-
sanaa*
Zastanawiacie się, jak zwiedzać Egipt podczas pobytu w Hurghadzie? Czy wykupić wycieczkę , czy skorzystać z lokalnego biura. Hmmm w biurze mówili, że to niebezpieczne,odstraszali jak mogli, ale te ceny!! Pozatym- tam, czy się z nimi dobrze dogadam? Czy znajdę polecone miejsce, gdzie mnie nie oszukają lub nie wsadzą w rozklekotany autokar? To się rzadko zdarza,a w Egipcie jest bezpieczniej niż w Polsce!
Dam Wam człowieka z porządnego biura.Ostatnio wymienili większość autokarów, przy tych trasach bardzo się eksploaatują. Ubezpieczenie.Ceny konkurencyjne,polski przewodnik no i... sprawdzeni! Ja nie mam z tego prowzji lub tp, a Wy na pewno będziecie specjalnym gośćmi.Robie to bo kocham ten kraj, a przez Polaków jest często odwiedzany,wiec lepiej gdy miło będzie wspominany.Piszcie na maila! -
sanaa*
Klątwa faraona.....i inne przypadki
Jeśli obawiacie się zatruć ...co zdaża się w większości wypadków.Niestety ich fauna i flora jest szokiem dla naszych "brzuszkow" mimo zalecanych "odkarzeń" -dopada wiele osób.
Radzę przy pierwszych boleściach zażywać leki, a choroba będzie miała lżejsze objawy i szybko minie.Szkoda zmarnować wizyty na plaży! I co najważniejsze nie bierzcie tabletek ze sobą. Tamtejsze należą do tanich (5-15 LE; 1 LE ok 0,6 zl) i naprawdę skutkują lepiej od naszego węgla.
Jeśli bardzo się obawiacie piszcie na mail, a prześlę pełną listę wszyskich medykamentów z instrukcją zażywania. -
$LeDzik
Egipt... mhhmm cudowny kraj :) polecam każdemu, kto jest ciekawy tego wszystkiego :] byłam tam z 6 lat temu i pokochałam taki świat! wróciłabym, ale kasy brak... ale kto wie, kiedyś jeszcze na pewno :]
a co do zatruć... heh, mojej rodzinki nie ominęły, ale wszystko spoko, zaraz minęło; ) -
Anonim
byłam we wrześniu 2004 :) baaardzo miłe wspomnienia.
a faraon był, złapał na wycieczce do Kairu a w Muzeum Starożytności nieomal zemdlałabym :/
ale było strasznie miło :) -
-
$LeDzik
heh, może to przypadek, ale mnie też złapał skubany na wycieczce do Kairu, a o samopoczuciu w muzeum to już lepiej nie wspominam :/ widać po minkach na fotach :P -
Anonim
ano właśnie. cholernie duszno tam było, a że się źle czułam - to była tragedia.
ale nic nie przeszkodziło mi obejrzeć skarby Tutenchamona. :)
-
sanaa*
Chyba mamy duzo wspolnego jesli chodzi o ten przypadek na wycieczce do Kairu.... hehe ,ale wtedy smieszne to nie bylo hihi...Mamo szybko zdjece a tle piramid,a potem gdzie ten toilet :)
Muzeum faktycznie fajne... a wiecie, ze w planach maja nowe muzeum! Trwa to juz dlugo i moze bedzie nowe hmmm -
$LeDzik
no pewnie, nic nie może przeszkodzić w obejrzeniu skarbów :] tym bardziej, że to było w dzień moich imienin; )
nowe muzeum??? o jaaa, to szybko zbieram kasę na bilet :D -
Anonim
a moja mama tak się zafascynowała Egiptem, że stwierdziła, że niedługo znów jedziemy, ale nie w te wakacje, w następne; P -
sanaa*
Super super... zawsze tam cieplej niz tu :) A ja tak kocham ciepelko.... -
Àmber
Ciepełko, nurkowanie i imprezy z ekipą poznaną w hotelu były najlepsze z całej wyprawy :) Jeśli lubicie takie klimaty to mi osobiscie bardziej podoba się Turcja np.: Alanya, chociaż właśnie skończyłam pisać licencjata o Atrakcyjnośći Egiptu, hehe; ) -
$LeDzik
nom Alanya też spoko, ale jednak Egipt ma w sobie to coś, że chce się tam wracać :) -
sanaa*
Swietnie! Kiedy obrona? Takiej pracy jeszcze nie czytałam....
Turcja .. tam mnie jeszcze nie było,ale myślę o tym od jakiegoś czasu.
-
$LeDzik
praca rzeczywiście fajna, też mogę taką pisać :] no to się szybciutko wybieraj do Turcji :D -
Àmber
Obrona chyba w czerwcu...u nas nigdy nikt nic nie wie; -)
Wkleje jak obronie; -)
LeDzik ale ja juz byłam..:-] Teraz mam ochote odpocząć od Arabków. -
$LeDzik
-
sanaa*
-
$LeDzik
nio właśnie, bardzo ciekawa jestem takiej pracy, w końcu myślę, żeby iść na turystykę; ) -
sanaa*
-
Thuraja
Sana!
Czy mówiąc o lokalnym biurze miałaś na myśli Ali Babę?
Ja wszędzie z nim jeździłam i jestem bardzo zadowolona ,polecam szczerze.
Ale lokalnych biur jest w Hurghadzie kilkanaście ,naprawdę duży wybór.
No i oczywiście raz jeszcze polecam wszystkim moją ukochaną Tunezję:DDD
Choć zabytków tam zdecydowanie mniej ,to klimat ,ludzie i kultura życia poddoba mi się bardziej:)