INCUBUS [420]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Finka

zgodnie z tytułem wypowiedzcie się "jak, gdzie i kiedy" stało się, że poznaliście muzykę graną przez Incubus...
    jako totalny gratis dodajcie tytuły swoich ulubionych kawałków. Zobaczymy co kto lubi; )
  • Mariolalala

Kurcze,tak się ucieszyłam jak zobaczyłam ten nagłówek "Incubus",a tu się okazuje,że nie chodzi chyba o muzykę, tylko o pana z zespołu....?to niefajnie...
    Szkoda,bo myślałam,że znajdziemy wspólny temat do dyskusji...
    Tak na wszeli wypadek, to moje typy:
    1. Drive
    2. Stellar
    3. Megalomaniac
    4. The Warmth
    5. Sick sad little world
    No to na tyle, pozdrawiam!
  • Finka

tu chodzi PRZEDE WSZYSTKIM o muzykę tego zespołu bo każda z nas 3 miała przyjemność najpierw posłuchać a potem dopiero zobaczyć... i uwierzyć :)
    ja jestem fanatyczką...
    i właśnie po to stworzyłam owe grono by poznać ludzi, którzy lubią Incubus.
    poza tym kłania się czytanie ze zrozumieniem :P w temacie występuje zarówno zespół jak i wokalista... logiczne, że jedno z drugim ma wiele wspólnego... może znajdzie się ktoś kogo fascynuje inny muzyk z tego zespołu?
    i jeszcze jedno... ulubione utwory miały być dodatkiem do krótkiej historii pt "jak trafiłem/am na Incubus..."
    ale jak widać ktoś miał 1 z czytania ze zrozumieniem :/
    życzę powodzenia reszcie :)
    i zapraszam... nie gryzę; )
  • Anonim

hm...ja jestem facetem...i nie jestem pedalem...naprawde... :)
    poznalem INCUBUS przez kumpla a potem bylem na koncercie w berlinie.bardzo fajny zespol, na koncercie pod koniec fajnie improwizowali.mam pare ulubionych utworow ale tera zapomnialem bo pozyczylem plyte i nie moge se przypomniec ale w krotce bede ja mial spowrotem, takze...
    fajnie ze zalozylas to grono tematyczne..ogolnie znam sporo osob(i to glownie kolesi..naprawde...nie pedalow...naprawde...) ktorzy ich sluchaja.

pozdrawiam
  • Finka

właśnie :) dla każdego coś miłego :)
    osobników płci brzydkiej lecz niekoniecznie brzydkich również gorąco zapraszamy :)
    a nóż widelec trafi się nam drugi Brandon; )
  • Mariolalala

OK, racja, w nagłówku umieściłyście też Brandona. Ale mimo wszystko jakoś mnie to zakłuło, bo odebrałam to dość jednoznacznie, a przecież "muzyka powinna bronić się sama" i nieważne jak wygląda wokalista. Nie ulega jednak wątpliwości, że pan jest nieprzeciętny;),ale to tylko miły, zbędny dodatek jak dla mnie;)
    Sorry, za ten mój wczesniejszy atak na Was. Miło pogadać z kimś, kto ma podobne gusta muzyczne.
    U mnie zaczeło się w dość mało oryginalny sposób-mianowicie od kolegów, którzy podrzucili mi jedna, drugą płyte. To, czy jestem fanatyczką zespoły, pozostawiam do oceny innym.
  • Anonim

hehe...brzydka plec, ale racja :) No mi sie faceci nie podobaja.
    hm...wsumie tez mam zespol tylko raczej gram na gitarze niz wokalowac, ale czasami :)...mozne wyrosnie jakis polski Brandon ze mnie..hehe:)nie no zartuje.
    Dziekuje za komplement nieprzecietnosci, ja taksamo uwazam to za pozytywne jak dzwiewczyny nie szaleja za Justinem albo jakims tam Boysgroupem, tylko za zespolem albo kolesiem ktory ma naprawde rytm we krwi i nie robi gowna komercyjnego.
  • Anonim

witam forum:D
    ja też jestem chopokiem; ) i też o normalnej orientacji;D...a incubusa szanuje bo sa swietni i znaja sie na rzeczy...a co do utworów:
    1.wish you were here
    2.nice to know you
    3.stellar

czyli dosyć łatwo można zgadnąć, która płyta jest moją ulubioną...a tak btw to znam więcej chłopaków mających płyty incubusa niż dziewczyn;)
  • Finka

szczerze powiem, że wizja grona przepełnionego facetami lubiącymi świetną muzykę jest niesłychanie optymistyczna :)
    no ładnie, ładnie...
    będzie się działo miejmy nadzieję :)
  • Anonim

wiadomo..ale wiąże się to też z obowiązkiem dbania o nas:D
  • Anonim

a wracając do zespołu to pamiętam jak stałem jak wryty jak pierwszy raz słyszałem wish you were here...i ogólnie całą płyte(dodać musze , że na prawde wtedy stałem;)..ten basik i cała aranżacja w sumie- nieprzeciętne..traktuje ich niemal na równi z deftones;]
  • Grono.Net

o! o!
    teraz ja! :)
    nie pamiętam, kiedy pierwszy raz słyszałem incubusa i nie jestem fanatykiem zespołu. ale ten gitarzysta Einzigen czy jak mu tam - naprawde zna się na rzeczy. w ogóle rozwala mnie luz i profesjonalizm, z jakim goście występują na scenie - zero pozy, a graja "jak trzeba". i zostawmy to na tym;)
    mój ulubiony kawałek to "take me to your leader".

sowa: deftonesi są wg. mnie trochę ciency na żywo, dlatego u mnie na liście są daaaaaleko za incubusem :) ale plusa za teksty mają.
  • Anonim

so you claim...;]
  • Finka

jeśli o mnie chodzi to pozytywnie zaskoczona byłam kiedy zauważyłam (już po jakimś czasie słuchania ich muzyki),że praktycznie identyczne brzmienie mają na koncertowych nagraniach (szczęśliwiec, który był na koncercie potwierdzi?). Incubus to jeden z nielicznych zespołów, które nie mają zamiaru podrasowywać nagranego materiału (bo nie ma takiej potrzeby prawda? :] ). Nagrania studyjne i koncertówki prawie niczym się nie różnią i to jest wspaniałe :)
    co do opieki to drodzy chłopcy nie martwcie się :) kto zaopiekuje się Wami lepiej niż my???
    buziaki for all
  • Anonim

Też lubię Incubusa :)

Bardzo,bardzo :)

Pozdrawiam :)
  • żmijka Pelagia

wITAJCIE ME PIEKNE DAMY!Witam was wspolnie z moimi zwarjowanymi kumpelami na naszym gronku utwozonym na czesc supa chlopow z zespolu Incubus..dla sprostowania-owszem ciacha to sa nieziemskie(i trudno zaprzeczyc:)ale postaramy sie skupic na ich elektryzujacej muzie ,ktora lonczy w sobie nie tylko brzmienie roka ,ale wszystkiego cieplego co stanoi o dobrej muzyce...osobiscie jestem ich fanka od niedawna,ale znam juz najlepsze ich kawalki-jak moj ulubiny ,,Pardon me",czy ,,Drive"..wiec ruszajmy w swiat nieprzenionej sily glosu i charyzmy Brandona i jego kapeli...do boju
    (ale tanie;)pela
  • żmijka Pelagia

Sorka-napisalam ten kometarz zanim przeczytalam wasze wpisy..poprawie sie wiec by byla zachowana poprawnosc polityczna:)
    WITAJCIE MOI MILI-ZAROWNO PANOWIE JAK I PANIE:)
    Milo mi jest uslyszec takie pochlebne rzeczy o nas(rzeczywiscie Justin jest malo meski-hm taka panna bardziej)ale ale skupmy sie na muzie..wokal swietny..nie ma co-glosik to ma jak trza(ani placzliwy ,ani ostry-w sam raz,a nawet wiecej).Co do gitary to sie zgadzam-swietne polonczenia wychodza gdy zestawiaja to panowie z zespolu z miksowaniem ,,Dredmana"!!!ah..no nie mozna zapomniec teko pieknego instrumecika trzymanego przez Brandona w piosence-,,I wish you are here"
    Co do rankingu to zdecydowanie:
    1.,,Pardon me"
    2.,,Drive"
    3,,Stellar"
    oczko...mia mores konfaworwes..
  • Anonim

ano fakt...ale to nie dziwi-w aranzacjach pomagaja zawodowcy z holyłód;)
    co do pannowatosci justina to sie nie wypoiadam.....nie wyrabialem sbie opini na ten temat;)

btw:Pela masz ładną buzię;)
  • żmijka Pelagia

dzieki..azem sie normalnie zarumienila...hehe..a tam gadasz..no nie vbede dluzna...ta nozka na photo calkiem calkiem..ale ale wrucmy do Incubusa..trudno mi uwierzyc zeby spece kreowali taka kapele...no wiesz oni sa tacy calkiem naturalni w tym co robia i malo plastikowi(tzn Incubus)no ale moge sie mylic..
  • Anonim

nie chodzi o to ze kreuja...ale na nagraniach obecni sa zawodowcy i produkuja je ludzie ktorzy wyprodukowali duzo innej swietnej muzy...nie mam tego za zle incubusowi w zadnym stopniu...to tylko dodaje mu wartosci...
    a co do nozki to iestety nie moja ona jest...choc moja jest ladniejsza raczej;)
| |

"Will I ever get to where I'm going? If I do, will I know when I am there? If the wind blew me in ...

Fotki

Miejsca grona (0)