Instytut Historyczny UW [879]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • kasia

Sekcja Historii Nowożytnej SKNH serdecznie zaprasza WSZYSTKICH zainteresowanych na referat:

„Przykład cnót wszelakich? ...czyli o wpływie postaw moralnych biskupów na rozwój reformacji w Rzeczypospolitej w pierwszej połowie XVI w.”

Spotykamy się 28 lutego (środa), godz. 16.45, sala jeszcze niewiadoma, ale w poniedziałek może się wyjaśni.
  • Anonim

a kto referuje?
  • kasia

Wygląda na to, że ja.
  • Anonim

Ooo,to ja ide, bo podobal mi sie Twoj referat na sympozjonie. A nieposiadanie daru potoczystej wymowy to moja specjalnosc i malo kto ma szanse na odebranie mi jej:)
  • kasia

Zapraszam, choć nadal będę się upierać, że mój talent do plątania się w zeznaniach jest absolutnie wyjątkowy.
  • kasia

...Jak sobie magnat żonę wybierał...

Sekcja Historii Nowożytnej SKNH zaprasza na referat
    Pawła Tyszki: „Wybrane aspekty małżeństwa w XVII w.”

14 marca (środa), godz. 16.45, s. 16

Pojawienie się na spotkaniu nie pociąga za sobą konieczności podpisania krwią własną cyrografu i dożywotniego obowiązku pojawiania się na sekcji. Jest to całkowicie bezpieczne, a co najlepsze także ciekawe, więc zapraszamy.
  • Che/swą miałkością przerażona

Buuuu, a ja już myślałam, że będę miała okazję wziąć udział w jakichś porządnych okultystycznych praktykach... Nie, no, to w takim razie nie przychodzę.
  • kasia

Mario, czy ja Ci zawsze muszę tłumaczyć, że o takich rzeczach nie mówi się wprost? Przyjdź a zobaczysz.
  • kasia

Raz jeszcze zapraszamy wszystkich chętnych na spotkanie. Środa (28 III), godzina 17.30. Posłuchamy i porozmawiamy o referacie Patrycji Antoniak:

"Mędrzec w cieniu słonecznika, czyli Ogród u Lipsjusza (na podstawie De constantia)

Gdy znów spóźniasz się na swoją gwiadkę z nieba, a ostarnia złota rybka skwierczy na patelni, wtedy on przychodzi z bukietem czerwonych tulipanów... Bo tulipany w cukrze na gorzko to najprostsza recepta na szczęście. Przekonaj się sam. Zapraszamy:)"

• Che/swą miałkością przerażona

Czy rzeczone tulipany będą serwowane uczestnikom spotkania?
  • kasia

Sekcja Nowożytna SKNH zaprasza wszystkich zainteresowanych na spotkanie

w środę 5 grudnia o godz. 16:45 w sali 10

Temat referatu:
    "Zapomniane antywzorce władców. Hospodarów wołoskich i mołdawskich portret zbiorowy"

Pozdrawiam,

Michał Wasiucionek
  • MJ!

Hej skoro to sekcja historii nowożytnej to może pomożecie mi w odpowiedzi na pytanie jakie byly przyczyny reform prawa w latach 60. XIX w w Rosji??:P
| |

Witam wszystkich przyszłych i obecnych historyków, absolwentów, studentów, kandydatów i przyjac...

Wydział Historyczny, Instytut Historyczny

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (3)