HR - Human Resources [1483]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam,
    pisze essay z HR o temacie "what are the reasons that individuals engage in counterproductive or deviant behaviour and how can organisations minimise such baheviour?"

poszukuje osoby ktora bylaby mi w stanie poswiecic z 2 godzinki jutro w porannych/poludniowych godzinach by dopracowa szczegoly mojej pracy. Essay jest bardzo wazny gdyz musze go wyslac na uniwersytet. Prosze o kontakt jesli taka osoba sie znajdzie,
    z gory dziekuje.
    pozdrawiam,
    Ola.
  • Maciej m

Witam,

proszę o poradę,

brałem udział w rekrutacji, na rozmowie na pytanie o oczekiwania finansowe odpowiedziałem w postaci widełek przykładowo 3,5-4tyś zł. Po kilku dniach otrzymuje tel. , że firma chce ze mną współpracować i zaprasza na spotkanie odnośnie szczegółów i podpisania umowy i wypełnienia dokumentów. Na pytanie o wygrodzenie odpowiada, że mieści się ono w moich oczekiwaniach a więcej szczegółów na spotkaniu. Jadę na spotkanie kilkadziesiąt kilometrów, dostaje do wypełnienia kwestionariusze a na końcu umowa z wynagrodzeniem o 500zł mniejszym niż dolna granica tego co powiedziałem na rozmowie, czyli w tym przypadku 3tyś, na pytanie dlaczego taka kwota w odpowiedzi słyszę ze po okresie próbnym(3 miesiące) firma daje 15% podwyżki i wtedy będzie 3,5tys.

Pomijając fakt , że nie będzie 3,5 a 3450 to czy takie praktyki to coś normalnego???Wg mnie to okłamanie mnie, i narażenie na koszty czasowe i finansowe związane z dotarciem na spotkaniem.

Proszę specjalistów o komentarz.

| |

HR - Human Resources, znane pod polską nazwą - Zasoby Ludzkie. Pojęcie mające dwojakie znaczni...

Fotki

Miejsca grona (0)