Polityka Społeczna (IPS UW) [907]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Figlarz

nowi studenci muszą zapisywać się na zajęcia nie znając wykładowców. może starsi koledzy pomogą nam wybrać najlepszych nauczycieli?

ja na przykład waham się, czy zapisać się na basen do mgr Jolanty Mikielewicz czy do mgr Ewy Kosmol?

pozdrawiam
  • wYm

Ale na wf to chyba jakoś we wrześniu dopiero możemy.
    A języki obecnie stanowią dla mnie kłopot. Mamy 30h/semestr, a nie widzę np. kursów na poziomie początkującym takich, są 60h. A 30h widzę na podstawowym, ale obawiam się podstawowego :]. Najwyżej zapiszę się na ang. Przemyśleć muszę. Ale popieram wniosek o to, aby ktoś nam ładnie tutaj opisał wykładowców:).
  • Grzesiek

ale osob prowadzacych wf-y i lektoraty jest taka masa, ze nie ma osoby, która by wszystkich znała :P Może przypadkiem znajdzie się ktoś, kto miał zajęcia z tymi osobami, które wymieniłeś, ale nie liczyłbym na to; ) Wydaje mi sie, ze wf-y i lektoraty (poza tym, ze warto wybrac to, co sie lubi i w dobrych godzinach) nie są tym, czym powinniście się przejmować.
  • .jack.the.ripper.

Tak btw. coby nowego tematu nie zakładać....

Kiedy/jak/gdzie mogę/mam zrobić test poziomujący z języka obcego? Bo zdaje się, że coś przespałem; >
  • Anonim

Tu jest strona, na której można zrobić testy poziomujące. Logujecie się tam, gdzie jest napisane "Logowanie dla studentów UW". Używacie peselu i hasła z IRKa:

http://jezyki.uw.edu.pl/

PS Lektoraty wybieracie te po 60h, bo macie dwa zajęcia w tygodniu. I tyle godzin zalicza semestr, więc jak znajdziecie zajęcia po 30h, to raczej powinniście znaleźć też drugie po 30h. Dodatkowo, są jeszcze kursy internetowe i półinternetowe (czyli 30h zajęć w realu + 30h w internecie)
  • .jack.the.ripper.

>$ ¥ Ŀ V napisała:
    >Tu jest strona, na której można zrobić testy
    >poziomujące. Logujecie się tam, gdzie jest napisane
    >"Logowanie dla studentów UW". Używacie peselu i hasła z
    >IRKa:
    >
    > http://jezyki.uw.edu.pl/
    >
    >PS Lektoraty wybieracie te po 60h, bo macie dwa zajęcia w
    >tygodniu. I tyle godzin zalicza semestr, więc jak
    >znajdziecie zajęcia po 30h, to raczej powinniście
    >znaleźć też drugie po 30h. Dodatkowo, są jeszcze kursy
    >internetowe i półinternetowe (czyli 30h zajęć w realu +
    >30h w internecie)

Wielkie dzięki! :)
  • Ula Michalska

Czy ktoś chodził na wykład - Historia Polski Ludowej jako OG-UN do prof. dr hab. Anny Weisert-Magierskiej??

Czy to trudny przedmiot i jak wygląda egzamin??
  • Anonim

>$ ¥ Ŀ V wrote:
    >PS Lektoraty wybieracie te po 60h, bo macie dwa zajęcia w
    >tygodniu. I tyle godzin zalicza semestr, więc jak
    >znajdziecie zajęcia po 30h, to raczej powinniście
    >znaleźć też drugie po 30h. Dodatkowo, są jeszcze kursy
    >internetowe i półinternetowe (czyli 30h zajęć w realu +
    >30h w internecie)

Nie jestem pewna na 100%, ale chyba jednak (jako że jesteście na licencjacie) macie jeden lektorat w tygodniu. Czyli 30h na semestr w ciągu dwóch lat. A wf (farciarze?) macie tylko przez rok :)

http://www.ips.uw.edu.pl/pdfdoc/pla...
  • o.lalala!

>Perlette :) ha escrito:
    >Czy ktoś chodził na wykład - Historia Polski Ludowej jako
    >OG-UN do prof. dr hab. Anny Weisert-Magierskiej??
    >
    >Czy to trudny przedmiot i jak wygląda egzamin??

Ulcia Ty masz jeszcze w planie miejsce na oguny?..
  • fog

Mam pytanie, czy na Wprowadzenie do psychologii (pierwszy rok) trzeba chodzić? Do dr Marioli Kordas-Surowiec... Bo te zajęcia pokrywają mi się z innymi i szukam jakiegoś wyjścia z tej syt...
  • Hubert

na ćwiczeniach pani dr sprawdza listę obecności puszczając kartkę po sali. Jak ktoś Cie wpise to nie ma problemu raczej. Na egzaminie i tak nie obowiązuje materiał z ćwiczeń tylko cały aronson
  • Anonim

u nas moze ze 3 razy w ogole liste puscila...wez ta pani jest tak nieogarnieta ze chociazbys na egzamin przyprowadzil Słonia Trąbalskiego w zastępstwie za siebie to ona i tak sie nie skapuje :):)
  • Ula Michalska

>bardzo.kolorowo napisała:
    >>Perlette :) ha escrito:
    >>Czy ktoś chodził na wykład - Historia Polski Ludowej
    >jako
    >>OG-UN do prof. dr hab. Anny Weisert-Magierskiej??
    >>
    >>Czy to trudny przedmiot i jak wygląda egzamin??
    >
    >Ulcia Ty masz jeszcze w planie miejsce na oguny?..
    >

No właśnie mamokienko w czasie tego wykładu i zastanawiałam się czy może nim nie zapełnić i mieć na przyszłość z głowy czesc godzin z ogunow :>
  • adamu adamu

>Mała Plugawa Wiedźma napisała:
    >u nas moze ze 3 razy w ogole liste puscila...wez ta pani
    >jest tak nieogarnieta ze chociazbys na egzamin przyprowadzil
    >Słonia Trąbalskiego w zastępstwie za siebie to ona i tak
    >sie nie skapuje :):)

A jakos pod koniec kwietnia stwierdzila, ze obecnosc na cwiczeniach jest w sumie nieobowiazkowa i wazne tylko, zeby Aronsona przeczytac do egzaminu.
  • Grzesiek

>Perlette :) napisała:
    >>bardzo.kolorowo napisała:
    >>>Perlette :) ha escrito:
    >>>Czy ktoś chodził na wykład - Historia Polski Ludowej
    >>jako
    >>>OG-UN do prof. dr hab. Anny Weisert-Magierskiej??
    >>>
    >>>Czy to trudny przedmiot i jak wygląda egzamin??
    >>
    >>Ulcia Ty masz jeszcze w planie miejsce na oguny?..
    >>
    >
    >No właśnie mam okienko w czasie tego wykładu i
    >zastanawiałam się czy może nim nie zapełnić i mieć na
    >przyszłość z głowy czesc godzin z ogunow :>

no to wbijaj :D będzie tam chodzic fajna ekipka- Sylwia, Hubert, ja (z tego co pamiętam). czw 11:30. tak?
  • o.lalala!

aaaa! wtedy mam wolne xD
  • Ula Michalska

Dokładnie o to mi chodzi :> Niemal mnie przekonałeś, mam nadzieję, że mi się uda zapisać (jedno wolne miejsce). Wacham się tylko czy podołam z tym wszystkim, ale najwyżaj poproszę was o pomoc w nauce; )
  • Anonim

No tak - czwartek 11.30 :) To najwyżej we czwórkę zdamy egzamin z historii PRL :]
  • o.lalala!

ej a my musimy brac oguny? czy to jest kwestia wyrobienia punktow? bo jesli tak to czy przedmioty z drugiego kierunku tez nam dostarczaja punktow, nie? (:
  • Anonim

No musimy oguny wyrobić z zasady - mamy na to chyba 300 żetonów; ja w tym semestrze idę na dwa i wykorzystam w takim razie 60 żetonów i jeszcze zostaje 240 :/ Boszzz :P
  • 1
  • 2
| |

Forum studentów, absolwentów, kandydatów na studia oraz sympatyków Instytutu Polityki Społeczne...

Fotki

Miejsca grona (0)