-
o7.maciek
ehm
temat ciężki. kilka dni pozostało, co tu robić? opracowania czytacie jakies? lektury? jakies czytania ze zrozumieniem robicie?
-
SIKORRRRKA
-
o7.maciek
-
miszka
-
-
o7.Jac znow nadaje
wierzymy, ale jak chcesz sie nauczyc ze zrozumieniem??? To sie raczej nabywa czytajac tak po prostu, a samo przychodzi:)
-
Anonim
jesli chodzi o czytanie ze zrozumieniem to nie bede sie w ogole przygotowywal. ostatnio mialem bodaj 18pkt. gorzej natomiast z wypracowaniem. 3a sie wziac ostro (agresywanie; -)) za czytanie streszczen, bo nie chce skonczyc tak jak ostatnio czyli 0 pkt za temat :/ kilku lektur w mojej pamieci odszukac nie potrafie: chlopi, nad niemnem, wesele, nie-boska komedia, potop... wiem jedno: wypracowanie nalezy pisac w nastepujacy sposob: wstep na DWA zdania. nastepnie przez dwie strony wlasnymi slowami przepisujemy tekst zrodlowy (ew. jesli pamitasz, streszczasz lekture) i na koniec DWA zdania (mozesz przepisac wstep; -)) bardzo proste. szkoda ze nie wiedzialem o tym pol roku temu :] PS. jak znajdziecie jakies dobre STRESZCZENIA i OPRACOWANIA lektur z listy jaka maciek zamiescil w topiku "matura i inne" do wklejajcie tu linki. -
o7.Jac znow nadaje
-
Anonim
dobra bede pierwszy; -). zamiszczam link do naprawde dobrej strony z bogata zawartoscia. po prawej sa odnosniki do konkretnych epok. dla ulatwienia podam najlepiej zaczac od romantyzmu. milego czytania
http://www.powtorka.republika.pl
-
Anonim
Krzyku jestes wielki!! Idealne te opracowania, tylko szkoda ze jush tak pozno; / zycze milego dziobania... losiu; P -
Anonim
aaaaa... i jeszcze jedno!! pamietajcie o spisie lektur z informatora bo po co sie za duzo uczyc; ) -
o7.maciek
wersja dla lenicuchow:
http://matura.sudo.pl - W dziale mp3 znajdują się opracowania utworów z każdej epoki,można sobie leżeć i słuchać... -
o7.maciek
leniuchów*
( no, nawet tego słowa nie potrafię dobrze napisać, bo nigdy sie z taką postawą nie utożsamiałem )
-
miszka
-
Anonim
no Macieju masz u mnie Wielkiego Plusa :)
idealna stronke podales.
ide poic moje uszy tym cudownym nektarem jakim sa te lektury
pzdr. -
o7.siwy
miodzio :D !! tak wlasnie ! tego mi trzeba bylo - lektury w wersji dla nie lubiacych czytac; ]