-
edi
Często dostaje mi się rynek Łódzki... ostatnio np. do działu marketingu...
Jak Wam idzie z Łodzia? Zna ktoś dobrze ten rynek?? -
,
Nie tak trudno znaleźć pracę w woj. łódzkim. Sporo centrów dystrybucyjnych, ale mile widziane doświadczenie... -
cHerman
Co prawda raczej sprzedaje projekty niż je realizuję, ale muszę powiedzieć, że coraz więcej rzeczy się dzieje w tamtych rejonach, coraz więcej firm się tam pojawia. Dobrze to rokuje temu miastu -
,
Pod Piotrkowem Tryb. Kaufland buduje swoje największe w Polsce centrum logistyczne. Będa potrzebowali ok. tysiąca osób do pracy. Troszkę dalej pod Opocznem Atlas buduje swoja fabrykę. Region faktycznie się rozwija... -
-
emde
To prawda z tym centrum logistycznym ale, to nie jest niestety inwestycja, ktora moglaby sie przyczynic do rozwoju regionu... Eh, gdyby tez u nas stawiali centra badawczo-rozwojowe...
Co znalazlem w Sieci :
"Pierwsze hale mają powstać jeszcze w tym roku, a zatrudnienie w nich znajdzie na początku około 50 osób. W 2007 roku w podpiotrkowskim centrum Kauflanda ma pracować już 120 ludzi, a docelowo za pięć lat firma planuje zatrudnić 600 osób personelu.
Kaufland już rozpoczął nabór przyszłych pracowników, głównie magazynierów z uprawnieniami obsługi wózków widłowych."
Szkoda, ze szukaja magazynierow a nie wyksztalconych ludzi... Tak czy inaczej kazde miejsce pracy jest dzisiaj na wage zlota. pozdr! md -
cHerman
Tam też mają powstać centra badawczo - rozwojowe, jeśli dobrze pamiętam mniej więcej w okresie roku : ) -
Bako
jak chodzi o Lodz to ja sie polecam na jakas praktyke z HRu:)
jakby ktos mial cos znajomego to sie pieknie usmiecham:) -
Anonim
Witam wszystkich.
Proponuję, aby każdy napisał parę słów o tym czym się zajmuje, dzięki temu będziemy mogli chyba skuteczniej współpracować.
na każdym zebraniu jest tak, że ktoś musi zacząć ; -)
przez 6 lat siedziałem w firmie (głównie w sektorze b2b) zajmującej się e-learningiem i szkoleniami trenerskimi. od niedawna zajmuję się executive searchem.
tak więc jeśli ktoś "chciałby coś" odnosnie tych dwóch tematów - zapraszam do kontaktu.
pozdrawiam
p -
.::crabby my love::.
Witam
Zaczales w executive search powaidasz?
Co zatem ciekawego porabiasz - jakie projekty z jakiej branzy?
Ja powiedzmy robie hotele plus poligrafie i stanowiska inzynierskie.
Jesli robisz cos pod tym kontem to mozemy powspolpracowac.
Pozdrawiam
Łukasz -
Gloria
Ja juz troche o sobie napisalam, ale teraz w ramach usystematyzowania informacji: od trzech lat zajmuje sie rekrutacja i selekcja, realizuje projekty od A do Z... :) Zarowno dobor, jak i selekcje przeprowadzam roznymi metodami. Jesli chodzi o przekroj branz i specjalizacje... jest on szeroki. Chyba tylko tyle moge zdradzic na forum :) -
Anonim
Jeśli chodzi o branże, to na poziomie forum zdradzić mogę co następuje:
- firma jako taka robi tylko executive search (zdarzają się wyjątki dla stanowisk wysoce wyspecjalizowanych).
- robimy w praktycznie wszystkich branżach średni i wyższy szczebel menedżerski
- a ja osobiście największe doświadczenie mam w:
--- branży szkoleniowej
--- branży IT
--- branży logistycznej
--- przemyśle
--- FMCG
jeśli chodzi o metodologię, to stosujemy baaardzo szeroki wachlarz metod uzależniony od potrzeb Klientów.
-
nasty_freq
witam,
jesli chodzi o branze to szeroki zakres ale glownie motoryzacja, fmcg, reklama...
stanowiska od specjalistow po high managment.
jesli chodzi o sama prace to cala rekrutacja a-z, audyty, ac, badanie kompetencji, testy psychologiczne, doradztwo personalne.
pozdrawiam -
nasty_freq
-
Katie
Witam,
Dopiero dzisiaj dolaczylam do grona HR, od prawie czterech lat pracuje w executive search, a od marca tego roku w firmie specjalizujacej sie w branzy motoryzacyjnej.
Pozdrowionka -
kasiaz
Witam,
ja zaczynałam od praktyk w firmie doradztwa personalnego, no i udalo sie zostac:)
rekrutacja dla roznych branz, ale glownie produkcja (FMCG i motoryzacja) i na wszystkie szczeble jesli chodzi o stanowiska.
obecnie pracuje dla miedzynarodowej firmy swiadczacej uslugi z zakresu outsourcingu.
zmiana totalna:) -
Anonim
Witam,
Ciekawe to grono :)
Ja zajmowałem się rekrutacją IT... do niedawna, niestety i na szczęście zrezygnowałem z dotychczasowego pracodawcy, aktualnie szukam nowej pracy w branży rekrutacyjnej... jeśli ktoś z Was miałby jakieś ciekawe wieści odnośnie ofert pracy, to bardzo proszę o kontakt :) -
Let's rock
Kurcze, widze ze mam tutaj z samymi fachowcami do czynienia. Troche sie wstydze mojego doswiadczenia( a raczej jego braku).
Pracuje w organizacji AIESEC, gdzie wspolnie z kilkoma innymi osobami rekrutowalismy studentowi na praktyki zagraniczne.
Mialem praktyke w Beiersdorfie AG w dziale personalnym
No i studiuje zarzadzanie i historie:) -
** Ania **
Witam
widzę że mamy tu prawie samych rekrutujących. A co z wdrażaniem narzędzi ZZL, opracowywaniem nowoczesnych procedur, szkoleniami. Czy ktoś się tym zajmuje???? -
Anonim
5 lat w firmie DP, rekrutacje (produkcja a glownie automotive, IT, sprzedaż i niekoniecznie FMCG), weryfikacje metodą AC, od 2 lat rowniez szkolenia i outplacement
pozdrawiam, -
Robert
A to i ja sie wpisze :)
No wiec zajmuje sie: Wdrazaniem systemu zarzadzania szkoleniami, organizacja studenckiej gry managerskiej, ostatnio nawet szkolenia dla pracownikow prowadze :) do tego przygotowuje kurs e-learningowy i jestem grafikem (ale to juz nie HR); )
pzdr