Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • czeko

A jestem ciekaw jakie jest wasze zdanie na temat STYE? Mi ten album za bardzo nie przypad do gustu z powodu tej całej elektroniki, choć przyznam, że niektóre melodie wpadają w ucho na długo.
  • Pozytywny bohater tego serialu

Hej!
    Nowy album jest ze tak powiem ponad przecietny tak jakby mniej melodyjny niz pozostale. Moim skromnym zdaniem Whoracle rzadzi!; )
    pozdr wszystkich fanow in flames`ow; ]
  • Mab

dla mnie ta płyta nie jest zła...
    nie jest taka jak jej poprzednie...
    fakt jest duzo elektroniki. zespol zaczal kombinowac. w sumie ile mozna grac to samo?
    jak dla mnie ulubione kawalki z tej plyty
    The Quiet Place
    my Sweet Shadow
    Evil In a Closet
  • Anonim

Płyta nie jest zła ale troche jej brakuje do Reroute To Remain. Wogóle odkąd pojawiła sie u nich elektronika troche solówki im podupadły. Dawno nie było takiej soczystej jak w Epizodzie czy Zombie za starych dobrych lat.
    Ale że elektronike umiejętnie i z wyczuciem wplatają, to trzeba im przyznać.
    Nie jest źle...
  • No nick detected. Try again.

podoba mi sie nowa plytka, podoba mi sie tez poprzednia (RtR), fakt to juz zupelnie inny klimat niz na jester race czy chocby na colony.. ale moze czuje sie jakos zwiazany z dwoma ostatnimi plytami, bo teksty czesto jakby dotyczyly mnie samego..
    z Reroute to Remain najbardziej lubie chyba metaphor, black&white, egonomic, free fall... a z nowej? hm... my sweet shadow, evil in a closet...
    a faktycznie to cenie wlasnie te dwie plyty jako calosci.. i zawsze tak ich slucham. od poczatku do konca...
    pozdr.
  • † Ca Яmen ™

I'm very miło zaskoczona, że są ludzie, którzy nie jeżdżą po nowym brzmieniu IF. 8] Jeśli chodzi o mnie - jestem hepi, że nie bali się w taki sposób poeksperymentować. Trzeba odkrywać nowe możliwości i jeśli tylko nadarzy się okazja, to jak najbardziej z nich skorzystać [a słowo ciałem się stało] Oni tego dokonali. Pozdrawiam wszystkich fanów IF!; ]
  • co nie zmienia faktu, iz rozplywam sie przy refrenie do Touch of Red; ]
  • czeko

ehhhh mowiac o ToR to po pierwsze powiedziec, ze klip byl strasznie 'pod publiczke' - laski, auta - ogolnie takie 'amerykanskie'. Po drugie nie za bardzo jest ta piesn, MSS byloby chyba lepszym promotorem albumu... ale ogolnie sie przyzwyczailem jush do nego brzmienia; ]
  • fakt, klip ToR jest taki troche dla mnie "ziomalski" co nie zmienia faktu, ze lubie i lubilem ten utwor jeszcze przed powstaniem klipu.

jesli chodzi o laski w klipach IF to zdecydowanie wole pod tym wzgledem teledysk do 'ordinary story'. wyszlo im to jakos bardziej.. naturalnie; ]
    a swoja droga ich klipy nigdy mnie jakos nie powalaly (zwlaszcza pomyslowoscia).
    lepiej mi sie ich po prostu slucha, niekoniecznie oglada; ]
  • Rostek jest Twoim Starym!

z dupy jakas ta plyta, nawet jej calej nie przesluchalem :/ w kazdym badz razie graja coraz gorzej - kasa im do glowy uderzyla chyba bo zamieniaja sie powoli w linkin park :(
  • Anonim

Ich nowe albumy w ogole nie sa podobne do starych, dlatego mi sie nie podobaja, bo jestem fanka ich pierwszych albumow.
    Lunar Strain, The Jester Race jest boskie:)
  • Pozytywny bohater tego serialu

dla mnie rzadzi Whoracle to jest chyba najlepszy ich album moim skromnym zdaniem ale maja tez inne zajebsite pisosenki na innych plytkach. Swietnie wyszlo Tokio Showdown miodzik; ) Swietnie sie ich gra na probach ];-)

taakk..milo tak powspominac;) panowie nagrali cztery swietne plyty, to fakt (zwlaszcza whoracle i colony - to moje zdanie), a potem gdy postanowili przestac grac na jedna modle, posrod tysiaca kopierow nagrac cos Innego.. rzesza fanow sie od nich odwrocila :)
    I bardzo dobrze sie stalo ze nie probowali nagrywac kolejnego whoracle czy TJR...wystarczy chyba po jednym egzemplarzu;) Dwie nowe plyty sa inne muzycznie, ale z to bardziej osobiste (tak juz mam, ze warstwa tekstowa ma dla mnie duze znaczenie)...a ducha in flames wciaz w nich slychac. Czy poszli "na komercje"? Byc moze, choc ten zwrot jest ostatnimi czasy ulubiona bronia sfrustrowanych ludzi. Chcesz nowego jester race? wlacz sobie jester race; ) wczoraj sobie tego sluchalem. a teraz z glosnikow saczy sie black&white..mniammm grrrrr; )
  • -

Przeszli w komercję?? To chyba nieskutecznie bo w Radiu Zet ich jakoś nie słyszałem :P.
  • daretsky

STYE nie jest najlepsze, ale nie jest tez zle. the quiet place rzadzi, moim zdaniem. reszta tez jest smaczna, choc wolalem RTR...
    klip do Touch of Red mnie powalil...beznadziejnoscia! takie VM widzi sie w teledyskach hip-hopowych, a nie In Flames... zenada.

ale ale, nowy album nadchodzi :). czekamy do czerwca
  • czeko

czerwca?! koles jak sie wyrobia do grudnia to bedzie fajnie; ] oczywiscie mowie o orginalach, bo w necie bedzie, gdzies pewnie z 3 miechy wczesniej; ] jak to bylo w przypadku STD soilworka; ]
  • The Happyman

Całkiem fajna plytka. To że nie przypomina swoich poprzedniczek "Reroute to Remain" czy "Whoracle" to nie szkodzi. To lepiej bo zespół nie gra cały czas tego samego.
    Moje ulubione kawałki ze STYE to:
    1.Quiet Place
    2. My sweet Shadow
    3.Dial595Escape
  • daretsky

czeko - przedstawilem optymistyczna wersje :)
  • Radzyn

Ostatnio zaczołem słucgać In Flames i jestem pod wrażeniem tego zespołu :-))
| |

Szwedzka grupa wykonująca melodic death metal, powstała w 1990 roku w Gothenburgu. Coś jeszcze? N...

Fotki

Miejsca grona (0)