-
mk
czy ktoś mógłby polecić mi gdzie są najlepsze kursy j.hiszpańskiego(szkołę)??:)-dl a początkujących:) -
Anonim
hmm... Ja niestety może nie doradzę Ci, ale mogę powiedzieć, ze w instytucie cervantesa od samego początku ma się zajęcia z hiszpańskojęzyczymi lektorami. Ma to swoje plusy i minusy oczywiście. jeżeli uczyłaś się kiedyś języka francuskiego to będzie Ci ich dużo łatwiej zrozumieć. Bez tego może byc cięzko... Ja z francuskim nigdy nie miałam styczności, ale jak nie rozumieliśmy z grupą polecenia to razem zawsze jakoś wykombinowaliśmy o co lektorowi chodzi. Więc musisz się zastanowić czy najpierw chcesz mieć z polskim lektorem czy nie...
a tak na marginesie mówiąc to pojęcie 'najlepsze kursy' dla mnie nie istnieje, bo to wzystko zalezy od lektora: jaki jest, jak prowadzi zajecia itp. Bo szkoła generalnie może mieć bardzo dobrą opinię, ale jednak zawsze też może sie trafić jeden taki beznadziejny człowiek, z którym ty akurat bedziesz miała zajęcia...
generalnie myślę, ze instytut cervantesa jest ok. Miałam zajęcia z czwórką różnych lektorów i każdy był inny: do jednych lubiłam przychodzić na zajęcia bardziej, do innych mniej...
Pozdrawiam i życzę udanych poszukiwań!! :) -
mk
wielkie dzięki:)
a tak btw.podejrzewam że instytut cervantesa jest w wawie;)tylko w którym dokładnie miejscu:)?? -
Anonim
Na Powiślu. Przy ulicy Myśliwieckiej, ale numeru nie podam bo nie pamiętam... W każdym bądź razie jest to koło stadionu legii, blisko też jest torwar i liceum Batorego. Przybliżyłam troszke?? :) -
-
mk
-
Grono.Net
-
mk
-
Anonim
aaaa!!!!! no właśnie... zapomniałam dodać, że przy ambasadzie!! Ale gapa ze mnie!!; ) hehe -
mk
-
maugorzatta
Cervantes jest ok :] tzn pewnie ze wszystko zalezy od lektora.. ale jest duza szansa ze sie trafi na fajnego; )
jest jeszcze od roku szkola ktora sie zwie Sin Fronteras ( w BUWie, na parterze), tez ucza tylko Hiszpanie, jest chyba troche drozej niz w Cervantesie, ale podobno tez fajnie. saludos :] -
Anonim
Nio wlasnie ja tez planuje sie zapisac od pazdziernika do Instytutu Cevantesa. O Sin Fronteras tez slyszalam dobre opinie, ale niestety dla mnie ta szkolka jest za droga. -
mk
-
Majka
wejdz na
http://www.varsovia.cervantes.es
albo http://varsovia.cervantes.es/MenuEn...
tez chce sie zapisac tylko w krakowie... czy ktos wie cos o szkole CENTRO ESPANOL w Krakowie? Pozdrawiam! -
Valeriano