-
Kasica Diablica;)
mam pytanie:
do końca II roku należy zdać obowiązkowy egz z jęz. obcego na poziomie B2 - takie są jeszcze w tym roku ustalenia. Ja mam certyfikat z angielskiego i rok temu, w sesji letniej, poszłam do wydziału anglistyki, na nowym świecie przy pl.trzech krzyz (tam wtedy trzeba było iść), i dostałam wpis do indeksu, że mam zaliczenie z owego egz na podsawie równoważności z certyfikatem FCE. I to tyle. Ale nadal mam jakby żetony na to, bo się na nic nie zapisywałam. Czy ja muszę teraz gdzieś iść, do szkoły jęż.obcych, na dyżur do kogoś, kto mi wpisze jeszcze coś???bo słyszałam , że muszę mieć jakoś ocenę z tego. Nie wiem na czym to polega, o co chodzi??? nie chcę mieć po rostu potem zaległości jakichś. -
Plocman
-
Moniak
Z tego co wiem to idziesz do sekretariatu SzJO z certyfikatem i oni Ci ocene wstawia - zalezy jaka masz ocene na certyfikacie i tyle. -
magda m.
w sprawie lektoratów i konieczności zaliczania ma być Komisja Dydaktyczna na poziomie Wydziału - bo przepisy nie są jednoznaczne. jak coś się dowiem to szybko ogłoszę.
pozdrawiam -
-
a
>magda m. napisała:
>w sprawie lektoratów i konieczności zaliczania ma być
>Komisja Dydaktyczna na poziomie Wydziału - bo przepisy nie
>są jednoznaczne. jak coś się dowiem to szybko ogłoszę.
>pozdrawiam
no świetnie, a kiedy ma być ta komisja? może zgłoszę tam swoją sprawę bo ode mnie się domagają kupy pieniędzy za jakieś warunki z lektoratów z roku 2004/5 plus wykupu żetonów za 1192 zł, mimo że mam zdany egzamin. wcześniej chyba było inaczej, nie trzeba było robić tych lektoratów i na tej wieści gminnej się opierałem, no ale teraz jest "zmiana regulaminu" - wyrażenie-klucz, które załatwia wszystko. -
magda m.
to trzeba bylo sie nie opierac na wiesci gminnej - zgodnie z programem studiow lektoraty trzeba zaliczyc - 4 semestry. i tak bylo.
komisja jest w srode.
-
Agata
sprawa dotyczy jak widze wielu osób...:/ po kilku rozmowach z dr Theiss, gdy byla p.o. kierownika studiów i pokazaniu regulaminu studiow na UW dla osob rozpoczynajacych studiach w okreslonych latach wyszlo, ze UW rozlicza nas tylko i wylacznie z egzaminu na B2, a nie z wykorzystania zetonow. Zetonyy to ma byc prywatna sprawa studenta! pomijam fakt, ze podobna info jest na stronie USOS. zlozylam podanie do prodziekan o anulowanie tej kwestii, zeby nikt nas nie rozliczal i mialo byc ok. to bylo w styczniu,a teraz jest maj i są osoby na III roku IPS, ktorym sekretariat nie wydal kart egzaminacyjnych powolujac sie wlasnie na te cholerne niewykorzystane lektoraty. Bo nowy dziekan i nowe regulaminy....hola, hola prawo nie dziala wstecz!!! :/ -
magda m.
hola hola nowego dziekana jeszcze nie ma, jest tylko dziekan-elekt. i nie ma to wpływu na ciągłość przepisów.
w sprawie lektoratów sprawa się ciągnie długo ale ma być definitywnie rozwiązana. -
Agata
mam nadzieje, ze po naszej, studenckiej mysli; ) jesli cokolwiek bedzie wiadomo, to bede (i pewnie nie tylko ja) wdzieczna, jesli oficjalna informacja pojawi sie na gronie/stronie IPS/gazetce na NŚ 67; ) -
magda m.
-
a
>magda m. napisała:
zgodnie z
>programem studiow lektoraty trzeba zaliczyc - 4 semestry. i
>tak bylo.
no ale chyba do końca studiów, jak wf, nie?
a co do kart to też mi mówili że nie wydadzą jak nie zapłacę a dziś dostałem.
-
Anonim
no z wfem to chyba tez nie jest tak rozowo, trzeba zaliczac co semestr, ja jestem spozniona z jednym semestrem i laskawie jeszcze bez oplaty, ale jest kilka osob co za dluzsze spoznienie placic musi -
Egzamin niebawem, warto byłoby się dowiedzieć, jaki on właściwie jest; -)
Czytałem trochę o tym i opinie są różne. W porównaniu do matury rozszerzonej raczej łatwiejszy czy trudniejszy? Nie porównujcie proszę do FCE, bo nie miałem (nie)przyjemności zdawać; )