-
kózka
Moj drogi III roku!
Otóż, jak już część wie, nasza kochana Basia dotarla do wszystkich wymaganych lektur, i co wiecej, postanowila się nimi z nami podzielić. Tym sposobem narazie mamy w obiegu szesc jej książek, a pewnie kiedyś będzie więcej. Ponieważ wzięlam odpowiedzialność za to, że wszystkie do niej wroca, a jednoczesnie dobrze by bylo zeby każdy mial do tego dobra dostep, to obowiązywać bedzie nastepujacy system. Jak ktos bierze ksiazke i ja chce przekazac dalej to mowi o tym bezposrednio mi, albo - lepiej - pisze o tym w tym oto watku. Tak, zeby nagle sie nie okazalo ze ksiazka dziwnym sposobem zniknela. Proste? :)
Oto co mamy (i u kogo sie aktualnie dana książka znajduje)
- V. Vassilikos "Z" (Gosia P.)
- N. Kazantzakis "Chrystus ukrzyżowany po raz wtóry" (Paweł)
- N. Kazantzakis "Sztuka ascezy" (ja)
- N. Kazantzakis "Grek Zorba" (Pawel)
- P. Prevelakis "Kronika pewnego miasta" (Radek)
- E. Roidis "Papież Joanna" (Kasia T.)
A jak ktos coś już przeczyta i nie bedzie wiedział komu przekazać dalej, to oddaje ksiązeczke do mnie.
Pozdrawiam cieplutko
Marta
-
kózka
A pełna lista obowiazujacych lektur jest na naszym gmailu - ze specjalna dedykacja dla Pawla. -
-
kózka
Mam jeszcze jedna dostepna do pozyczenia książkę Basi
Menelaos Luntemis - "Czereśnie znow zakwitna"
Jak ktoś jest chętny, to zapraszam; ) -
-
kaś
a czy pełną listę lektur możemy też dostać my czyli nowogrecy?? O ile mowa o tej oficjalnej kserówce gdzieś tam z początku roku... chętnie podam swojego maila komuś na priv po czym rozprowadzę listę u nas.
P.S. Jakby ktoś chciał to mogę pożyczyć Literaturę nowogrecką 1453-1983 oraz Słownik pisarzy nowogreckich do skserowania. -
Anonim
Niestety oficjalna kserówka zaginęła w mrokach dziejów i dotąd nie wiemy, kto ją wziął :/ Nasza lista to zapiski Gosi S. skonfrontowane z zapiskami Basi K., czyli efekt współpracy CŚowo-nowogreckiej. -
Anonim
Jeśli jest taka wola, to mogę tę książkę do skserowania zeskanować. Wtedy wszyscy by to mieli i byliby szczęśliwi. Zrobi się OCR i wyśle wszystkim w Wordzie. Pasuje? -
Anonim
-
kaś
Chodzi o moje propozycje? obie są do skserowania/zeskanowania. mogę przynieść na wtorkowy wykład. co mnie przy okazji zmobilizuje w końcu do przyjścia:) -
Anonim
A ja pytałam ostatnio prof. Borowskiej, czy mogłaby udostępnić tę oficjalną listę, bo nam zaginęła -- i powiedziała, że owszem, tylko ktoś musi do niej zadzwonić i przypomnieć, a wtedy ona np. poprosi Przemka żeby umieścił listę w USOSie. Czy ktoś nie boi się zadzwonić do Pani prof.?;) Albo może od razu Przemka poprosić, żeby ją poprosił;) -
kaś
I tak miałam zamiar tę listę od niej wyciągnąć, więc mogę się tym zająć. -
Anonim
Wysłałam oficjalną listę na gmaila, ale wstawiam i tutaj: http://yfrog.com/0elistawj
-
Anonim
Hej dzieci, tu wasz zielony, wielkanocny królik, mam dla was prezent:
http://rapidshare.com/files/2198163... -
kózka
Na dziś dzień mamy:
- V. Vassilikos "Z" (Kasia)
- N. Kazantzakis "Chrystus ukrzyżowany po raz wtóry" (Paweł)
- N. Kazantzakis "Sztuka ascezy" (ja)
- N. Kazantzakis "Grek Zorba" (Pawel)
- P. Prevelakis "Kronika pewnego miasta" (ja)
- E. Roidis "Papież Joanna" (Gosia? Iza? - dajcie znać kto ma)
- S. Myriwilis MADONNA SYRENA (Gosia)
Mam jeszcze:
- 'POECI NOWEJ GRECJI" Strasburgera
- CZEREŚNIE ZNÓW ZAKWITNĄ Luntemisa
- SONATA KSIĘŻYCOWA POEMATY I WIERSZE Ritsosa
Poszły w obieg też moje osobiste:
- JUDASZ CAŁOWAŁ WSPANIALE (Kasia na spółkę z Izą; P)
-OBYŚ TRZECH MĘŻÓW MIAŁA ( Asia)
Jeśli ktoś sobie coś życzy to dajcie znać. Jeśli wymieniacie się między sobą też mówcie
Pozdrawiam
marta -
Anonim
>kózka napisała:
>- E. Roidis "Papież Joanna" (Gosia? Iza? - dajcie znać kto
>ma)
Ja nie. Możliwe, że Iza. -
Katia
-
kaś
halo halo, osoby co w środę idą na egzamin ekstrazerówkowy czy byłyby tak miłe i umieściły tu pytania? :) -
giulia
a czy osoby z tamtego roku, czyli obecnego pierwszego mgr bylyby tak mile i powiedzialy jak wygladal egz w tamtym roku? -
-
...eres color...eres calor...
na przykład ja; p jednak mam nadzieję, że jeszcze ktoś się dołączy; >
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne