IBI AL Studia Śródziemnomorskie/ Filologia Nowogrecka [184]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ola

I rok A.D. 2008/2009, czyli my, piękni, młodzi, zdolni, oczytani
    a oprócz tego taki własny kącik informacyjno-zapoznawczy. Ujawnijcie się proszę, żeby nie było że jestem jedyną osobą z tych 20 która marnuje czas na takie rzeczy jak grono; )
  • Katia

Nie martw się, już niedługo cała Wasza 20 będzie zmuszona "marnować czas na grono", jeśli będzie planowała połapać się w tym, co się w danej chwili dzieje w OBTA vel IBI; )

A do integracji polecam Poronin; )
  • Vill

To i ja się ujawniam.

Poronin to obóz integracyjny? Jest nas tylko 20... z którym wydziałem jeszcze jedziemy?
  • ıʞsuɐıdʎs ɐqnʞ

Cześć, witam i gratuluję Wam najlepszego wyboru na Uniwersytecie. Nie pożałujecie. :)

Jedziecie z MISHem i filologią nowogrecką, a więc kierunkami tradycyjnie i nieprzypadkowo zaprzyjaźnionymi. Formularz rejestracyjny jest tutaj http://www.samorzad.mish.uw.edu.pl/... Wszystkie informacje tamoj. I zachęcam do uczestnictwa, chyba wszyscy się zgodzą, że na Poronin jechać warto.

A jakby ktoś zamierzał studiować cywilizację śródziemnomorską w ramach MISHu, to chętnie wesprę swoim jednorocznym doświadczeniem (jak nie w ramach MISHu, to też wesprę, tylko że wiem mniej).
  • Nugae, czyt. Krotochwile

O, jadę do Poronina, bene :)
  • Gabriela Rogowska

Po raz kolejny wspólnie z KMISH zapraszamy na obóz zerowy w Poroninie.

Miejsce: PORONIN
    Termin: 22 - 27 września 2008
    Cena: 300 zł

Cena wyjazdu obejmuje:
    1. dojazd,
    2. zakwaterowanie w pensjonacie P. Teresy Chowaniec w Poroninie,
    3. dwa posiłki dziennie,
    4. wycieczki do Zakopanego (góry, Krupówki itp.),
    5. gry i zabawy integracyjne,
    6. możliwość spotkania się ze starszymi kolegami i porozmawiania o sekretach studiowania w IBI

Planowane są wyprawy w Tatry, wycieczki na Słowację, wieczorne imprezy, ogniska integracyjne! Zapraszamy serdecznie!

UWAGA!!!
    A teraz najważniejsze – jeśli już podjęliście jedyną słuszną decyzję i postanowiliście pojawić się na „zerówce" to zgłaszajcie się, wypełniając formularz na stronie:

WWW.SAMORZAD.MISH.UW.EDU.PL

(formularz jest jeden dla studentów MISH, IBI i innych jednostek organizujących obóz w Poroninie)

Co ze sobą zabrać:
    - strój kąpielowy
    - wygodne buty
    - ubrania na wrześniową pogodę
    - dobry humor

Krótko o pensjonacie.
    W tym roku, jako i wcześniej, przez tradycję ustaliło się, gościć nas będzie pensjonat P. Teresy Chowaniec. Mieści się on w Poroninie, na ul. Tatrzańskiej 2. W jego skład wchodzą 2 bardzo dobrze wyposażone domy, pokoje są od dwu- do sześcioosobowych, w nowszych znajdują się sanitariaty, w starszych są one współdzielone na piętrze. Każde łóżko jest zaopatrzone w komplet pościeli, także śpiwory NIE są potrzebne. Jedzonko naprawdę pyszne, nie ma problemu z dokładkami, wieczorami jesteśmy zawsze częstowani świetnymi wypiekami, wprost z domowego pieca. Jeśli wśród Was są wegetarianie, nie musicie się martwić o menu. Poinformujcie nas tylko o tym przy zgłoszeniu, zapewniamy Wam dania bezmięsne.

Wpłat prosimy dokonywać, po uprzedniej rejestracji, od początku sierpnia na konto:

Stowarzyszenia Pro Collegio
    5210 5010 251 00 000 9061 47 7932
    Imię, nazwisko oraz dopisek OBÓZ ZEROWY IBI AL 2008

Wpłat należy dokonywać do dnia 12 września 2008 r.

Informacje będą na bieżąco uzupełniane. Obserwujcie stronę internetową Kolegium MISH UW i śledźcie nasze grono.

Możecie też pisać w sprawie obozu na: 2008PORONIN@GMAIL.COM

Mój adres maila znacie:)

Pozdrowienia,
    Grr
  • graló

Dziś złożyłem papiery, tak więc witam;)
    Myślę, że jak się ujawni jeszcze kilka osób warto byłoby się zintegrować jeszcze przed Poroninem. Co Wy na to?:)
  • Vill

Bardzo chętnie :) Na integralu będziemy z całym MISHem, FN i FC, a przecież nie z nimi czeka nas 5 lat studiowania. Chociaż... Ktoś ze starszych mógłby powiedzieć jak dzielone sa grupy? Czy całe CŚ będzie stanowiło oddzielną grupę czy z kolei my zostaniemy rozdzeleni i przyłączeni do grup innych wydziałów?
  • Anonim

> Na integralu będziemy z całym MISHem, FN i FC, a przecież nie z nimi >czeka nas 5 lat studiowania.

oj z NIMI:)

o jakie grupy chodzi? to nie kolonie.
  • justyna chaberek

jako studentka CŚ..ujawniam się!!:) hmm..no bardzo to ciekawe z tym obozem....chyba skuszę sie zatem na integrację w Poroninie!:)
  • amelia

Witam! Nieoczekiwanie dostałam się na CŚ; papiery złożone wczoraj w ostatniej chwili.
    Rzeczywiście fajnie byłoby się spotkać, przed obozem.
  • She's Only Happy In The Sun

Heh, to będziemy mieć drugą Amelkę; )
  • graló

Widzę, że póki co jestem rodzynkiem;)
    To co dziewczyny, środa rano? Tak wstępnie, bo jeszcze sam nie wiem czy będę wtedy w Warszawie...
  • amelia

>She's Only Happy In The Sun napisała:
    >Heh, to będziemy mieć drugą Amelkę; )

Jak to!? :) Nigdy bym nie pomyślała, że to może się zdarzyć:P Tak czy siak byłoby śmiesznie:P
  • Vill

>ęinog ein i makeicu ein napisała:
    >> Na integralu będziemy z całym MISHem, FN i FC, a
    >przecież nie z nimi >czeka nas 5 lat studiowania.
    >
    >oj z NIMI:)
    >
    >o jakie grupy chodzi? to nie kolonie.

kolonie nie mają monopolu na grupowanie, zdarza się to także uczelniom wyższym, chociażby politechnice i chyba SGGW, by daleko nie szukać :) Ale ok, z takimi pytaniami poczekam do dni adaptacyjnych.

Środa, środa... Po południu może? Chociaż też nie jestem pewna, czy będę wtedy na miejscu.

• graló

Tylko po południu...chociaż też nie jestem pewien...jeśli nie środa to mi pasuje w przyszłym tygodniu jakoś, zostaje otwarty na propozycje, mam nadzieję, że reszta też chce się integrować;) czekam na propozycje
  • amelia

Reszta chce się integrować jak najbardziej:) a jeśli chodzi o termin to mi pasuje kiedykolwiek. Dostosuję się do Was:)
  • martyna

ja jutro złożę papiery i też będę studiować an tym kierunku. Jeju jak się cieszę:D

Co do integracji to aj niewstety prcuje, ale myślę że jeszcze kiedyś się jakoś zintegrujemy:)
  • Vill

Jest nas już spora grupka. Proponuję się nieco usamodzielnić i przenieść pogaduchy tutaj -> http://grono.net/forum/2186417/0/

A swoją drogą, z ciekawości... Którą zajmowałaś pozycję na liście? Dziwi mnie, że jeszcze przyjmują ludzi na kierunek, na którym jest tylko 20 miejsc. Dużo osób musi rezygnować z naszej CŚ wymarzonej niedocenianej, co dla mnie jest zupełnie niezrozumiałe, choć, oczywiście, nie mogę na to patrzeć obiektwynie z racji zainteresowań i priorytetów.
    A z drugiej strony CŚ nie posiada żadnych cech typowych kierunków-pewniaków, kierunków-ostateczności - ani to łatwe, ani specjalnie przydatne, nie cieszy się sławą studiów, na które łatwo się dostać i może przerazić planem zajęć wszystkich, którzy nie są miłośnikami kultury antycznej. hm.
    Czy tak też było w poprzednich latach? Raczej... w poprzednim roku? Bo tym bardziej nie wyobrażam sobie rezygnacji z ubiegania się o miejsce, gdy czlowiek miał za sobą miesiąc przygotowywania się do rozmowy kwalifikacyjnej.
  • She's Only Happy In The Sun

Uuaa... miesiąc ..?! A czego w tym roku wymagali, że aż tyle czasu?
    Ja pamiętam że 2 lata temu czytałam swoje cegły przelatując kartki wzrokiem 2 dni przed spodziewana rozmową :> A miesiąc przed udawałam ze zaczynam coś robić (szukałam np. jakiejkolwiek książki z bibliografii a potem jakiejkolwiek najcieńszej, lol;)
    A i tak mówiłam jakieś głupoty jak dla mnie, a i tak sie dostałam, generelanie wydaje mi sie na na naszej cywilizacji nie trzeba sie duzo starać aby choć trochę szczęścia tu i tam nie mieć;)
    Ale ja nie jestem pasjonatą i miłośnikiem tego kierunku, więc moje zdanie tu trochę z innej perspektywy jest; )

>amelia napisała:
    Jak to!? :) Nigdy bym nie pomyślała, że to może się
    >zdarzyć:P Tak czy siak byłoby śmiesznie:P

Ano, na III r;)
| |

Studia śródziemnomorskie w IBI AL OBTA PSH MSH Sekretariat Dydaktyczny UW. I wszystko jasne

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)