-
J.w.
Wątek do omawiania spraw samorządowych. Informacje, pytania i odpowiedzi. -
Katia
UWAGA!
Skład samorządu w tym roku to: Monika Woźna-Kazantzidis, Radosław Dubisz, Paweł Gławiński, no i ja - czyli Kasia Tropiło.
Wiem, że funkcjonował kiedyś mail samorządu w domenie obtowej, jednak (jeszcze?) nie mam do niego dostępu. Założyłam więc maila
samorzad.ibi@gmail.com
na który możecie pisać ze wszystkimi sprawami, jakie macie do samorządu i zgłaszać problemy, którymi chcielibyście, żeby samorząd się zajął. -
Konkurs!
ZSS IBI AL UW dostał dziś w prezencie od samorządu centralnego studentów naszego Uniwersytetu dwie pojedyncze wejściówki na dowolny film w kinie Atlantic, z wyłączeniem pokazów przedpremierowych, specjalnych i filmów VIP. Zaproszenie jest ważne do 16 grudnia b.r., toteż trzeba się spieszyć :)
Co trzeba zrobić, by zdobyć wejściówkę? Wygrać ją :) Osoby, które najszybciej wyślą odpowiedzi na zadane niżej pytanie, wygrywają.
Pytanie konkursowe brzmi:
Mówca, historyk i poeta rzymski. Był opiekunem Wergiliusza i Horacego. Założył pierwszą w Rzymie bibliotekę publiczną. O kogo chodzi?
Odpowiedzi ślijcie na e-mail samorządu: samorzad.ibi@gmail.com, w treści wpisując odpowiedź a także swoje imię i nazwisko. Macie na to czas do 12 XII 2009 r, do godziny 20.
Ogłoszenie wyników konkursu w niedzielę po południu/wieczorem.
Wejściówki będą do odbioru w poniedziałek w Sekretariacie Dydaktycznym IBI AL od godziny 11.30
Powodzenia :) -
Poprawna odpowiedź - Azyniusz Pollio, nadesłanych odp. - 1, poprawnych odp. - 1.
Zwycięzcą został M. Katner z pierwszego roku. Jako że podał jako jedyny odpowiedź, otrzymuje dwie wejściówki - drugą możesz dać dziewczynie/koledze, komu tam chcesz, albo iść dwa razy sam do kina; )
Wejścióweczki są do odebrania jutro od 11.30. -
-
Katia
Moi drodzy!
Jak zapewne Wam wiadomo, co roku podczas Juwenaliów ma miejsce parada studentów.
Jeśli komuś nie wiadomo, to pozwolę sobie zacytować mail od Przewodniczącego Sekcji Kultury ZSS UW:
"Jest to wyjątkowy i barwny element corocznych Juwenaliów, na którym kilkadziesiąt oryginalnie udekorowanych platform i bawiący się studenci na parę godzin przejmują centrum miasta. Co roku bierze w niej udział wiele jednostek z naszej Alma Mater. Platformy mieszczą się na przyczepach tirów, gdzie bawić się może nawet kilkudziesięciu studentów. Jedyny wymóg to interesujący projekt, który powinien być unikalny i w jakiś sposób nawiązywać do specyfiki jednostki. "
IBI chyba jeszcze nigdy nie brało w tej imprezie udziału, być może fajnie byłoby to zmienić?
Jak się zapewne domyślacie, problem tkwi w owym unikalnym i interesującym projekcie. Może ktoś z Was ma pomysł na to, co moglibyśmy zorganizować na takiej platformie?
Chciałabym się zorientować, czy są w ogóle osoby chętne do udziału w takiej imprezie i czy są jakiekolwiek propozycje, co moglibyśmy zrobić.
My (samorząd) też pomyślimy o tym intensywnie.
Nie mamy dużo czasu, chęć wzięcia udziału w paradzie trzeba zadeklarować do 15 stycznia (od razu usprawiedliwiam się, że nie mówię Wam o tym na ostatnią chwilę, mail z tą informację do samorządu przyszedł wczoraj).
Czekam na opinie i pomysły...
I życzę Wam SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!
Katia -
amelia
-
PSI
to byłoby świetne! rzymscy legioniści, zielone Laury na głowach, togi-prześcieradła, może jacyś barbarzyńcy-gallowie:D
albo może postaci mitologiczne...;)
fajnie też by było gdyby na takiej platformie jechał panteon bogów olimpijskich, dostojnych, ze swoimi atrybutami w dłoniach;)
albo sympozjon!
tylko czy byłyby osoby zainteresowane wzięciem w tym udziału? (przygotowanie kostiumu wymagałoby pewnie troche czasu i chęci), żeby nie jechała sobie pusta platforma;] -
Katia
Myślałam o tym i pewnie możemy się skontaktować w tej sprawie z Samorządem IFK (pewnie nawet łatwiej zorganizować wspólną platformę).
Ale nie myśleliście o tym, że warto zaakcentować to, że, w przeciwieństwie do IFK, zajmujemy się nie tylko starożytnością? Oczywiście nie musimy tego robić i zdaję sobie sprawę, że trudno zrobić platformę INTERDYSCYPLINARNĄ...
Ja myślałam o zbiorze postaci z różnych części i dziejów Śródziemnomorza - ktoś w greckiej todze, rzymski legionista (Pawleeee?; ) ), ktoś w tradycyjnym stroju greckim, ktoś w stroju do flamenco itd...
Myślę, że stroje w dużej mierze można wypożyczyć.
Ale, oczywiście, możemy się skupić na jednej epoce, możemy zrobić to starożytniczo.
Dzięki za tak szybki odzew, mam nadzieję, że więcej osób się zapali do tego pomysłu :) -
Katia
http://warszawa.dlastudeWakdjunkagn... Zdjęcia z poprzedniej parady, dają mniej-więcej pogląd na to, jak to wygląda :) -
Anonim
A konkretnie tutaj http://warszawa.dlastudenta.pl/juwe... , w adres wyżej wkradł się błąd.
akcenty włoskie, greckie i hiszpańskie byłyby niegłupie - i wielki napis z aktualną nazwą naszego wydziału, żeby do ludzi dotarło, że coś takiego istnieje i o co nam chodzi :P -
W poniedziałek Akcja KP3 razem z Zarządem Samorządu Studentów Instytutu Badań Interdyscyplinarnych “Artes Liberales”, ZSS Instytutu Polityki Społecznej, ZSS Katedry Europeistyki oraz ZSS Wydziału Geografii i Studiów Regionalnych rozpoczyna trwającą tydzień zbiórkę dla zwierząt ze schroniska w Milanówku.
Zbiórka trwać będzie w dniach 18-22 stycznia od godziny 9.00 do godziny 19.00.
Pudła będą należycie oznakowane (na każdym będzie naklejka z logo Akcji KP3), będą znajdować się na parterze przy wejściu do budynków przy Nowym Świecie 67, 69 oraz Krakowskim Przedmieściu 1, 3 oraz 30.
Ostra zima daje się we znaki zwłaszcza zwierzętom – w obecnej sytuacji przyda się każda pomoc. Działając w porozumieniu z kierownikiem schroniska zbierać będziemy rzeczy szczególnie potrzebne schronisku, czyli przede wszystkim:
* puszki dla kotów i psów
* kołdry bez pierza dla zwierząt po operacji
* koce
* makaron
* garnki (zwłaszcza duże)
* suchą karmę
Te rzeczy są szczególnie potrzebne, choć oczywiście każdy pomoc będzie mile widziana.
Los podopiecznych schroniska zależy tylko od Ciebie.
+++
Więcej informacji na akcjakp3.pl
Akcja KP3
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne
|
|
Studia śródziemnomorskie w IBI AL OBTA PSH MSH Sekretariat Dydaktyczny UW. I wszystko jasne