Honorowa Loża Szyderców [161]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Asmael

25 lecie Solidarnosci to dobry czas by wspomniec naszego prezydenta co opnentom nogi podawal a potem ich na tort i ciastka zapraszal :)

Co sadzicie o naszym Wielkim Elektryku, Nobliscie, Generale Gornictwa (sic!)?

Dla mnie to czlowiek wielki, ktory przyczynil sie do wielu zmian i czacunek i czesc oddawac mu nalezy. Owszem legenda troche skalana, ale tak to juz jest z legendami, ze jesli zyja to maja sie nienajlepiej.

Owszem czesto plotl trzy-po-trzy, dyrdymaly prawil. Ale w kazdej jego glupocie bylo kilka gorzkich slow prawdy, ktore przelykalo sie niczym zabe.
  • Anonim

Jak dla mnie czlowiek-ikona. Wprawdzie niespecjalnie rozgarniety, kiepski polityk, ale jako przedstawiciel ludzi ktorzy zanim stali i pomagali obalic poprzedni ustroj na pewno facet ktorego za pewne rzeczy trzeba szanowac. Potkniec bylo sporo, zreszta ciezko wskazac polskiego polityka ktory nie sypie nimi jak z rekawa, ale bez Walesy sprawy moglyby sie potoczyc zupelnie inaczej - czytaj duzo gorzej.
  • gosza

Jeśli chodzi o Wałesę to jestem za a nawet przeciw!

:)))

A poważnie to człowiek, którego nie ma sie co czepiac , ze jest prosty jak konstrukcja cepa. Wałęsa nie dorastał z przekonaniem , ze bedzie niegdys politykiem, ba- prezydentem, wiec brak obycia i pewnego rozumowania czysto politycznego mozna mu wybaczyc. Dla Polski zrobił duzo i za to należy mu sie szcunek.
  • Grono.Net

i ja też myślę podobnie... tylko niech nie kandyduje.... :D:D:D
  • Galazka :D

Wiekszsc osob krytykuje Walese a prawda jest taka ze gdyby ni on to do tej pory byli bysmy tylko narzedziem w rekach ruskich !!
  • breakYa!REC

...figurant. Nie ten to inny by był. Ważne, było znalezc kogoś kto rozjebał by ustrój, który łapał zadyszkę a byłby na tyle nierozgarnięty by za dobrze tego nie zrobić.

...ale spoks; -))) wędkarze - równe chłopy.

• Anonim

Nie przesadzaj, Galazka, juz prawie 15 lat minelo od rozpadu Zwiazku Radzieckiego...; )
  • Anonim

Ja mam dla tego człowieka zero szacunku :/ był czas kiedy (teoretycznie) mógł coś zrobić, ale szansę zmarnował... w tej chwili, między innymi dzięki niemu, rządzą Ci sami ludzie co 15 lat temu plus zachodnie korporacje.

pozdrówka
  • Galazka :D

Jak to nic nie zrobil czlowieku !! Miedzy innymi dzieki niemu wyrwalismy sie z komuny... Fakt faktem ze nie do konca ale jest coraz lepiej... Jeszcze tylko prezydenta komuniste trzeba wypierdolic i bedzie git; ]

Ale optymista ze mnie :P
  • Anonim

Ohoho, widze sami znawcy polityki tutaj...; )

Wciaz mamy komune, rzadza nami wielkie korporacje... :LOL:
  • Anonim

Tak prezydenta komunistę wyp... i czas na nowy AWS pod szyldem PO PIS, a za 4 lata :) SLD pomocy nie ma już co kraść :) ja mam taką wizję.

ps. SLD także gardzę

pozdrówka
  • Anonim

Miejmy nadzieje, ze nie, Norap...
  • breakYa!REC

...nie ma juz dla nas ratunku. Mexyk jedynym wyjsciem; -P

<wolę się nie znać na polityce, bo umiejętnosć dostrzegania czegokolwiek w tym kraju zawsze budzi poczucie niesmaku połaczone z poczuciem bezsilnosci - lepiej być ciemną masą i zajebac sie na śmierć jako trybik; >
  • Anonim

Nie nadaje sie na prezydenta, nie jestem medialny :P

Dla jednych ucieczka jest nieswiadomosc, inni wola wszystko wiedziec, bo jeszcze gorzej czuja sie nie znajac nawet tej najgorszej prawdy. Ty nalezysz do pierwszych, ja do drugich, ale na szczescie mamy demokracje, wiec zaden z nas nie bedzie musial przyjmowac ideologii drugiego :)
  • breakYa!REC

...niestety - ja już wiedziałem wszystko; -)

...i zresetowałem się. I już mnie ch... obchodzi (na szczeście to mój mnie obchodzi; -)))

<pozdro, Mex; co złego to nie ja; >
  • Anonim

To trzeba mi bylo podac chociaz wygrywajace numery totolotka; )

Pozdroweczki
  • Anonim

Wielki człowiek... jego zasługi nie podlegają dyskusji. Ale do polityki to On już się nie powinien pchać. Trzeba wiedzieć kiedy odejść. Wałęsa nigdy tego nie wiedział.
  • Barnab/ B-side

Dokładnie ująłeś to czego nie chciało mi się napisać :].

Solidarność powinna odłożyć sztandary do muzem, pozstając kryształowym związkiem, chlubą w naszej historii, a ludzie działac w polityce pod nowymi nazwami partii, nie przywołując starych ideałów.

A dzisiejsze zachowanie Wałęsy jest żałosne - godzi się na ugody z bandytą Jaruzelem, po to by ten powiedział "Wałęa nie był agentem".

Te wszytskie "prawda, ze razem z panem generale obaliśmy komunizm" (mówił to niedawno na Dwójce telewizyjnej) po prostu mnie obrzydzają....
  • Anonim

Dokładnie... to tak ja np. w sporcie. Lepiej odejść wcześniej ale przynajmniej zapamiętają Cię jako niepokonanego.
  • Barnab/ B-side

Goopi Michalczewski :D
| |

Szydź! Z Polityki. Z Mediow. Z Gwiazd. Z Mody. Z Siebie. Z Innych. Cenzurze za poglady mowimy stan...

Miejsca grona (0)