-
dzasta
Czesc:) Tlumacze na polski tekst zwiazany z HR. Odwiedzam rozne strony i probuje sie doinformowac i poszerzyc moja wiedze, jednak trudno zrobic to w tak ekspresowym tempie. Dodatkowo duzo terminow uzywanych jest najzwyczajniej swiecie po angielsku. Tak wiec zwracam sie do osob z wieksza wiedza, jak po polsku oddaje sie "internal hires" - zatrudnienia wewnatrzfirmowe (znalazlam cos takie), zatrudnienia wewnetrzne?
a rowniez: "skills assessments"? - chodzi o "cos" na stronie internetowej firmy
Prosze o pomoc:) -
(: Monix :)
"skills assessments" wydaje mi sie że chodzi o oszacowanie umiejętności/zdolności
albo wymiary(w znaczeniu poziomy) umiejętności -
dzasta
niestety oszacowanie umiejetnosci brzmi jak kalka z angielskiego, poza tym po wyguglowaniu nie pojawiaja mi sie strony zwiazane z HR, a jakies inne cuda;/ -
Anonim
internal hire prztłumaczyłabym jako wewnętrzne zatrudnienie, a
skills assessment - ocena umiejętności; ) -
-
Anonim
Witam,
Mam przed sobą rozmowę kwalifikacyjną i chciałbym się do niej przygotować pod okiem profesjonalisty. W internecie znalazłem tylko architektów kariery i nie wiem, czy to jedyna firma świadcząca tego typu usługi, czy może jest ich więcej ? Może ktoś daje prywatne lekcje związane z tym etapem procesu rekrutacji ?
Jeśli znacie takie firmy, bądź osoby, to dajcie mi proszę znać
z góry wielkie dzięki ! -
....
>ja napisał
>Witam,
>Mam przed sobą rozmowę kwalifikacyjną i chciałbym się
>do niej przygotować pod okiem profesjonalisty. W internecie
>znalazłem tylko architektów kariery i nie wiem, czy to
>jedyna firma świadcząca tego typu usługi, czy może jest
>ich więcej ? Może ktoś daje prywatne lekcje związane z
>tym etapem procesu rekrutacji ?
>Jeśli znacie takie firmy, bądź osoby, to dajcie mi
>proszę znać
>
>z góry wielkie dzięki !
Architekci Kariery mają dobrych specjalistów, którzy udzielą Ci wielu cennych porad. Zawsze możesz jednak zgłosić się do Doradcy Zawodowego w Urzędzie Pracy, na bezpłatną konsultację.
Kiedyś miałam przyjemność skorzystać. :) Nie żałuję... -
Anonim
Witam serdecznie,
na gronie dopiero raczkuję, w HR-ach siedzę już od kilku lat.
Poszukuję MAPP (MOtywacyjna Analiza Potencjału Zawodowego) - nie jest on dostępny w Pracowni Testów PTP, a byłby mi bardzo przydatny. Czy ktos z Was może mi doradzić gdzie można go zakupić?
Pozdrawiam:)
-
Anonim
hej hej
na pewno pracują za jego pomocą w House of Skills - rzuć okiem na http://www.weknowhow.pl.
pozdr
p -
Anonim
dzięki za linka,
zdaje się, że oni tylko oferują usługi z wykorzystaniem tego narzędzia, ale kto wie może zechcą mi uchylić rąbka tajemnicy gdzie to nabyli (choć to nie w ich interesie)
ale i tak dziękuję:) -
joasieski
Witam :)
w czwartek wybieram sie na rozmowe na stanowisko researchera :) takie skromne poczatki :)) ciesze sie ze mnie zaproszono, ale dodatkowo pojawilo sie pare pytan. moze mi pomozecie, skoro pracujecie w agencjach doradztwa personalnego - czego sie oczekuje od researcherow w waszych agencjach? jakie maja dokladnie obowiazki? jakie widelki pacowe podac? (wiem, to pewnie zalezy od konkretnej firmy, ale mnie wiecej, ile sie zarabia na takim stanowisku?)
z gory dzieki i licze na pomoc :) mam nadzieje ze zajrzy tu ktos w trakcie pracowitego tygodnia :) -
nasty_freq
bardzo ciezka praca... musisz byc mega wygany, tworczy i cwany... :) jak to masz to praca jest twoja :). -
joasieski
dzieki :) ja to mam, ale kwestia - czy bede w stanie to pokazac? :)
a jakie widełki płacowe podac?? :/ -
cHerman
Spokojnie, Ci ludzie sami sprawdzą czy dane umiejętności posiadasz. Grunt to być naturalnym. No i przygotuj się na to, że jeśli przejdziesz dalej to czeka Cię jeszcze z 2-3 rozmowy :-)
-
InLove,Happy,Smilin'&Bein'Myself
glownie bedziesz robil analizy rynku, poszukiwal kandydatow, wertowal ich cv wedlug schematu, siedzial przy kompie i telefonie caly dzien...ale zalezy jeszcze w jakiej firmie....w duzej i konkretnej o renomie masz szanse szybkiegi rozwoju dalej na asystenta konsultanta i docelowa za 2 lata czy wiecej na konsultanta...jako researcher na pelen etat, umowa o prace to dostaniesz pewnie z 1500 na reke.
]powodzenie -
InLove,Happy,Smilin'&Bein'Myself
wiesz nie bede ci gledzic o kilku etapach, dobrym wrazeniu etc. to sie rozumie samo przez sie na kazdej rozmowie...chciales konkrety wiec takie ci alternatywnie daje
papatki -
.::crabby my love::.
Witam
Obecnie zaczalem zajmowac sie researchem i mam kilka trwajacych projektów.
Czy ktoś ewentualnie dysponuje opracowanymi juz target listami??
Chodzi o stanowiska: sales executive do sieci hoteli, cost manager w budownictwie, project manager równiez z branzy budowlanej.
Jesli jest ktos chetny do wymiany swoich osisagniec ja rowniez mam w zanadzu co ne co i moze to byc podstawa do jakiejs wpolpracy.
Pozdrawiam i czekam na kontakt.
Łukasz -
Gloria
Ja niestety nie moge Ci pomoc :( Mam spore listy, ale glownie z marketingu w FMCG, PR, sprzedazy w IT, produkcji (glownie branza motoryzacyjna)... -
Witam
Takze mam conieco z FMCG i uslug developerskich, jesli cos bedziesz optrzebowala sluze pomoce.
Zaczalem juz praktycznie sam i jakos mi to idzie, wiec do konca tygodnia powinienem sie uporac z tym.
Dzieki za zainteresowanie i pozdrawiam.
Łukasz -
|---|Levson|---|
No proszę, to i branżowe grona tu istnieją. :) Ja zajmuję się praktycznie wyłącznie rynkiem motoryzacyjnym i dość długo w tym siedzę. W razie czego służę poradą. Pozdrawiam -
witam
zajmujesz sie rekrutacja na stanowiska z branzy mtoryzacyjnej?
Jesli tak daj znac.
Pozdro