Inżynieria środowiska - PW - rok IV [380]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ZAPROSISZ MNIE ?

Jol

Wie ktos moze czy bedzie ten egzamin z Ogrzewu 7.01.2011 ?

Czy jednak mamy wolne i egzamin bedzie 14.01.2011 ??????????
  • Życie sie zmienia:):)

z tego co wiem, to termin będzie bo tylko jest wolne Trzech Króli a w piątek normalnie idziemy na zajęcia
  • ania.

w pt są normalne zajęcia podobno.
  • Saper

Na którą godzinę jest przewidziany ten egzam?
  • ZAPROSISZ MNIE ?

10.00
  • **KuSy**

kiedy beda wyniki z dzisiejszego egzaminu?
  • Anonim

a jakie były pytania?
  • **KuSy**

1Definicja oporu przejmowania ciepła - symbol, jednostka, wartości oporu przejmowania ciepła w zależności od kierunku strumienia cieplnego
    2Współczynniki zmniejszające przy obliczaniu zapotrzebowania na ciepło pomieszczenia (ze starej normy)
    3traty ciepła do gruntu dla I strefy.
    4.Dobór pompy obiegowej
    5.Odpowietrznik i odwadniacz (różnice ,zasady działania ,schemat).
    6Zasady i różnice w doborze naczynia wzbiorczego typu otwartego i zamkniętego. Narysować stan pracy naczyń
    7Dobór grzejnika konwekcyjnego , porównać grzejnik T z TA
    8.Wykres logarytmicznej różnicy temp. w punkcie załamania wykresu regulacyjnego sieci ciepłowniczej dla wymiennika ciepła JAD wraz z zależnościami
    9.Schemat instalacji pompowej, rozdział górny, pompa na powrocie, 2 kotły, naczynie otwarte, narysować rozkład ciśnienia

10 nie pamietam
  • Martinezzzz

jesli to czego nie pamietasz to wymiarowanie instalacji z rozdziałem górnym to pytania były dokładnie te same co na ostatnim terminie specjalnie zrobionym dla VII sem...
  • **KuSy**

no tak tak bylo to samo. a ktos wie kiedy wynika
  • senq

Jak pyta o starą normę to używacie starych oznaczeń, czy nowe trzeba? np. k czy U jako współczynnik przenikania ciepła?
  • kasik-n

z dzisiejszego egzaminu :
    1. współczynniki przejmowania, przewodzenia, przenikania, wymiar, symbol
    2. Dobór wymiennika + wielkosci charakterystyczne + dlaczego dobór dla punktu załamania wykresu
    3. Dobór naczynia wzbiorczego otwartego i zamkniętego + różnice między doborami
    4. schemat co wodnego z pompą na zasileniu, rodziałem górnym, współprądowe + wykres ciśnienia
    5. Kanały wentylacyjne i spalinowe - ogólne wytyczne

... ojej, nie pamiętam...
  • ania.

6. wyprowadzenie wsp. nieliniowego odnośnie temp.art. i logaryt. (E deltat)
    7. odwadniacz pływakowy (otwarty i zamknięty)
    8. obliczenie ilości paliwa (wzór hottingera i reckngla)
    9. nowa norma - wspólczynnik przenikania na wentylacje (?)
    10. nie pamiętam.
  • Anonim

10. Współczynnik przenikania przez ścianę zewnętrzną z ogrzewanego budynku - nowa norma
  • Biszkopt

Rozmawiałem z dr. Sewerynikiem i przewidywany jest termin w okresie poświątecznym jednak aby do niego doszło muszę sporządzić listę osób które jeszcze owego Ogrzewnictwa nie zaliczyły a już piszą pracę inżynierska i zamierzają się bronić w okolicach czerwca/lipca(o okresie letnim). Osoby wyrażające zdolność do napisania tego egzaminu proszone są o maila do mnie z następującymi informacjami:
    - Imię
    - Nazwisko
    - Grupa
    - Promotor pracy inżynierskiej
    - Nr. indeksu

info kierujcie na: lukaszkrol@onet.eu
    im szybciej się ogarniecie tym prędzej będziemy mieli termin ale w nieskończoność czekać też nie będę:)
  • Wojtek

W przypadku niezaliczenia egzaminu termin przepada?

Ile razy można podejść do egzaminu z ogrzewnictwa?
  • kawka

czy na ten termin poświąteczny mogą się zapisać osoby z 3 roku?
  • Biszkopt

Z tego co mi sie wydaje to idzie sie zaliczyc ten pieprzony przedmiot by nie ciagnal sie on jak nie powiem co, a nie ze to kolejny termin z cyklu"a moze sie uda". Z tego co wiem to ma byc to dla osob z praca inzynierska i raczej osoby z 3 roku nie sa przewidywane na ten termin ale jeszcze sie dowiem dokladnie przy okazji.
  • Anonim

Oczywiście, że idzie się zaliczyć a nie na zasadzie "może się poszczęści" jednak wszyscy znamy Sewerynika. Mówiąc szczerze, czasem nie wiadomo z jakiego powodu postawił 0 pkt zamiast 5 bo odpowiedź na zdrowy rozsądek była poprawna a wg niego brakowało zdania podsumowania.

Mniemam, że ewentualna porażka na tym egzaminie skutkuje utratą jednego z dwóch terminów...
  • Biszkopt

3 terminów w całym roku ma sie 3 terminy, z tego co wiem: 2 w sesji i jeden czerwcowy/wrześniowy tak przynajmniej mówił mi w lutym.
  • 1
  • 2
| |

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)