Polityka Społeczna (IPS UW) [907]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Patryk

W dniu dzisiejszym miało miejsce spotkanie Prezydium Komisji Dydaktycznej, w którym miałem przyjemność uczestniczyć.
    Poruszonych zostało kilka tematów, jednakże na razie nie ma pewnych w 100% informacji, jako że uchwała nie jest jeszcze podpisana.
    Zasadniczo dla ogółu studentów zostanie wprowadzona jedna, dość istotna zmiana. Otóż oceny z lektoratów będą wliczały się do średniej ocen. Jedynym przedmiotem, który nie będzie w żaden sposób przekładał się na średnią ocen pozostanie WF. Ponadto osoby ze studiów jednolitych, które dostarczą certyfikat biegłości językowej, będą zobowiązane do wyrobienia punktów ECTS w innej postaci.
    Zapraszam na strony internetowe IPS oraz WDiNP, na których to powinny pojawiać się informacje na temat zmian.
    Po zatwierdzeniu uchwały postaram się (bądź inna osoba - zobaczymy) poinformować o ostatecznym jej brzmieniu.

Pozdrawiam,
    Patryk Słowik
  • Anonim

Oj dobrze, że nasz rocznik jeszcze idzie "starymi" zasadami :)
  • Anonim

"Ponadto osoby ze studiów jednolitych, które dostarczą certyfikat biegłości językowej, będą zobowiązane do wyrobienia punktów ECTS w innej postaci."

Ale jeżeli te osoby mają zaliczone lektoraty, to chyba nic nie muszą odrabiać?
  • Patryk

Jeżeli już jest wszystko wyrobione to oczywiście nic nie trzeba uzupełniać. Nie zmienia to jednak faktu, że "Wasz" rocznik idzie także nowymi zasadami.
  • Anonim

Ale nasz rocznik w tym roku zdaje egzamin z języka i zasadniczo kończy lektoraty, więc nawet jeśli te propozycje dotyczące obliczania średniej wejdą w życie, to nas już to nie obejmie.
  • Agata

czyli co, jesli zdalam egzamin jezykowy na poziomie B2, a nie wyrobilam wszytskichz etonow, to mam je koniecznie zaliczyc, albo lektoratami, albo OGunami?

a co jesli rozwazam, z innych przyczyn ofkors, przejscie na studia zaoczne?
  • Patryk

Na chwilę obecną na podstawie dostępnej mi wiedzy niestety będziesz musiała wyrobić 120 żetonów (możesz OGUN-ami w porozumieniu z dziekanem - by wiadomo było, że "odrabiasz", a nie bierzesz "górką").
    Jeśli chodzi o studia zaoczne, to nie uzyskałem wczoraj żadnych wiążacych informacji na ten temat, a nie chcę nikogo wprowadzać w błąd. Na dzień dzisiejszy uchwała została przekazana wydziałom, ale nie jest jeszcze podpisana, a kilka paragrafów niewątpliwie nie należy do najtrafniej sformułowanych. Tak więc, niestety, musimy zaczekać na ostateczną wersję uchwały.
| |

Forum studentów, absolwentów, kandydatów na studia oraz sympatyków Instytutu Polityki Społeczne...

Fotki

Miejsca grona (0)