Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • edi

Często dostaje mi się rynek Łódzki... ostatnio np. do działu marketingu...
    Jak Wam idzie z Łodzia? Zna ktoś dobrze ten rynek??
  • ,

Nie tak trudno znaleźć pracę w woj. łódzkim. Sporo centrów dystrybucyjnych, ale mile widziane doświadczenie...
  • cHerman

Co prawda raczej sprzedaje projekty niż je realizuję, ale muszę powiedzieć, że coraz więcej rzeczy się dzieje w tamtych rejonach, coraz więcej firm się tam pojawia. Dobrze to rokuje temu miastu
  • ,

Pod Piotrkowem Tryb. Kaufland buduje swoje największe w Polsce centrum logistyczne. Będa potrzebowali ok. tysiąca osób do pracy. Troszkę dalej pod Opocznem Atlas buduje swoja fabrykę. Region faktycznie się rozwija...
  • emde

To prawda z tym centrum logistycznym ale, to nie jest niestety inwestycja, ktora moglaby sie przyczynic do rozwoju regionu... Eh, gdyby tez u nas stawiali centra badawczo-rozwojowe...
    Co znalazlem w Sieci :
    "Pierwsze hale mają powstać jeszcze w tym roku, a zatrudnienie w nich znajdzie na początku około 50 osób. W 2007 roku w podpiotrkowskim centrum Kauflanda ma pracować już 120 ludzi, a docelowo za pięć lat firma planuje zatrudnić 600 osób personelu.
    Kaufland już rozpoczął nabór przyszłych pracowników, głównie magazynierów z uprawnieniami obsługi wózków widłowych."

Szkoda, ze szukaja magazynierow a nie wyksztalconych ludzi... Tak czy inaczej kazde miejsce pracy jest dzisiaj na wage zlota. pozdr! md
  • cHerman

Tam też mają powstać centra badawczo - rozwojowe, jeśli dobrze pamiętam mniej więcej w okresie roku : )
  • Bako

jak chodzi o Lodz to ja sie polecam na jakas praktyke z HRu:)
    jakby ktos mial cos znajomego to sie pieknie usmiecham:)
  • Anonim

Witam wszystkich.

Proponuję, aby każdy napisał parę słów o tym czym się zajmuje, dzięki temu będziemy mogli chyba skuteczniej współpracować.

na każdym zebraniu jest tak, że ktoś musi zacząć ; -)

przez 6 lat siedziałem w firmie (głównie w sektorze b2b) zajmującej się e-learningiem i szkoleniami trenerskimi. od niedawna zajmuję się executive searchem.

tak więc jeśli ktoś "chciałby coś" odnosnie tych dwóch tematów - zapraszam do kontaktu.

pozdrawiam

p
  • .::crabby my love::.

Witam

Zaczales w executive search powaidasz?

Co zatem ciekawego porabiasz - jakie projekty z jakiej branzy?

Ja powiedzmy robie hotele plus poligrafie i stanowiska inzynierskie.

Jesli robisz cos pod tym kontem to mozemy powspolpracowac.

Pozdrawiam
    Łukasz
  • Gloria

Ja juz troche o sobie napisalam, ale teraz w ramach usystematyzowania informacji: od trzech lat zajmuje sie rekrutacja i selekcja, realizuje projekty od A do Z... :) Zarowno dobor, jak i selekcje przeprowadzam roznymi metodami. Jesli chodzi o przekroj branz i specjalizacje... jest on szeroki. Chyba tylko tyle moge zdradzic na forum :)
  • Anonim

Jeśli chodzi o branże, to na poziomie forum zdradzić mogę co następuje:
    - firma jako taka robi tylko executive search (zdarzają się wyjątki dla stanowisk wysoce wyspecjalizowanych).
    - robimy w praktycznie wszystkich branżach średni i wyższy szczebel menedżerski
    - a ja osobiście największe doświadczenie mam w:
    --- branży szkoleniowej
    --- branży IT
    --- branży logistycznej
    --- przemyśle
    --- FMCG

jeśli chodzi o metodologię, to stosujemy baaardzo szeroki wachlarz metod uzależniony od potrzeb Klientów.

• nasty_freq

witam,

jesli chodzi o branze to szeroki zakres ale glownie motoryzacja, fmcg, reklama...
    stanowiska od specjalistow po high managment.

jesli chodzi o sama prace to cala rekrutacja a-z, audyty, ac, badanie kompetencji, testy psychologiczne, doradztwo personalne.

pozdrawiam
  • nasty_freq

aha, i zapomnialem o moim bziku IT (coraz ciezej z nimi...)
  • Katie

Witam,

Dopiero dzisiaj dolaczylam do grona HR, od prawie czterech lat pracuje w executive search, a od marca tego roku w firmie specjalizujacej sie w branzy motoryzacyjnej.
    Pozdrowionka
  • kasiaz

Witam,

ja zaczynałam od praktyk w firmie doradztwa personalnego, no i udalo sie zostac:)
    rekrutacja dla roznych branz, ale glownie produkcja (FMCG i motoryzacja) i na wszystkie szczeble jesli chodzi o stanowiska.

obecnie pracuje dla miedzynarodowej firmy swiadczacej uslugi z zakresu outsourcingu.

zmiana totalna:)
  • Anonim

Witam,

Ciekawe to grono :)
    Ja zajmowałem się rekrutacją IT... do niedawna, niestety i na szczęście zrezygnowałem z dotychczasowego pracodawcy, aktualnie szukam nowej pracy w branży rekrutacyjnej... jeśli ktoś z Was miałby jakieś ciekawe wieści odnośnie ofert pracy, to bardzo proszę o kontakt :)
  • Let's rock

Kurcze, widze ze mam tutaj z samymi fachowcami do czynienia. Troche sie wstydze mojego doswiadczenia( a raczej jego braku).
    Pracuje w organizacji AIESEC, gdzie wspolnie z kilkoma innymi osobami rekrutowalismy studentowi na praktyki zagraniczne.
    Mialem praktyke w Beiersdorfie AG w dziale personalnym
    No i studiuje zarzadzanie i historie:)
  • ** Ania **

Witam
    widzę że mamy tu prawie samych rekrutujących. A co z wdrażaniem narzędzi ZZL, opracowywaniem nowoczesnych procedur, szkoleniami. Czy ktoś się tym zajmuje????
  • Anonim

5 lat w firmie DP, rekrutacje (produkcja a glownie automotive, IT, sprzedaż i niekoniecznie FMCG), weryfikacje metodą AC, od 2 lat rowniez szkolenia i outplacement

pozdrawiam,
  • Robert

A to i ja sie wpisze :)

No wiec zajmuje sie: Wdrazaniem systemu zarzadzania szkoleniami, organizacja studenckiej gry managerskiej, ostatnio nawet szkolenia dla pracownikow prowadze :) do tego przygotowuje kurs e-learningowy i jestem grafikem (ale to juz nie HR); )

pzdr
| |

HR - Human Resources, znane pod polską nazwą - Zasoby Ludzkie. Pojęcie mające dwojakie znaczni...

Fotki

Miejsca grona (0)