HR - Human Resources [1483]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • dzasta

Czesc:) Tlumacze na polski tekst zwiazany z HR. Odwiedzam rozne strony i probuje sie doinformowac i poszerzyc moja wiedze, jednak trudno zrobic to w tak ekspresowym tempie. Dodatkowo duzo terminow uzywanych jest najzwyczajniej swiecie po angielsku. Tak wiec zwracam sie do osob z wieksza wiedza, jak po polsku oddaje sie "internal hires" - zatrudnienia wewnatrzfirmowe (znalazlam cos takie), zatrudnienia wewnetrzne?
    a rowniez: "skills assessments"? - chodzi o "cos" na stronie internetowej firmy
    Prosze o pomoc:)
  • (: Monix :)

"skills assessments" wydaje mi sie że chodzi o oszacowanie umiejętności/zdolności
    albo wymiary(w znaczeniu poziomy) umiejętności
  • dzasta

niestety oszacowanie umiejetnosci brzmi jak kalka z angielskiego, poza tym po wyguglowaniu nie pojawiaja mi sie strony zwiazane z HR, a jakies inne cuda;/
  • Anonim

internal hire prztłumaczyłabym jako wewnętrzne zatrudnienie, a
    skills assessment - ocena umiejętności; )
  • Anonim

Witam,
    Mam przed sobą rozmowę kwalifikacyjną i chciałbym się do niej przygotować pod okiem profesjonalisty. W internecie znalazłem tylko architektów kariery i nie wiem, czy to jedyna firma świadcząca tego typu usługi, czy może jest ich więcej ? Może ktoś daje prywatne lekcje związane z tym etapem procesu rekrutacji ?
    Jeśli znacie takie firmy, bądź osoby, to dajcie mi proszę znać

z góry wielkie dzięki !
  • ....

>ja napisał
    >Witam,
    >Mam przed sobą rozmowę kwalifikacyjną i chciałbym się
    >do niej przygotować pod okiem profesjonalisty. W internecie
    >znalazłem tylko architektów kariery i nie wiem, czy to
    >jedyna firma świadcząca tego typu usługi, czy może jest
    >ich więcej ? Może ktoś daje prywatne lekcje związane z
    >tym etapem procesu rekrutacji ?
    >Jeśli znacie takie firmy, bądź osoby, to dajcie mi
    >proszę znać
    >
    >z góry wielkie dzięki !

Architekci Kariery mają dobrych specjalistów, którzy udzielą Ci wielu cennych porad. Zawsze możesz jednak zgłosić się do Doradcy Zawodowego w Urzędzie Pracy, na bezpłatną konsultację.
    Kiedyś miałam przyjemność skorzystać. :) Nie żałuję...
  • Anonim

Witam serdecznie,
    na gronie dopiero raczkuję, w HR-ach siedzę już od kilku lat.
    Poszukuję MAPP (MOtywacyjna Analiza Potencjału Zawodowego) - nie jest on dostępny w Pracowni Testów PTP, a byłby mi bardzo przydatny. Czy ktos z Was może mi doradzić gdzie można go zakupić?

Pozdrawiam:)
  • Anonim

hej hej

na pewno pracują za jego pomocą w House of Skills - rzuć okiem na http://www.weknowhow.pl.

pozdr
    p
  • Anonim

dzięki za linka,
    zdaje się, że oni tylko oferują usługi z wykorzystaniem tego narzędzia, ale kto wie może zechcą mi uchylić rąbka tajemnicy gdzie to nabyli (choć to nie w ich interesie)

ale i tak dziękuję:)
  • joasieski

Witam :)
    w czwartek wybieram sie na rozmowe na stanowisko researchera :) takie skromne poczatki :)) ciesze sie ze mnie zaproszono, ale dodatkowo pojawilo sie pare pytan. moze mi pomozecie, skoro pracujecie w agencjach doradztwa personalnego - czego sie oczekuje od researcherow w waszych agencjach? jakie maja dokladnie obowiazki? jakie widelki pacowe podac? (wiem, to pewnie zalezy od konkretnej firmy, ale mnie wiecej, ile sie zarabia na takim stanowisku?)
    z gory dzieki i licze na pomoc :) mam nadzieje ze zajrzy tu ktos w trakcie pracowitego tygodnia :)
  • nasty_freq

bardzo ciezka praca... musisz byc mega wygany, tworczy i cwany... :) jak to masz to praca jest twoja :).
  • joasieski

dzieki :) ja to mam, ale kwestia - czy bede w stanie to pokazac? :)
    a jakie widełki płacowe podac?? :/
  • cHerman

Spokojnie, Ci ludzie sami sprawdzą czy dane umiejętności posiadasz. Grunt to być naturalnym. No i przygotuj się na to, że jeśli przejdziesz dalej to czeka Cię jeszcze z 2-3 rozmowy :-)
  • InLove,Happy,Smilin'&Bein'Myself

glownie bedziesz robil analizy rynku, poszukiwal kandydatow, wertowal ich cv wedlug schematu, siedzial przy kompie i telefonie caly dzien...ale zalezy jeszcze w jakiej firmie....w duzej i konkretnej o renomie masz szanse szybkiegi rozwoju dalej na asystenta konsultanta i docelowa za 2 lata czy wiecej na konsultanta...jako researcher na pelen etat, umowa o prace to dostaniesz pewnie z 1500 na reke.

]powodzenie
  • InLove,Happy,Smilin'&Bein'Myself

wiesz nie bede ci gledzic o kilku etapach, dobrym wrazeniu etc. to sie rozumie samo przez sie na kazdej rozmowie...chciales konkrety wiec takie ci alternatywnie daje

papatki
  • .::crabby my love::.

Witam

Obecnie zaczalem zajmowac sie researchem i mam kilka trwajacych projektów.

Czy ktoś ewentualnie dysponuje opracowanymi juz target listami??

Chodzi o stanowiska: sales executive do sieci hoteli, cost manager w budownictwie, project manager równiez z branzy budowlanej.

Jesli jest ktos chetny do wymiany swoich osisagniec ja rowniez mam w zanadzu co ne co i moze to byc podstawa do jakiejs wpolpracy.

Pozdrawiam i czekam na kontakt.

Łukasz
  • Gloria

Ja niestety nie moge Ci pomoc :( Mam spore listy, ale glownie z marketingu w FMCG, PR, sprzedazy w IT, produkcji (glownie branza motoryzacyjna)...

Witam
    Takze mam conieco z FMCG i uslug developerskich, jesli cos bedziesz optrzebowala sluze pomoce.
    Zaczalem juz praktycznie sam i jakos mi to idzie, wiec do konca tygodnia powinienem sie uporac z tym.
    Dzieki za zainteresowanie i pozdrawiam.
    Łukasz
  • |---|Levson|---|

No proszę, to i branżowe grona tu istnieją. :) Ja zajmuję się praktycznie wyłącznie rynkiem motoryzacyjnym i dość długo w tym siedzę. W razie czego służę poradą. Pozdrawiam

witam

zajmujesz sie rekrutacja na stanowiska z branzy mtoryzacyjnej?
    Jesli tak daj znac.

Pozdro
| |

HR - Human Resources, znane pod polską nazwą - Zasoby Ludzkie. Pojęcie mające dwojakie znaczni...

Fotki

Miejsca grona (0)