-
Vill
A może IBI ALowa reprezentacja w togach na uniwersyteckim LipDubie? Z legion Pawła? :D Taka próba generalna przed wystepem na naszej platformie na juwenaliach :)
Grono projektu: http://grono.net/chat/#forum/248840...
Dla wszystkich którzy nie wiedzą jeszcze czym jest LipDub:
http://www.youtube.com/watch?v=-zcO...
http://www.youtube.com/watch?v=w5cJ...
I dwa Polskie - UAM i SGH:
http://www.youtube.com/watch?v=rP27...
http://www.youtube.com/watch?v=rY4l...
Bardzo popularna ostatnio forma reklamy uniwersytetów oraz zaprezentowania studiującej na nich młodzieży.
Powstał pomysł realizacji podobnego projektu na BUWie ( Lipowa ). Szukamy więc chętnych do podobnej zabawy, osób z zapałem, ciekawymi pomysłami, nietypowymi umiejętnościami :) -
agniesz
pomysl juz ruszyl pelna geba zapraszam was na najblizsze spotkanie jesli chcecie sie wlaczyc w przygotowania lub chyba z miesiac przed realizacja bedziemy gromadzic "aktorow" o spotkaniu wiecej na wyzej podanym gronie o ile mnei pamiec nie myli to bedzie 17.02 -
Mój Boże? Kto tu ma własny legion? :) Z mojej strony mogę udostępnić 3 tuniki, togę, dwa płaszcze, jeśli Viola uważa, że rzymskie motyw jest ok - mnie on się bardzo podoba!; ) Możemy sobie zrobić rzymską ucztę, jak się zbierze kilkuosobowa reprezentacja :)
Fajnie, że ktoś dał info o tym lipdubie, bo wiedziałem, że będzie, ale nie miałem żadnych wieści nt. temat. Dzięki :) -
Vill
Jestem jak najbardziej za :)
Naprawdę mogę się mylić, ale słyszałam, że wciąż działasz w odpowiednim bractwie, więc oprócz kilku tunik mógłbyś udostępnić także kilku wesołych studentów z podobnym asortymentem. Twoi koledzy nie skusiliby się na udział w takim projekcie? Przemarsz kilkudziesięciu legionistów wyglądałby, moim zdaniem, po prostu pysznie! :D
Można użyć tego wątku do przedyskutowania sposobu prezentacji naszego wydziału. I być może - fabuły lipduba. Super, gdybyśmy mieli jakiś wstępny zarys przed środą i mogli przedsatwić jakieś wspólne stanowisko.
Rozumiem, że nie wszystkim chce się czytać wszystkie wpisy na tamtym forum. Ja to już zrobiłam :D więc jeśli będzie zaintersowanie mogę streścić co ciekawsze fabuły.
Przeklejam też garść info:
1. Zmiana terminu spotkania - odbędzie się ono 17 lutego czyli w środę o godzinie 18.30 sali nr 200 !!! Niestety nie udało nam się zarezerwować sali na podany wcześniej termin.
2. Prace nad stroną już trwają. Nie będzie to strona z bajerami ani fajerwerkami, ma pełnić rolę czysto informacyjną. Podstawowe dane o projekcie, bieżące informacje o postępie prac, linki i dane kontaktowe. Nic większego nie jest nam potrzebne, do wymiany poglądów i pomysłów będziemy korzystać z grona bo jest ono dużo bardziej praktyczne i popularne.
3. Na spotkaniu przygotujemy dla każdego ankietę w której poza wpisaniem maila będziemy prosić o ujawnienie waszych talentów, ciekawych hobby i innych zdolności które można będzie zaprezentować w LD. Pomyślcie o tym już teraz :) Jeśli znacie osoby które mogą nam pomóc od strony technicznej także możecie się tym pochwalić :)
4. Na spotkaniu ogłosimy też termin kolejnego spotkania dla osób chętnych do napisania scenariusza. Ponieważ nie da się go ułożyć w 400 czy nawet 50 osób, w ankiecie będzie miejsce na zapisanie waszych pomysłów. Zacznijcie już teraz o tym myśleć. Jeśli macie dobre pomysły albo chcecie się rozpisać, odsyłam do tematu o scenariuszu.
WAŻNE - scenariusz powinien zawierać pewien motyw przewodni. Nie chcemy aby było to zwykłe skakanie przed kamerą :) Może to być podróż ucznia szukającego indeksu, próbującego zdobyć zaliczenie, zaliczającego kolejne lata studiów itd. Miejscem w którym kręcimy jest BUW. Do wykorzystania mamy bibliotekę, Hula Kulę a także ogrody.
5. Piosenka - w ciągu 2 dni przeprowadzimy głosowanie mailowe nad nową piosenką. Będzie ono trwało do środy tak aby na spotkaniu znany był już wynik a temat był ostatecznie zamknięty. Wybierać będziemy z propozycji które najczęściej pojawiały się w temacie o wyborze muzyki. Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły, piszcie tam.
-
-
Nie wiem, skąd bierzesz takie informacje, ale jest to nieprawda :). Nie działam w żadnym bractwie, tylko w Fundacji Promocji Kultury Antycznej i zajmujemy się odtwórstwem cywilnego życia rzymskich obywateli. Legionistów to ja znam (są z Lublina, a większość z nich studentami przestała być kilka lat temu), ale kilkudziesięciu to na raz nie widziałem poza wielką paradą w Rzymie, kiedy zjechali się miłośnicy rzymskiego oręża z całej Europy :D
Będę też miał jeden chiton do rozdysponowania :) -
Vill
Szkoda... Ale to jeszcze nie powód, by zarzucić marzenia o legionie :) W takim razie odezwę się do jeszcze jednego kumpla, który na pewno własny legion ma. O ile podoba Wam się pomysł. -
-
Vill
-
W Polsce działają 3 legiony rzymskie - jeden w Warszawie, jeden w Lublinie i jeden w Trójmieście. Zakładam, że nie chcesz ściągac nikogo z Lublina i Gdańska, pozostaje więc Warszawa, a ten legion znam i ... tutaj urwę :) Chyba że myślisz o legionach takich, co to lubią zamawiać pięc piw hailując :D
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne