Polityka Społeczna (IPS UW) [907]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

>adamu adamu napisał
    >>Mała Plugawa Wiedźma napisała:
    >>u nas moze ze 3 razy w ogole liste puscila...wez ta pani
    >>jest tak nieogarnieta ze chociazbys na egzamin
    >przyprowadzil
    >>Słonia Trąbalskiego w zastępstwie za siebie to ona i
    >tak
    >>sie nie skapuje :):)
    >
    >A jakos pod koniec kwietnia stwierdzila, ze obecnosc na
    >cwiczeniach jest w sumie nieobowiazkowa i wazne tylko, zeby
    >Aronsona przeczytac do egzaminu.

Acha to nie pamietam tego :) Takze cwiczenia u niej spokojnie mozna sobie darowac ,nam w wiekszosci chyba starczyl do zdania 60 stronnicowy skrypt z Aronsona :D
  • Ula Michalska

>bardzo.kolorowo napisała:
    >ej a my musimy brac oguny? czy to jest kwestia wyrobienia
    >punktow? bo jesli tak to czy przedmioty z drugiego kierunku
    >tez nam dostarczaja punktow, nie? (:

Ale o ile coś skumałam z tymi ogunami to masz na nie głównie czas na czwartym i piątym roku więc nie musisz się spieszyć :>
  • fog

>Mała Plugawa Wiedźma napisała:
    >Acha to nie pamietam tego :) Takze cwiczenia u niej
    >spokojnie mozna sobie darowac ,nam w wiekszosci chyba
    >starczyl do zdania 60 stronnicowy skrypt z Aronsona :D

głównie chodzi mi o to, że już u siebie mam wtedy kursowe zajęcia, z kótrych nie mogę zrezygnowa nie niszcząc swojego misternego planu...:) także tchnęliście we mnie nadzieję, oby tylko pani dr nie zmieniła swych nawyków.

• Kiełba. Pani Apatia

mam pytanie- na które z tych konwersatoriów trzeba (bo lista, bo pytania z nich są na egzaminie), a na które warto (bo ciekawe) chodzić? Pokrywa mi się z innymi zajęciami i nie bardzo wiem jak wszystko pogodzić.

Wprowadzenie do psychologii
    Podstawy prawa
    Wstęp do nauki o państwie i polityce

/wiem, że na psychologie niby nie trzeba, ale co z resztą?/
  • Łukasz Lutoborski

wstęp do nauki o państwie i polityce jest bardzo obowiązkowy - sprawdzana lista i aktywność plus referat = ocena końcowa

o ile pamiętam
  • Hubert

jeżeli podstawy prawa to to samo czym była u nas encyklopedia prawa to trzeba na to chodzić. Aktywność wymagana. Referat też pomaga. Dr Spytek sprawdza liste i skrupulatnie przypomina o obecności. I robi kartkówki
  • Kiełba. Pani Apatia

o kurcze.... to niedobrze.
    a nie wiecie czy moge cos z tego sobie przepisac? mialam u siebie 1.podstawy wiedzy o państwie i prawie 2.podstawy prawa prywatnego
    nie obraziłabym się jakby mi jakiś przedmiot odpadl :]
    wiem, że to indywidualnie sie zalatwia, ale czy sa w ogóle szanse?
  • Anonim

Nie wiem, ale są chyba małe szanse. To już trzeba obgadać z prowadzącym, ale pamiętam że kiedyś kolega chciał sobie przepisać prawoznawstwo zamiast encyklopedii prawa i wykładowca powiedział, że to nie to samo, więc prawa prywatnego mogą Ci nie uznać. Ale próbuj, bo może to uznają :)
  • Kiełba. Pani Apatia

próbować będe, a jak; ]
    dla mnie te przedmioty to wszystko jedno i to samo.
  • Anonim

Podstawy prawa prywatnego nie przejdą na pewno ponieważ P. Dr Spytek niechętnie nawet przpisywała przedmiot, który tak samo sie nazywał z WZ koleżanka dostarczała spis omówionych zagadnień a z różnic pomiędzy programami P. Spytek zadała pracę pisemną. Na tyle ile mieliśmy z nią encyklopedie prawa na I roku i cywilne na IV to nie sądze, żeby zmieniła zdanie.
  • Kiełba. Pani Apatia

A podstawy wiedzy o państwie i prawie w ramach wstępu do nauki o państwie i polityce?
    /desperacko czegoś czukam, bo po prostu mi sie pokrywa/
  • Kiełba. Pani Apatia

i jeszcze:
    socjologia
    technologia informacyjna (informatyka?)
    logika
    ekonomia

ktos próbował? komuś się udało?
  • fog

to i ja moze sie spytam, czy ktoś wie o mozliwosci przepisania samego wykladu z ekonomii i "dorobienia" do niego cwiczen?
    i ew. zaliczenia wstepu do spsychologi(30h)i psychologii spolecznej(60h) za sama psychologie spol,ale zato 120h?:)
    kurde, pytania jak na bazarze:)
  • Hubert

co do ekonomii to teraz w sumie sam nie wiem, bo dr Łukasewicz odchodzi z UW i nie wiadomo jak to będzie.
  • Kiełba. Pani Apatia

>fog napisał
    >kurde, pytania jak na bazarze:)

oj tak; ]
| |

Forum studentów, absolwentów, kandydatów na studia oraz sympatyków Instytutu Polityki Społeczne...

Fotki

Miejsca grona (0)