-
Anonim
witam
jakie wyniki z maturki 2008 pozwoliły Wam dostać się na poltyke społeczna? -
Figlarz
przy rekrutacji będzie pod uwagę brany WOS i historia. może geografia? -
Średnio około 65% z rozszerzeń (chociaż ostatnio ten próg był niższy o kilka procent), z tym że to bardzo orientacyjny próg. Przy średniej 60% warto już składać, przy 70% można być już w zasadzie pewnym miejsca.
-
Mon
Pytanie, właściwie to już obecnej studentki IPS-u. Chodzi mi o jeden z punktów Naszego planu na I roku, tj. wykład monograficzny dr E. Jaroszewskiej na temat różnic kulturowych . Czy jest to wykład obowiązkowy? Chcę wiedziec jak dokładnie to wygląda, ponieważ muszę jak najszybciej ustalic godziny pracy. Proszę o pomoc
P.S. Na jakiej zasadzie jesteśmy przydzielani do grup na ćwiczenia? -
-
Wykłady monograficzne są nieobowiązkowe. Zastępują OGUNy.
Na ćwiczenia będziecie rozdzieleni wg nazwisk. Ty więc zapewne trafisz jeszcze do I grupy. -
Mon
-
martyna
warto myslec o PS jesli ma się w planie jedynie wos rozszerzony, a polski i hist na podstawie? -
Łukasz Lutoborski
rozszerzone wszystkie... a polskiego to chyba nigdy nie brali pod uwagę... -
Anonim
wszystko rozszerzone. Ja maturę zdałam dobrze z wosu, średnio z historii i bardzo dobrze z angola. Dostałam się z rezerwy. -
martyna
wlasciwie to troche sie pospieszylam z pytaniem
bo od nast roku jest mala zmiana, o ile dobrze zerknelam sprawdzany jest polski i jezyk obcy tylko na podstawie, natomiast wos i hist podst lub rozszerzenie do wyboru..
chyba troche korzystniej niz bylo, przynajmniej dla mnie -
martyna
-
Łukasz Lutoborski
-
Anonim
takie pytanie. czy wykładowcy idą na rękę i można się z nimi dogadać w sprawie nieobecności na zajęciach ? bo polityka społeczna byłaby moim drugim kierunkiem, nierównoległym, a zakładam że plany będą się w jakiejś części pokrywać. Jest możliwość ustalenia obecności i zaliczeń z przedmiotu u wykładowcy? I czy mogłabym się zapisać np do grupy, której zajęcia mi pasują. ( raz chodzę z pierwszą, raz z drugą itp.)
-
Z chodzeniem na inne grupy nie ma problemu. Sporadycznie się zdarza, że jakaś jest maksymalnie przeładowana i wtedy trudno na nią chodzić, jeśli się nie jest do niej zapisanym, ale standardem jest możliwość chodzenia do "nieswoich".
Z nieobecnościami nie ma problemu - w ramach przyzwoitości. Ja zamiast po 2 na semestr, potrafiłem notować po 5 i jakoś się na studiach utrzymałem. -
HITMAN
A plan jest ustalany odgórnie ? dla roku czyli zgrubsza alfabetycznie, czy sami ustalamy rejestrując się na tym usosie ? -
>HITMAN napisał
>A plan jest ustalany odgórnie ? dla roku czyli zgrubsza
>alfabetycznie, czy sami ustalamy rejestrując się na tym
>usosie ?
I rok na ogół ma plan ustalony odgórnie, alfabetycznie. Od II roku już rejestrujemy się sami na zajęcia w USOSie.