- 1
- 2
-
Anonim
Nie ma takiego wątku, prawda? Jak jest, to ten proszę usunąć.
Techniki prac redakcyjnych - ? (co i z czego?)
Problemy pracy redakcyjnej - kolowkium
Wybrane zagadnienia z historii książki - egzamin
Społeczeństwo wiedzy i informacji - egzamin (ale z czego?!)
Paleografia i neografia - zaliczenie ?
Elektroniczny skład tekstu - zaliczenie ?
Kultura języka polskiego - zaliczenie ?
-
Gagat
Techniki prac redakcyjnych - zaliczenie (moim zdaniem) --> z tego co było na zajęciach
Paleografia i neografia - zaliczenie --> czytanie kawałka tekstu
Elektroniczny skład tekstu - zaliczenie --> pewnie wizytówka i coś jeszcze
KJP - zaliczenia --> obecność, aktywność i pewnie coś do przeczytania
przynajmniej tak mi się wydaje -
kelpie
Wykład monograficzny z prof. Nosowiczem - notatki (uzupełnione) + odpowiedzi na pytania (12 times new roman, interlinia pojedyncza)
czy ktoś mógłby przybliżyć o co chodzi z tymi odpowiedziami na pytania? gdzie i kiedy można otrzymać zestaw takowych pytań, kiedy należy je złożyć, itp.? -
K.K.K.
-
-
Olcia
>Moniś napisała:
>Społeczeństwo wiedzy i informacji - egzamin (ale z
>czego?!)
No właśnie :/ Z czego?
>Agata Kroczyńska napisała:
>Techniki prac redakcyjnych - zaliczenie (moim zdaniem) --> z
>tego co było na zajęciach
>Paleografia i neografia - zaliczenie --> czytanie kawałka
>tekstu
>Elektroniczny skład tekstu - zaliczenie --> pewnie
>wizytówka i coś jeszcze
>KJP - zaliczenia --> obecność, aktywność i pewnie coś
>do przeczytania
>
>przynajmniej tak mi się wydaje
Też mi się tak wydaje :D
>kelpie napisała:
>Wykład monograficzny z prof. Nosowiczem - notatki
>(uzupełnione) + odpowiedzi na pytania (12 times new roman,
>interlinia pojedyncza)
>czy ktoś mógłby przybliżyć o co chodzi z tymi
>odpowiedziami na pytania? gdzie i kiedy można otrzymać
>zestaw takowych pytań, kiedy należy je złożyć, itp.?
Myślę, że może dowiemy się jutro na zajęciach, a jak nie, to trzeba iść i się spytać :D -
Devils Marriage
-
Anna Pietrzak vel Ancor
>Devils Marriage napisała:
>a ktoś zna termin egzaminu z organizacji i zarządzania?
To pytaj raczej trzeciego roku ; ) Grono mają tutaj: http://grono.net/chat/#iinisb-uw-07... -
KAMIL
7.01.2009 czwartek powtórzenie na wykładzie ze Społeczeństwa Informacyjnego (zalecana obecność)
oraz wstępna propozycja terminów egzaminów w sesji
14.01.2009 Zaliczenie pisemne ze Społeczeństwa informacyjnego na wykładzie z dr Dobrowolskim
19.01.2009 Digitalizacja - kolokwium zerowe dla wszystkich z podanych wcześniej zagadnień
26-27.01.2009 Proponowany termin egzaminu z Metod Organizacji i Reprezentacji Wiedzy
Proszę aby osoby z innych ścieżek podały mi kiedy mają pewne egzaminy w sesji lub gdzieś poza instytutem, będą one uwzględniane w całości naszej sesji (w miarę możliwości).
Z tego co mówił prof Nosowicz trzeba opisać słownik lub encyklopedię od strony merytorycznej i notatki, jakie pytania o co chodzi?
-
K.K.K.
jaki słownik lub encyklopedię? obojętne jaki rodzaj? to jakie jest w końcu to zaliczenie prócz notatek?:( ten opis czy te jakieś pytania? ktoś wie na 100%? i czy ktoś kto był dziś na wykładzie może mi pożyczyc jutro notatki do xero? ładnie proszę:) -
Aś.
>
>Z tego co mówił prof Nosowicz trzeba opisać słownik lub
>encyklopedię od strony merytorycznej i notatki, jakie
>pytania o co chodzi?
>
>
Otóż proszę Państwa, na dzisiejszym wykładzie profesor Nosowicz odrobinę zmienił formę zaliczenia, dając nam tym samym do wyboru kilka opcji. 1) notatki = 3 bądź 3+, 2) notatki uzupełnione = 4, 3) wyczerpująca odpowiedź pisemna na dwa wylosowane dzisiaj zagadnienia oraz dnia o ile się nie mylę 25 stycznia o 11.30 odpowiedź ustna na powyżej wspomniane zadane tematy = 4 lub 5, aczkolwiek nie wiem jak to wygląda jeśli nic się nie odpowie czy i tak jest 3 za notatki. Uprzedzając wasze pytania, nie wiem też co z osobami, których dzisiaj nie było i nie losowały, pewnie będą musiały kontaktować się z prof. Nosowiczem w tej sprawie osobiście. Ściski w Pyski; ) -
Suri Kurume
>KAMIL napisał
>7.01.2009 czwartek powtórzenie na wykładzie ze
>Społeczeństwa Informacyjnego (zalecana obecność)
>oraz wstępna propozycja terminów egzaminów w sesji
>
>14.01.2009 Zaliczenie pisemne ze Społeczeństwa
>informacyjnego na wykładzie z dr Dobrowolskim
>
>19.01.2009 Digitalizacja - kolokwium zerowe dla wszystkich z
>podanych wcześniej zagadnień
>
>26-27.01.2009 Proponowany termin egzaminu z Metod
>Organizacji i Reprezentacji Wiedzy
>
>Proszę aby osoby z innych ścieżek podały mi kiedy mają
>pewne egzaminy w sesji lub gdzieś poza instytutem, będą
>one uwzględniane w całości naszej sesji (w miarę
>możliwości).
>
18.01 (głównie) i 25.01 - egzamin z Wybranych Zagadnień Historii Książki
Poza tym ja prywatnie mam też kolokwium z oguna 18.01.
Obiecany jest też egzamin z Argumentation - The Study of Reasoning and Conviction (fakultet) jakkolwiek co do jego wyglądu pewnie się dowiemy dopiero 13.01.
Co do Technik Prac Redakcyjnych (dr Chamera-Nowak)
i Problemów Organizacji Prac Redakcyjnych (dr Tobera) żadne terminy jeszcze nie zostały podane (jeśli kłamię to niech mnie ktoś poprawi).
-
NikaVera
>KAMIL napisał
>
>26-27.01.2009 Proponowany termin egzaminu z Metod
>Organizacji i Reprezentacji Wiedzy
>
>>
Oooo nie !! A czy ten egzamin nie może być pod koniec tego pierwszego tygodnia egzaminacyjnego?? Ost. taki normalny tydzień nauki mamy cały zawalony kolokwiami i jakimiś egzaminami w terminie zerowym a do Sosińskiej jest naprawdę dużo materiału do nauczenia się i trzeba się nieźle postarać żeby to wzystko zapamietać :-/ A tak przy okazji to do kiedy trzeba jej przesyłać prezentacje ?? -
KAMIL
19.01.2010 - Digitalizacja - na ostatnich zajęcia grupa 1 godzina 8.00, grupa 2 godz. 9.45 (według zapisu na zajęcia w USOSie) - termin sam ustalony już przez prowadzącego
Metody Organizacji i Reprezentacji Wiedzy mają być w pierwszym tygodniu sesji wg prośby prowadzącej, reszta jest do dyskusji.
Terminu wszystkim nie będzie pasował
Prace zaliczeniowe trzeba oddać najpóźniej na 2 tygodnie przed ostatnimi zajęciami, czyli 7.01.2010 na zajęciach. -
NikaVera
Hmmm a mi się wydawało, że mamy oddać najpóźniej do kolejnych zajęc czyli do 14.01 bo np. chyba grupa wtorkowa ma czas do 12.01 a przynajmniej tak słyszałam. -
Anna Pietrzak vel Ancor
>KAMIL napisał
>7.01.2009 czwartek powtórzenie na wykładzie ze
>Społeczeństwa Informacyjnego (zalecana obecność)
>oraz wstępna propozycja terminów egzaminów w sesji
>
>14.01.2009 Zaliczenie pisemne ze Społeczeństwa
>informacyjnego na wykładzie z dr Dobrowolskim
>
Zara, zara... to z tego będzie zaliczenie pisemne ORAZ egzamin? :| -
KAMIL
Nazywać to można jak się chce 14.01.2010 (zaliczenie/egzamin/kolokwium/ sprawdzian/kartkówka/klasówka/ odpytanie pisemne) -
KAMIL
-
KAMIL
Na naszym e-mailu jest już prawie gotowa karta dla ZIW i do modyfikacji dla pozostałych ścieżek wg zaleceń. Mam nadzieję, że będziecie wiedzieć o co chodzi i dacie radę to wypełnić. W razie wątpliwości pytać, na wykładzie 7.01.2010 będę odpowiadał na trudne pytania.
-
K.K.K.
>Aś. napisała:
>
>>
>>Z tego co mówił prof Nosowicz trzeba opisać słownik
>lub
>>encyklopedię od strony merytorycznej i notatki, jakie
>>pytania o co chodzi?
>>
>>
>
>Otóż proszę Państwa, na dzisiejszym wykładzie profesor
>Nosowicz odrobinę zmienił formę zaliczenia, dając nam
>tym samym do wyboru kilka opcji. 1) notatki = 3 bądź 3+,
>2) notatki uzupełnione = 4, 3) wyczerpująca odpowiedź
>pisemna na dwa wylosowane dzisiaj zagadnienia oraz dnia o
>ile się nie mylę 25 stycznia o 11.30 odpowiedź ustna na
>powyżej wspomniane zadane tematy = 4 lub 5, aczkolwiek nie
>wiem jak to wygląda jeśli nic się nie odpowie czy i tak
>jest 3 za notatki. Uprzedzając wasze pytania, nie wiem też
>co z osobami, których dzisiaj nie było i nie losowały,
>pewnie będą musiały kontaktować się z prof. Nosowiczem
>w tej sprawie osobiście. Ściski w Pyski; )
A czy opcja z opisaniem encyklopedii lub słownika całkowicie zniknęła? Bo dzis słyszałam, że jednak jest. Powiedzmy, ze w tym wypadku jako 4 opcja. I co kryje się pod tajemniczym sformułowaniem "notatki uzupełnione"?:> -
Aś.
Ech. Chcieliście żeby ktoś napisał sprawdzone informacje. Byłam na wykładzie Karolino i wierz mi, że nie ma innej opcji bynajmniej nie była ona podana przez profesora. Ktoś nawet zgłosił że napisał już tę pracę, aczkolwiek i tak musiał wziąć udział w magicznym losowaniu. Jeśli tak bardzo ci zależy na słowniku to możesz zawsze mieć farta, gdyż mi właśnie tak owy się trafił. Jeśli chcesz wiedzieć więcej wyślij do niego maila i będziesz miała informacje z pierwszej ręki a nie podawane drogą pantoflową. Pod sformułowaniem "notatki uzupełnione" kryje się ni mniej ni więcej nakład pracy jaki wkłada dana osoba, aby po przyjściu z zajęć do domu usiąść przed komputerem, wpisać "wikipedia" i uzupełnić tekst zapisany przez siebie na wykładzie o fakty, które zostały pominięte, bądź nie dość szeroko omówione. Czy coś jeszcze pozostało niezrozumiałe?
P.S Wszystkie informacje, które wam przekazuje są sprawdzone i rzetelne, gdyż podane przez profesora na zajęciach, jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości to niech sam ruszy swoje cztery litery i się dowie jakie są wymagania odnośnie zaliczenia!
Pozdrawiam wszystkich w ten słoneczny poranek
;)
- 1
- 2