IINiSB UW II rok magisterka [157]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Nie ma takiego wątku, prawda? Jak jest, to ten proszę usunąć.

Techniki prac redakcyjnych - ? (co i z czego?)
    Problemy pracy redakcyjnej - kolowkium
    Wybrane zagadnienia z historii książki - egzamin
    Społeczeństwo wiedzy i informacji - egzamin (ale z czego?!)
    Paleografia i neografia - zaliczenie ?
    Elektroniczny skład tekstu - zaliczenie ?
    Kultura języka polskiego - zaliczenie ?
  • Gagat

Techniki prac redakcyjnych - zaliczenie (moim zdaniem) --> z tego co było na zajęciach
    Paleografia i neografia - zaliczenie --> czytanie kawałka tekstu
    Elektroniczny skład tekstu - zaliczenie --> pewnie wizytówka i coś jeszcze
    KJP - zaliczenia --> obecność, aktywność i pewnie coś do przeczytania

przynajmniej tak mi się wydaje
  • kelpie

Wykład monograficzny z prof. Nosowiczem - notatki (uzupełnione) + odpowiedzi na pytania (12 times new roman, interlinia pojedyncza)
    czy ktoś mógłby przybliżyć o co chodzi z tymi odpowiedziami na pytania? gdzie i kiedy można otrzymać zestaw takowych pytań, kiedy należy je złożyć, itp.?
  • K.K.K.

dołączam do pytania i prośby pauliny!
  • Olcia

>Moniś napisała:
    >Społeczeństwo wiedzy i informacji - egzamin (ale z
    >czego?!)

No właśnie :/ Z czego?

>Agata Kroczyńska napisała:
    >Techniki prac redakcyjnych - zaliczenie (moim zdaniem) --> z
    >tego co było na zajęciach
    >Paleografia i neografia - zaliczenie --> czytanie kawałka
    >tekstu
    >Elektroniczny skład tekstu - zaliczenie --> pewnie
    >wizytówka i coś jeszcze
    >KJP - zaliczenia --> obecność, aktywność i pewnie coś
    >do przeczytania
    >
    >przynajmniej tak mi się wydaje

Też mi się tak wydaje :D

>kelpie napisała:
    >Wykład monograficzny z prof. Nosowiczem - notatki
    >(uzupełnione) + odpowiedzi na pytania (12 times new roman,
    >interlinia pojedyncza)
    >czy ktoś mógłby przybliżyć o co chodzi z tymi
    >odpowiedziami na pytania? gdzie i kiedy można otrzymać
    >zestaw takowych pytań, kiedy należy je złożyć, itp.?

Myślę, że może dowiemy się jutro na zajęciach, a jak nie, to trzeba iść i się spytać :D
  • Devils Marriage

a ktoś zna termin egzaminu z organizacji i zarządzania?
  • Anna Pietrzak vel Ancor

>Devils Marriage napisała:
    >a ktoś zna termin egzaminu z organizacji i zarządzania?

To pytaj raczej trzeciego roku ; ) Grono mają tutaj: http://grono.net/chat/#iinisb-uw-07...
  • KAMIL

7.01.2009 czwartek powtórzenie na wykładzie ze Społeczeństwa Informacyjnego (zalecana obecność)
    oraz wstępna propozycja terminów egzaminów w sesji

14.01.2009 Zaliczenie pisemne ze Społeczeństwa informacyjnego na wykładzie z dr Dobrowolskim

19.01.2009 Digitalizacja - kolokwium zerowe dla wszystkich z podanych wcześniej zagadnień

26-27.01.2009 Proponowany termin egzaminu z Metod Organizacji i Reprezentacji Wiedzy

Proszę aby osoby z innych ścieżek podały mi kiedy mają pewne egzaminy w sesji lub gdzieś poza instytutem, będą one uwzględniane w całości naszej sesji (w miarę możliwości).

Z tego co mówił prof Nosowicz trzeba opisać słownik lub encyklopedię od strony merytorycznej i notatki, jakie pytania o co chodzi?

• K.K.K.

jaki słownik lub encyklopedię? obojętne jaki rodzaj? to jakie jest w końcu to zaliczenie prócz notatek?:( ten opis czy te jakieś pytania? ktoś wie na 100%? i czy ktoś kto był dziś na wykładzie może mi pożyczyc jutro notatki do xero? ładnie proszę:)
  • Aś.

>
    >Z tego co mówił prof Nosowicz trzeba opisać słownik lub
    >encyklopedię od strony merytorycznej i notatki, jakie
    >pytania o co chodzi?
    >
    >

Otóż proszę Państwa, na dzisiejszym wykładzie profesor Nosowicz odrobinę zmienił formę zaliczenia, dając nam tym samym do wyboru kilka opcji. 1) notatki = 3 bądź 3+, 2) notatki uzupełnione = 4, 3) wyczerpująca odpowiedź pisemna na dwa wylosowane dzisiaj zagadnienia oraz dnia o ile się nie mylę 25 stycznia o 11.30 odpowiedź ustna na powyżej wspomniane zadane tematy = 4 lub 5, aczkolwiek nie wiem jak to wygląda jeśli nic się nie odpowie czy i tak jest 3 za notatki. Uprzedzając wasze pytania, nie wiem też co z osobami, których dzisiaj nie było i nie losowały, pewnie będą musiały kontaktować się z prof. Nosowiczem w tej sprawie osobiście. Ściski w Pyski; )
  • Suri Kurume

>KAMIL napisał
    >7.01.2009 czwartek powtórzenie na wykładzie ze
    >Społeczeństwa Informacyjnego (zalecana obecność)
    >oraz wstępna propozycja terminów egzaminów w sesji
    >
    >14.01.2009 Zaliczenie pisemne ze Społeczeństwa
    >informacyjnego na wykładzie z dr Dobrowolskim
    >
    >19.01.2009 Digitalizacja - kolokwium zerowe dla wszystkich z
    >podanych wcześniej zagadnień
    >
    >26-27.01.2009 Proponowany termin egzaminu z Metod
    >Organizacji i Reprezentacji Wiedzy
    >
    >Proszę aby osoby z innych ścieżek podały mi kiedy mają
    >pewne egzaminy w sesji lub gdzieś poza instytutem, będą
    >one uwzględniane w całości naszej sesji (w miarę
    >możliwości).
    >

18.01 (głównie) i 25.01 - egzamin z Wybranych Zagadnień Historii Książki
    Poza tym ja prywatnie mam też kolokwium z oguna 18.01.

Obiecany jest też egzamin z Argumentation - The Study of Reasoning and Conviction (fakultet) jakkolwiek co do jego wyglądu pewnie się dowiemy dopiero 13.01.

Co do Technik Prac Redakcyjnych (dr Chamera-Nowak)
    i Problemów Organizacji Prac Redakcyjnych (dr Tobera) żadne terminy jeszcze nie zostały podane (jeśli kłamię to niech mnie ktoś poprawi).

• NikaVera

>KAMIL napisał
    >
    >26-27.01.2009 Proponowany termin egzaminu z Metod
    >Organizacji i Reprezentacji Wiedzy
    >
    >>

Oooo nie !! A czy ten egzamin nie może być pod koniec tego pierwszego tygodnia egzaminacyjnego?? Ost. taki normalny tydzień nauki mamy cały zawalony kolokwiami i jakimiś egzaminami w terminie zerowym a do Sosińskiej jest naprawdę dużo materiału do nauczenia się i trzeba się nieźle postarać żeby to wzystko zapamietać :-/ A tak przy okazji to do kiedy trzeba jej przesyłać prezentacje ??
  • KAMIL

19.01.2010 - Digitalizacja - na ostatnich zajęcia grupa 1 godzina 8.00, grupa 2 godz. 9.45 (według zapisu na zajęcia w USOSie) - termin sam ustalony już przez prowadzącego

Metody Organizacji i Reprezentacji Wiedzy mają być w pierwszym tygodniu sesji wg prośby prowadzącej, reszta jest do dyskusji.

Terminu wszystkim nie będzie pasował

Prace zaliczeniowe trzeba oddać najpóźniej na 2 tygodnie przed ostatnimi zajęciami, czyli 7.01.2010 na zajęciach.
  • NikaVera

Hmmm a mi się wydawało, że mamy oddać najpóźniej do kolejnych zajęc czyli do 14.01 bo np. chyba grupa wtorkowa ma czas do 12.01 a przynajmniej tak słyszałam.
  • Anna Pietrzak vel Ancor

>KAMIL napisał
    >7.01.2009 czwartek powtórzenie na wykładzie ze
    >Społeczeństwa Informacyjnego (zalecana obecność)
    >oraz wstępna propozycja terminów egzaminów w sesji
    >
    >14.01.2009 Zaliczenie pisemne ze Społeczeństwa
    >informacyjnego na wykładzie z dr Dobrowolskim
    >

Zara, zara... to z tego będzie zaliczenie pisemne ORAZ egzamin? :|
  • KAMIL

Nazywać to można jak się chce 14.01.2010 (zaliczenie/egzamin/kolokwium/ sprawdzian/kartkówka/klasówka/ odpytanie pisemne)
  • KAMIL

Chodzi o rok 2010 hehe, dopiero zobaczyłem błędy :-)
  • KAMIL

Na naszym e-mailu jest już prawie gotowa karta dla ZIW i do modyfikacji dla pozostałych ścieżek wg zaleceń. Mam nadzieję, że będziecie wiedzieć o co chodzi i dacie radę to wypełnić. W razie wątpliwości pytać, na wykładzie 7.01.2010 będę odpowiadał na trudne pytania.
  • K.K.K.

>Aś. napisała:
    >
    >>
    >>Z tego co mówił prof Nosowicz trzeba opisać słownik
    >lub
    >>encyklopedię od strony merytorycznej i notatki, jakie
    >>pytania o co chodzi?
    >>
    >>
    >
    >Otóż proszę Państwa, na dzisiejszym wykładzie profesor
    >Nosowicz odrobinę zmienił formę zaliczenia, dając nam
    >tym samym do wyboru kilka opcji. 1) notatki = 3 bądź 3+,
    >2) notatki uzupełnione = 4, 3) wyczerpująca odpowiedź
    >pisemna na dwa wylosowane dzisiaj zagadnienia oraz dnia o
    >ile się nie mylę 25 stycznia o 11.30 odpowiedź ustna na
    >powyżej wspomniane zadane tematy = 4 lub 5, aczkolwiek nie
    >wiem jak to wygląda jeśli nic się nie odpowie czy i tak
    >jest 3 za notatki. Uprzedzając wasze pytania, nie wiem też
    >co z osobami, których dzisiaj nie było i nie losowały,
    >pewnie będą musiały kontaktować się z prof. Nosowiczem
    >w tej sprawie osobiście. Ściski w Pyski; )

A czy opcja z opisaniem encyklopedii lub słownika całkowicie zniknęła? Bo dzis słyszałam, że jednak jest. Powiedzmy, ze w tym wypadku jako 4 opcja. I co kryje się pod tajemniczym sformułowaniem "notatki uzupełnione"?:>
  • Aś.

Ech. Chcieliście żeby ktoś napisał sprawdzone informacje. Byłam na wykładzie Karolino i wierz mi, że nie ma innej opcji bynajmniej nie była ona podana przez profesora. Ktoś nawet zgłosił że napisał już tę pracę, aczkolwiek i tak musiał wziąć udział w magicznym losowaniu. Jeśli tak bardzo ci zależy na słowniku to możesz zawsze mieć farta, gdyż mi właśnie tak owy się trafił. Jeśli chcesz wiedzieć więcej wyślij do niego maila i będziesz miała informacje z pierwszej ręki a nie podawane drogą pantoflową. Pod sformułowaniem "notatki uzupełnione" kryje się ni mniej ni więcej nakład pracy jaki wkłada dana osoba, aby po przyjściu z zajęć do domu usiąść przed komputerem, wpisać "wikipedia" i uzupełnić tekst zapisany przez siebie na wykładzie o fakty, które zostały pominięte, bądź nie dość szeroko omówione. Czy coś jeszcze pozostało niezrozumiałe?

P.S Wszystkie informacje, które wam przekazuje są sprawdzone i rzetelne, gdyż podane przez profesora na zajęciach, jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości to niech sam ruszy swoje cztery litery i się dowie jakie są wymagania odnośnie zaliczenia!

Pozdrawiam wszystkich w ten słoneczny poranek
    ;)
  • 1
  • 2
| |

Przyszłość polskiego bibliotekarstwa to my! Grono III roku Informacji Naukowej i Bibliotekoznaws...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)