Instytut Lingwistyki Stosowanej UW [1053]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • funkymonk

Mam pytanie do 4. i 5. roku z pierwszym francuskim: jak to jest ze zdawalnością glotto szczegółowego u dr Dzięgielewskiej?Czy Widdowsona trzeaba wryc na pamięć, czy wystarczy raz przeczytac(dodam, ze zwykle jedno przeczytanie mi wystarcza:D). No i najwazniejsze: często oblewa, a jeśli tak, to za co? Będę wdzięczny za wszelkie informacje:)
  • nie oblewa, raczej mowi "prosze przyjsc jutro" jesli kos sie placze w zeznaniach. a widdowsona trzeba przeczytac. wystarczy raz, ale DOKLADNIE i ze zrozumieniem. ogolnie raczej nie jest to egzamin stresujacy.trzeba tez wiedziec, co sie napisalo w pracy, bo zadaje z niej pytania.
  • funkymonk

dzięki wielkie!a długo to wszytsko trwa?
  • nie wiem czy jest tak jak kiedys bylo, ze moza dac jakies xero z podrecznika albo cos i kazac przygotowac lekcje z tego, albo cos w tym stylu. no to wtedy wchodzi sie z kims i przygotowuje w czasie, gdy ten ktos odpowiada. a sama odpowiedz, to jakies 10-15 minut. zalezy czy masz cos do powiedzenia :) ja sie strasznie tego egzaminu balam, a okazal sie calkiem przyjemny.
  • funkymonk

No wlasnie ja tez sie go boje(a odwazny zwykle jestem w takich sytuacjach:)), bo nie wiem,z czym mi ona wyskoczy...z lekcja powinno byc spoko, gorzej jesli zapyta sie o jakies szczegoly z Widdowsona!Za Twoja rada czytam raz jeszcze wszystkie materialy, na ktorych opieralem sie piszac prace:)Zobaczymy, jak pojdzie:)Dzekuje bardzo za wskazowki!Pozdrawiam!