-
o
dlaczego interpol tak powala?
dzisiaj rozmawialem o tym z kumplem ktorego nie widzialem z 9 miesiecy no i doszlismy do wniosku, ze interpol nalezy do zespolow idealnych
- swietna muzyka, doskonale zagrana (na tyle doskonale, ze mi wydaje sie doskonala)
- bezbledne teksty
- przejmujacy wokal banksa
- niesamowita otoczka (teledyski, strona, wkladki w plytach, zdjecia)
- image (nie boysbandowo, nie strokesowo ale po prostu idealnie)
ok ale czy pierwszy raz z zespolem interpol jest idealny? slyszalem opinie, ze pierwsze przesluchanie plyty tak nie powala.
jak to bylo z wami? -
hoax
pierwsze przesłuchanie antics może nie powalać ale potem mmmmm no prosze pana to jest cudo poprostu ,A Time To Be Small ta piosenka jest jedną z najlepszych jakie słyszałem z antics. natomiast turn on the bright lights to już zupełnie co innego - pierwsze przesłuchanie i kompletne pogrąrzenie w zespół zwany Interpolem ta płyta poprostu hipnotyzuje , wpadasz otakiego małego zimnego pokoiku a co najlepsze jest ci w nim dobrze albo źle jak wolisz , taka właśnie jest muzyka interpolu .
i fakt jest faktem to jest zespół idealny .
tak idealny że lepiej jakby sie teraz rozpadł :D
-
Boy Division
Turn on the bright lights ma troche za malo "jajka" jak dla mnie (jesli mialbym wymienic jakakolwiek wade).
Zaczalem stosowac zupelnie inna miare dla tego zespolu, magnetyczne brzmienie, melancholijne riffy i wokale, dopieszczone w studiu do ostatniego szczegolu, przy "NYC" poprostu wymiekam. Plyta, ktora TRZEBA przesluchac w calosci za kazdym razem, zeby nie wypasc z rytmu.
Duza glebia i mocny przekaz. Jak ktos nie usiadzie i nie zastanowi sie nad liryka to wlasciwie traci polowe zabawy; -)
Za to Antics to coprawda konsekwetne "pojscie za ciosem", ale nie zaskoczyli mnie w zaden sposob, nie pokazali jakichs nowych pomyslow. To jakbym przesluchal kilkanascie bonus trackow z TOTBL. -
jacenty
jak pierwszy raz przesłuchałem turn on the bright side nie mogłem okreslic co czuje. Płyta mnie zmiażdżyła ! Choć tak naprawdę według mnie nie ma tam nic co na pierwsze przesłuchanie powinno tak zadziałać. Ale jednak to co stwarza zespoł w piosenkach sprawia że nie moge ich przestać słuchać. -
-
suna-onna
-
Anonim
to tak troszeczke subiektywne stwierdzac, ze interpol jest idealny etc. brakuje wam dystansu byc moze; ]
poznalam ten zespol niecaly rok temu i pomyslalam sobie po pierwszym przesluchaniu, ze no spokospoko, melodyjnie, niezle liryksy, fajne riffy gdzie-nie-gdzie, duzo ciekawych linii bassowych etc, ale 1)nie zauwazylam zadnego nowatorstwa, 2)nie wszystkie piosenki sa bardzo dobre, zaden katharsis, te sprawy, niektore piosenki po prostu sa i wypelniaja plyte. mi to wystarcza, by nie nazwac zespolu idealnym; ]
i mimo ze zdazylam przez ten niecaly rok b. przywiazac sie do interpolu, to nie zmienia to faktu, ze nie zasluguje on na miano zespolu idealnego.
male pytanie: o co kaman z 'antics' ? nie rozumiem do konca zachwytow nad ta plyta. moglby ktos uzasadnic? :> -
avicula, ptaszyna
zachwyty?
gdyby antisc bylo takie jak take you on a cruise to byloby zachwycajace
antics jest kiepskie tyle -
Anonim
podzielam twoje zdanie aviculo, lecz sporo osob ma odmienne; ] i w tym tkwi problem.
-
Boy Division
-
suna-onna
-
Fru!
Antic zgadzam się........jest takie sobie brak momoentu takiego jak Stella itp.......
Ale ma jednak swoj urok;] -
suna-onna
eeeeeee a ja po tytułach to nie umiem, bo mam przegrywaną płytkę i jakoś tak nie chce mie się ściągać spisu kawałków -
Fru!
-
suna-onna
-
Fru!
-
Fru!
A tak generalnie to interpol jest dla mnie bardzo,bardzo ciekawym zespolem........może nawet idelanym?;]
tak poza wszystkim;] -
Anonim
Ich pierwsza płyta to mój album roku.
Jest od poczatku do konca bardzo dobra. Ciezko nagrac takie płyty w dzisiejszych czasach.. -
suna-onna
-
Anonim
jak pierwszy raz przesłuchałam ich płyte...... tego nie da się opisać. czulam się jak na wiosennej, słonecznej i pachnącej łące.
jak puściłam to mojemu znajomemu to powiedział, ze bardziej dekadenckiej muzyki nie słyszał.
cóż........ są gusta i guściki. niestety od tej pory innaczej odbieram tą płyte. jednak jest to znak, że nie jest ona płytka.
mimo wszystko zawsze do niej wracam........ -
avicula, ptaszyna
ano wlasnie zawsze sie wraca do totbl.....a antics wlaczam tylko po to zeby wyruszyc w rejs z pewnym kims...no i powiedzmy ze jeszcze a time to be so small jest ok..ale sie nie liczy bo to stary utwor tylko przearanzowany:P