HR - Human Resources [1483]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • kate

Kto zna sposób aby dostać się gdzieś na praktyki w biurze doradztwa personalnego? Wysyłanie cv jakoś jest mało skuteczne
  • Ania Mania

osobiscie nie znam nikogo, ale jak wiekszosc sytuacji, ktore mnie spotkały, to raczej powinnas szukac po znajomych. Uklady przede wszystkim.
  • Gloria

A ja polecam wysylanie aplikacji, chociaz faktycznie efekt jest lepszy jesli wiemy do kogo (personalnie) ja skierowac. W Warszawie jest sporo firm z branzy. Jesli wyslesz aplikacje do wszystkich, powinno sie udac. Wsrod znajomych takze warto popytac... networking to dzisiaj podstawa :)
  • Anonim

i jeszcze pozostaje pytanie jakie to mają być praktyki... czasami możesz się czegoś nauczyć, a czasami Twoja rola to tylko przeszukiwanie bazy danych kandydatów i umawianie ich na spotkania z rekruterami.

Tu też sie liczy jakość praktyk, jeśli się niczego przydatnego nie nauczysz a bedziesz robić za darmową asystentkę to po co Ci to ?
  • Ania Mania

to niestety czesto sie zdarza - darmowe praktyki - darmowa siła robocza. Ale warto probowac, mozesz trafic na te "rozwijajace"; o) powodzenia i wysyłaj CV.
  • .::crabby my love::.

Najlepszametoda to wyslanie jak najwiekszej ilosci CV.
    Zapewniam ze w Warszawie jest grubo ponad 100 firm doradztwa personalnego, wiec szansa ogromna!!!!!!
    Uwazaj na firmy które chca czesto praktykantow do prowadzenia baz danych itp, choc ciezko na poczatku znalezc cos innego.
    Mi sie to jednak udalo :)

Pozdrawiam
  • kate

no to działam dalej, grunt to silna wola i chęci...!

Raczej szczescie...

Co studiujesz i na ktorym roku?? No i gdzie??
  • Madzia

kate --> Ja jestem na tym samym etapie... siedze calymi dniami i wyszukuje praktyk w firmach doradztwa personalnego....
    i racja....jest tego troche w Warszawie...a powiedzialabym ze nawet sporo...

Niby siedze nad tym dopiero od tygodnia a juz zaczyna sie cos dziac...wiec nie jest tak zle...

Widze ze tez jestes z SWPS'u...; )

Zastanowcie sie najpierw czy chcecie parzyc kawe i robic ksero przez calyc czas, bo to istotne.
    Polecam uwazne wybory praktyk.

Jesli znalazlby sie ktos ciekawy od wrzesnie - od polowy moze bede w stanie przyjac kogos w roli asystenta zespolu, gdzie chodzilo by o podstawowe czynnosci jak tlumaczenia, pomoc przy raportach, kontakcie z kandydatami it.

Jesli jestescie zainteresowane podam email:

lj@cigno.pl

Pozdrawiam
    Łukasz
  • nasty_freq

witam

jesli ktos bylby zainteresowany praktykami w krakowie w hr to moze daloby sie cos zalatwic :).

jakby co to priv

pozdr
    darek
  • KasiaP

Skoro o praktykach to szukam PRAKTYKANTA/TKI do Sheraton Krakow Hotel
    na miesiąc, najlepiej od zaraz. Do pomocy przy bieżącym funkcjonowaniu działu (papiery, papiery, papiery), wstępnej selekcji CV, kontaktów z kandydatami, końcowej fazie organizacji pikniku pracowniczego i wielu, wielu innych rzeczy.

Jakbyście kogoś znali to
    serdeczenie zapraszam!

CV:

katarzyna.przybylo@sheraton.co m

:)
  • Bis *

wiedzialam, ze trzeba bylo sie przeniesc do Krakowa...praca lezy na gronie; )

A powaznie, ja tez szukam czegos takiego jak asystentka działu HR lub w agencji doradztwa tylko na powaznie - gdzieś gdzie mozna sie czegos naprawde nauczyc...bo obsługa ekspresu do kawy i ksero juz opanowana; )
    niekoniecznie jako praktyki wiec jesli macie cos w Warszawce to piszcie :)
    dzięki
  • Anonim

a ja uwazam, ze warto wysylac cv. Ja w ten sposob dostalam sie na praktyki, no a po praktykach zostalam.
    I chyba lepiej uderzac do duzych firm, moze wszysktich rzeczywiscie jest 100, ale wiekszosc z nich to porazka. Wiec - do wiekszych, tam jest duza rotacja praktykantow i latwiej wbrew pozorom sie dostac.
  • Anonim

ja tez właśnie rozpoczynam bój o praktyki :)
    oby zwycięski...
    Myslicie, ze mam szanse jeśli moge tylko 4 dni w tygodniu? czy przegram z kims dyspozycyjnym 24/7.
  • Anonim

zalezy czy bedziesz lepsza
  • Anonim

Czesc!

Jesli juz jestesmy w temacie praktyk/stazy to chcial;bym sie dowiedziec co sadzicie o ponizszym artykule w PRZEKROJU:
    http://www.przekroj.pl/index.php?op...

Czekam na refleksje, przemyslenia, komenatrze...
  • Anonim

yhh.. no coz, moje doswiadczenia sa zupelnie inne... najpierw sama zglosilam sie do agencji reklamowej, dostalam etat po miesiacu. W agencji rekrutacyjnej bylam 3 miesiace, ale tez skonczylo sie umowa. Chyba zalezy wszystko i od firmy, na jaka sie trafi, i od tego, jakim sie jest...
  • Anonim

Moje regleksje po przeczytaniu artykulu...;))
    Byc moze jest duzo prawdy w nim, ale... Sama jestem praktykantka w tej chwili - czyli darmowa sila robocza:) - w pewnym ministerstwie, w wydziale zwiazanym z kadrami i szkoelniem. I nie zaluje tego, ze spedzam tu 8 h dziennie, xeruje, drukuje, latam z dokumentami po roznych pietrach. Bo ponadto sama przygotowuje projekty pism, zestawienia, rejestruje kandydatow do pracy, sprawdzam aplikacje, formularze, firmy szkoleniowe...i robie tysiace innych mniej lub bardziej pasjonujacych rzeczy:P

Mimo to nie nudze sie i na pewno wielu rzeczy JUZ sie nauczylam - JUZ - bo jestem tu od 1 wrzesnia zaledwie :)
  • sky is the limit

Jakoś zrobił sie z tego popularny temat ostatnio: wiadomości WP "Stażysta - szczęściarz czy przegrany?" http://www.praca.wp.pl/kat,18453,wi...
| |

HR - Human Resources, znane pod polską nazwą - Zasoby Ludzkie. Pojęcie mające dwojakie znaczni...

Fotki

Miejsca grona (0)