- 1
- 2
-
ZAPROSISZ MNIE ?
Jol
Wie ktos moze czy bedzie ten egzamin z Ogrzewu 7.01.2011 ?
Czy jednak mamy wolne i egzamin bedzie 14.01.2011 ?????????? -
Życie sie zmienia:):)
z tego co wiem, to termin będzie bo tylko jest wolne Trzech Króli a w piątek normalnie idziemy na zajęcia -
ania.
-
Saper
-
-
ZAPROSISZ MNIE ?
-
**KuSy**
-
Anonim
-
**KuSy**
1Definicja oporu przejmowania ciepła - symbol, jednostka, wartości oporu przejmowania ciepła w zależności od kierunku strumienia cieplnego
2Współczynniki zmniejszające przy obliczaniu zapotrzebowania na ciepło pomieszczenia (ze starej normy)
3traty ciepła do gruntu dla I strefy.
4.Dobór pompy obiegowej
5.Odpowietrznik i odwadniacz (różnice ,zasady działania ,schemat).
6Zasady i różnice w doborze naczynia wzbiorczego typu otwartego i zamkniętego. Narysować stan pracy naczyń
7Dobór grzejnika konwekcyjnego , porównać grzejnik T z TA
8.Wykres logarytmicznej różnicy temp. w punkcie załamania wykresu regulacyjnego sieci ciepłowniczej dla wymiennika ciepła JAD wraz z zależnościami
9.Schemat instalacji pompowej, rozdział górny, pompa na powrocie, 2 kotły, naczynie otwarte, narysować rozkład ciśnienia
10 nie pamietam -
Martinezzzz
jesli to czego nie pamietasz to wymiarowanie instalacji z rozdziałem górnym to pytania były dokładnie te same co na ostatnim terminie specjalnie zrobionym dla VII sem... -
**KuSy**
-
senq
Jak pyta o starą normę to używacie starych oznaczeń, czy nowe trzeba? np. k czy U jako współczynnik przenikania ciepła? -
kasik-n
z dzisiejszego egzaminu :
1. współczynniki przejmowania, przewodzenia, przenikania, wymiar, symbol
2. Dobór wymiennika + wielkosci charakterystyczne + dlaczego dobór dla punktu załamania wykresu
3. Dobór naczynia wzbiorczego otwartego i zamkniętego + różnice między doborami
4. schemat co wodnego z pompą na zasileniu, rodziałem górnym, współprądowe + wykres ciśnienia
5. Kanały wentylacyjne i spalinowe - ogólne wytyczne
... ojej, nie pamiętam... -
ania.
6. wyprowadzenie wsp. nieliniowego odnośnie temp.art. i logaryt. (E deltat)
7. odwadniacz pływakowy (otwarty i zamknięty)
8. obliczenie ilości paliwa (wzór hottingera i reckngla)
9. nowa norma - wspólczynnik przenikania na wentylacje (?)
10. nie pamiętam. -
Anonim
10. Współczynnik przenikania przez ścianę zewnętrzną z ogrzewanego budynku - nowa norma -
Biszkopt
Rozmawiałem z dr. Sewerynikiem i przewidywany jest termin w okresie poświątecznym jednak aby do niego doszło muszę sporządzić listę osób które jeszcze owego Ogrzewnictwa nie zaliczyły a już piszą pracę inżynierska i zamierzają się bronić w okolicach czerwca/lipca(o okresie letnim). Osoby wyrażające zdolność do napisania tego egzaminu proszone są o maila do mnie z następującymi informacjami:
- Imię
- Nazwisko
- Grupa
- Promotor pracy inżynierskiej
- Nr. indeksu
info kierujcie na: lukaszkrol@onet.eu
im szybciej się ogarniecie tym prędzej będziemy mieli termin ale w nieskończoność czekać też nie będę:) -
Wojtek
W przypadku niezaliczenia egzaminu termin przepada?
Ile razy można podejść do egzaminu z ogrzewnictwa? -
kawka
-
Biszkopt
Z tego co mi sie wydaje to idzie sie zaliczyc ten pieprzony przedmiot by nie ciagnal sie on jak nie powiem co, a nie ze to kolejny termin z cyklu"a moze sie uda". Z tego co wiem to ma byc to dla osob z praca inzynierska i raczej osoby z 3 roku nie sa przewidywane na ten termin ale jeszcze sie dowiem dokladnie przy okazji.
-
Anonim
Oczywiście, że idzie się zaliczyć a nie na zasadzie "może się poszczęści" jednak wszyscy znamy Sewerynika. Mówiąc szczerze, czasem nie wiadomo z jakiego powodu postawił 0 pkt zamiast 5 bo odpowiedź na zdrowy rozsądek była poprawna a wg niego brakowało zdania podsumowania.
Mniemam, że ewentualna porażka na tym egzaminie skutkuje utratą jednego z dwóch terminów... -
Biszkopt
3 terminów w całym roku ma sie 3 terminy, z tego co wiem: 2 w sesji i jeden czerwcowy/wrześniowy tak przynajmniej mówił mi w lutym.
- 1
- 2