III LO Sowińskiego [2476]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Niski

Był pedalska parada równości to jak kto normlny to w sobotę odbędzie sie prada normlności i to leglna :D
  • Marcin Kościukiewicz

Zupełnie bez sensu. Takie parady(legalne bądź nie) powinny być organizowane przez różnej maści dewiantów ( homoseksualistów, zoofili, czerwonych na 1 maja itp.) Nie widzę powodudo paradowanie w tym że jestem hetero. Dla mnie to tak oczywista sprawa jak 2+2=4.
  • Anonim

Kaczyński to debil i tyle, pokazuje jak malym jest czlowiekiem - ciekawe czemu ta parada moze odbyc sie legalnie a tamta nie;/
    swoja droga 1 maja nie swietują dewianci tylko ludzie o pogladach socjaldemokratycznych ale luz...
  • Roni

Ekhem , Gocu ... nie mów o sprawach o których pojecia nie masz . Dewiant , to osoba bedąca w mniejszosci , dewiacje ustala zaś kultura . TAk wiec [ co jest nietrudne do rozumienia - choć jak widze , bardzo trudne ] - ludzie o pogladach socjoaldemokratycznych [ bądź-aby sprecyzowac- ludzie świętujący w dniu 1wszego maja ] są w spoleczenstwie w mniejszosci [ naturalnie zakladam że tak jest ]. Tak wiec jest to dewiacja . Ale nie martw się , nie kazdy musi to wiedzieć , np. Biedroń nie wie , bo w jednym z wywiadów stwierdził , że oni [ homo ] zadnymi dewiantami nie są .
    Po drugie , ten "debil" zapewne jest mądrzejszy od Ciebie . Po za tym ten "debil" ma wyzsze wykształcenie a Ty nie .
    Ta parada moze sie odbyc legalnie gdyz zapewne spełnia pewne kryteria [ które jak mniemam do konca społeczeństwu znane nie są ]. Po za tym decyzji nie podejmuje sie od tak sobie , hop siup.
  • Przemo

Dobrze, że takowa parada się odbędzie, tylko dlaczego ona się nazywa NORMALNOŚCI, tego nie rozumiem. Co w tym normalnego, że ktoś wita się hitlerowskim pozdrowieniem, wygląda jak łysa pała i jest chodzącym ścierwem? Gdzie tu normalność? Jakby napisać PARADA ORGANIZOWANA PRZEZ SKINÓW Z MW I NOP, to ok, ale normalności ??? Dobrze,że coś takiego się odbędzie, bo będzie można poznać "prawdziwych" wszechpolaków. Ciekawe wogóle gdzie taki kraj jest ??
    A prezydent Stolicy to kretyn i jego wykształcenie (wyśmiewane przez profesorów prawa wyższych uczelni warszawskich) nie ma tu nic do tego.
  • Roni

Co nie zmienia faktu , że nadal Ci do niego daleko.
    skoro jest "kretynem" to moze to udowodnisz a nie rzucasz slowa na wiatr ?
  • Oz :*

No dobrze niby człowiek wykształcony....ale czy to jedyny czynnik, ktory ukazuje madrosc czlowieka? Jezeli mielibysmy sprawdzac inteligencje za pomoca stopnia wyksztalcenia to hmm przepraszam bardzo.....A poza tym kazdy ma sowje poglady....
  • Roni

jak pisze "po za tym" - to Twoim zdaniem oznacza , iż jest to argument za tym co napisałęm wcześniej ? [ czyli ze jest to jakikolwiek czynnik wskazujacy na mądrosc człowieka ] . Gdybym miał to na mysli uzyłbym zwortu typu : "na dowod tego" czy cokolwiek innego .
    Poglady niepowinny miec wpływu na fakt , czy człowiek jest mądry czy nie - to naturalnie tylko teoria.
  • Anonim

no widzisz, ja przynajmniej umiem napisać prawidłowo "poza tym":)

nie snuj już swoich teorii bo dewiant jest okresleniem mowiacym o ludziach odchylonych od normy , kaczynski taki jest a swietujacy 1 maja chyba niezbyt pasują do definicji odchylenia od normy poniewaz chodzi tutaj o normy seksualne, psychiczne a nie normy pokazujace co swietowac a co nie...
  • Roni

jak szybko piszesz na klawiaturze ? ja pisze ponad 220 znakow na minute i zdazają mi sie pomyłki .
    Co do dewiacji to kulutra okresla co jest dewiacją a co nie jest . Normą jest np. nieświętowanie 1 maja - niby dlaczego nie mozna tego uznac za norme ? Normy są rozne a Ty nie jestes ekspertem w tej dziedzinie i nie masz o tym bladego pojecia - tak samo jak nie masz pojecia o dewiacji .
    Tak dla Twojej informacji [ może bedziesz sie mógł kiedyś wiedzą popisać ] , kazdy jest dewiantem [ w czymś ] , dewiacja nie jest obraźliwym stwierdzeniem [ choć taki np. Biedron uwaza ze jest - ale tak to bywa jak ktos ma nasrane w głowie i nie wie o czym mówi ] .
  • Roni

ogladał ktoś dziś co z tą polską ? Wspomniano o paradach . Prawde powiedziawszy Religa mnie rozj... [ że tak sie wyraze , dosc niecenzuralnie :D ]. Ze konstytucja to najwazniejsza rzecz i powinnobylo sie zezwolic na parade rownosci - coz za argumentacja [ jednym słowem pozwolmy robic wszystko wszystkim tylko zeby bylo zgodne z konstytucją ... a dobry smak i normy moralne ? - i inne sprawy - wiele rzeczy w konstytucji tak na serio mozna interpretowac w rozny sposob - a zazwyczaj intepretuje sie tak by pasowalo dla wlasnych celow ] , szkoda , że skoro sie znalazł "kruczek" prawny tzn. że jednak wszystko bylo zgodne z konstytucją . Ehh ten Religa , nei wiem dlaczego ale jak on mówi o polityce to mam wrazenie , że on idzie na zywiol i argumenty oraz ich uzasadnienie wymsla wtrakcie heh...
  • Anonim

lalus, mam wrazenie ze najchetniej wyrzucilbys konstytucje w pizdu i wprowadzil rzady silnej reki.. moze model bialoruski ci odpowiada?
  • karol

Prowokacja i tyle. A swoja droga/ poza tym moglibyscie biedaczyskowi Kaczynskiemu troche powspolczuc, bo hmm... ma czlowiek problem. Bo tak naprawde nie ma przeciwskazan, zeby parada normalnosci sie nie odbyla, a ktora nie jest politycznie do konca poprawna i w zasadzie byloby lepiej, gdyby i te odwolali.
  • Anonim

demokracja jest jednym z najbardziej ułomnych systemów panstwowych, jednakze nikt nic lepszego nie wymyslil, wiec wszystko przed wami... a silna reka ma swoje plusy, oraz minusy, jak wszystko...
  • Roni

Czy ja powiedzialem , że konstytucja nie jest wazna , czy tylko dałem akcent na to , że człowiek wyznacza sobie inne normy i prawa [ ale takze i obyczaje ] ktore go obowiązują ? Zaskakujący jest fakt jak daleko posunięta jest ludzka wyobraźnia i jak ludzie na podstawie źle odczytanych przesłanek wymyślają głupoty :/
    A tak jak napisał grisza , wszystko ma plusy i minusy - i faktem jest tez to , że demokracja jest systetem ułomnym [ na to wpadli juz łohoho wcześniej :) ] ... ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi [ czasem z musu ] co sie ma .
  • Anonim

"Zaskakujący jest fakt jak daleko posunięta jest ludzka wyobraźnia i jak ludzie na podstawie źle odczytanych przesłanek wymyślają głupoty :/ "
    No wlasnie tez tak uwazam i zgadzam sie w 100%... Cale twoje pseudonaukowe i pseudosocjologiczne dywagacje sa tego rezultatem. I prosze Cie nie uzywaj socjologii (a raczej swojego wyobrazenia o niej) do uzasadniania swoich prywatnych pogladow. Pozdrawiam
    P.S. a "dobry smak" to maja lody pistacjowe co najwyzej
  • Anonim

waniliowe, albo czekoladowe, pistacjowe sa takie srednio dobre...; >
  • Przemo

Ja czytam i powoli nie bardzo wiem o czym jest dyskusja. Polemika z LALUSIEM, który mówi, że do kretyna mi daleko (nie wiem z której strony), mądrzy się na lewo i prawo, bo myśli, że jest oczytany, że socjolog, że poznał istotę sałowa dewiant, a to daje mu nad innymi przewagę. Chłopak śmieszny, acz lekko tragiczny w tym co pisze. Reasumując: masz swoje zdanie i ok. Moge sie z nim zgodzić, albo nie. Natomiast jeżeli chodzi o ten wątek z kretynem i że mi daleko do niego, to odczytuję to jako próbę obrażenia mnie, czego nie lubię, dlatego, mówię lekko podniesionym głosem... PIERDOL SIĘ!
  • Roni

Heh , smieszni jesteście [ naturalnie nie wszyscy , ale wiadomo o co chodzi ] , to , że ja posiadam takową wiedzę którą potrafie uzyc to juz moja sprawa [ tak samo jest moją sprawą jak jej uzywam - choć w moim mniemaniu uzywam jej do potwierdzenia pewnych zaistniałych faktów ] , nei wiem tylko kto Wam "dał prawo" do krytyki osoby która sie na czymś zna - biorąc na uwadze wasz brak wiedzy z zakresu tego przedmiotu - ?
    A Ty (L)ordzie jestes po prostu nienormalny , skoro wydaje Ci się , że posiadam wiedze [ i jej uzywam ] po to by sie postawić nad Wami to świadczy o Tobie i toku Twojego myślenia . Myślisz , że kazdy posiadający wiedze z jakiegoś przedmiotu myśli tylko o tym by komuś dosrać i wykazac niewiedze przeciwnika . Idź sie człowieku leczyć .
    To całe grono wykozystywane jest przeze mnie przy okazji do obserwacji zachowan ludzi przez net - i zaobserwowac mozna jedno - jak sie komus cos nie podoba i nawet nie jest w stanie wytłumaczyć dlaczego mu sie czyjes zdanie nie podoba - to odrazu się rzuca i oczernia osobe która wyraziła , odmienny od oczerniającego , pogląd . To przypomina mi taką scenke z Biblii kiedy Jezus rozmawia z faryzeuszami w świątyni- kontynuowac mi sie nei chce bo mam nadzieje , że Nowy Testament kazdy czytał.
  • Anonim

Lamuś przekonałeś mnie. Jesteś mistrzem!!! Wcześniejsze sygnały o twojej wiedzy z socjologii i te 220 znaków na minutę mnie nie przekonywały jednak gdy porównałeś mnie do faryzeusza "kurtyna opadła i dojrzałem światło oświecenia". Dziękuję za objawienie mi jedynej słusznej prawdy.

Na cześć Lalusia gromkie "OLE"!!! :)
| |

ZASADY WYPOWIADANIA SIE NA FORUM: 1) Zakładając temat sprawdź, czy nie ma już takich tematów ...

Liceum Ogólnokształcące nr 3 im. Generała Sowińskiego

• do

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (3)