nie znam. osób chętnych do pracy w samorządzie też nie ma. wielokrotnie szukaliśmy osób które zajmą się stroną i forum i nikt się nie zgłosił.

chętnie przygarnę kogoś kto zna się na php . proszę o kontakt
  • adamu adamu

Znam kogos kto moglby zainstalowac na serwerze forum (ale na bazie istniejacego skryptu (np. phpBB), napisanie nowego forum nie wchodzi w gre) i je uruchomic. Ale to wtedy wszystko od nowa, a i to tez by nie bylo z dnia na dzien...
  • m

> myślę Maćku że mogłeś się bezpośrednio do mnie zgłosić z tym pytaniem to bym Ci od razu odpowiedziała; -) <

Mogłem, mogłem, ale zaczyna się nowy rok akademicki więc pewnie i tak nieraz będę Ci zawracał głowę jakimis pytaniami, więc staram się nie uderzać z każda duperelą do Ciebie, bo byś mnie musiała zablokować w końcu żebym nic nie pisał; )

A forum jak najbardziej może być od nowa, bazę danych w pewnym stopniu da się odzyskać np. materiały, a jak nie, to trudno - chodzi o to że forum jest wygodne do wymiany informacji czy nawet byle dyskusji o dupie Maryni, a grono wygodne nie jest. W dodatku nie gwarantuje anonimowości; ] Tak więc niech będzie byle jakie forum, byleby było w znośnych kolorach; )
  • magda m.

niektóre rzeczy jest łatwiej wyjaśnić między sobą niż na gronie:)
    a dzięki postowi wyżej nad Tobą jest szansa by wróciły stare czasy...

do zobaczenia na zajęciach:)
  • a

a ja już liczylem ze Bartłomiej Bartel wypatrzył przez lornetkę podczas wakacji skąd szukać ratunku dla forum :-(
  • Daniel

Jest zawsze inne rozwiązanie niewymagające znajomości PHP i jednocześnie ułatwiające. Wystarczy załozyć grupę dyskusyjną dla poszczególnych lat, gdzie wszyscy będą mogli swobodnie sie wypowiadać (nie przeszkadzając nikomu ze starszych lat). Mozna tam tez umieścić wszystkie zebrane materiały z danych przedmiotow ( część od starszych lat, może ktos będzie chciał sie podzielić notatkami itp.).za rozwiązaniem przemawia fakt, że nie potrzeba duże filozofii zeby cos takiego zrobic, moderowanie jest proste jak barszcz i nie spamujemu grona....
    Ale oczywiście poddaje pomysł pod dyskusję
  • Patryk

Jeżeli chodzi o forum (php), to nie ma problemu, by założyć nowe. To akurat robota na godzinę. Natomiast co do odzyskiwania danych: tego niestety się podjąć bym nie mógł, bo najzwyczajniej w świecie by trzeba było cały kod "przelecieć", a ja na to niestety nie mam czasu.
  • magda m.

stary Portal IPS to nie była stronka z grupami dyskusyjnymi...Była bardzo dopracowana i zaawansowana, dlatego od czasu ataku hakera były podejmowane próby odzyskania Portalu w starej formie. W tej chwili jest opracowywana nowa wersja naszej strony. Na dniach będzie gotowa.
    pozdrawiam
  • Patryk

Jakby była potrzebna jakaś pomoc w sferze php, zabezpieczeń, et cetera, służę pomocą. Nie gwarantuję, że będę w stanie pomóc, ale może, może...; )
  • magda m.

dzięki :)
  • Anonim

Hmmm jak idą prace z uruchomieniem forum?
  • bartek

hmmm a ja mam pytanie. po co forum skoro jest grono ???? :>
  • Anonim

glupie pytanie. Na gronie panuje syf jak 150,a poza tym widzisz tu gdzies mozliwosc wrzucania i dzielenia sie materialami?
  • Anonim

Celna uwaga;-)
  • bartek

my na I roku mamy dropboksa :]
  • .......

Ponieważ jestes na pierwszym roku nie wiesz jak cennym było forum, którego już nie ma...chlippp :( myślę, ze wszyscy starsi stażem studiowania podzielają moje zdanie...grono przy tamtym forum wymieka....;/....CHCEMY FORUM:p !!!!!!!!!!!!
  • ......

Ważnym było, gdyż mogli korzystać z notatek takie nieuki jak ja!
  • magda m.

problem polega na tym ze materialy tez wcielo, ale je odtworze ze swoich zbiorow.
    naprawde lada dzien, czekam az chlopaki technicznie to zakoncza.
  • 1
  • 2
| |

Forum studentów, absolwentów, kandydatów na studia oraz sympatyków Instytutu Polityki Społeczne...

Fotki

Miejsca grona (0)