honda civic fan club [1414]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Attenzioneツ

Temat ten kieruje do ludzi posiadających Honde Civic VI generacji z silnikiem diesela. Zbieram info na temat tego autka czy może mi ktoś przybliżyć jego postać? Czy jest to dobry samochód? Jak wytrzymują blacharsko?

Pozdro dla wpisujących się
  • szybki nozder:)

a może chodzi Ci o 7gen?
  • Attenzioneツ

teoretycznie może być... Ale jestem bardziej zainteresowany VI generacją... Ale możesz wpisać i VIIgen.
  • Hautamäki

a propo VI generacji ... niedawno kupiłem Civic z 98 r.5D i zastanawiam sie jaki jest zbiornik paliwa ?? w książce która dostałem jest napisane ze wchodzi 55 l , natomiast w necie ze 45 l . komu wierzyć ?? najlepiej byłoby przejeździć do końca baku ale wolałbym tego uniknąć :) Pozdrawiam
  • Music by Vtec

45l (trzeba czesto odwiedzac stacje :(
  • kefir

a VI generacji byly silniki diesla??
  • Attenzioneツ

Były podobno pochadzące od rovera
  • = Busker =

ta. są tego dwie wersje. Jedna ma 105KM a druga 86 KM. Naczytałem sie dużo złego o tym modelu ale to były opinie posiadaczy benzynówek którzy nie mieli pojecia o tym modelu tylko coś tam słyszeli. Ja tam nie narzekam. Poklekocze poklekocze ale pali po mieście 6,5 i wcale taka mułowata nie jest
  • .::CHÓBERT::.

użytkownicy hondy!!!!!!!!!!! jestem bardzo ciekawy jak się przedstawia sytuacja jeśli chodzi o ceny części???? chodzi mi o zawieszenie, rozrząd i sprawy typowo eksploatacyjne :)..czy czasem nie wyczyści mi to porządnie portfela???
    bo rózne są opinnie na ten temat...
  • = Busker =

A który samochód jest tani w eksploatacji?? pomijam rodzime auta. W poprzedniej hani za rozrząd dałem coś ok 350 zł, w aktualnej mechanik mi zrobił z najlepszych materiałów, filtry, olej, z zawieszenia "cukiereczki" wział coś ok 1,2 tyś. Jeśli to twój pierwszy samochód to weż po uwagę:
    koszty rejestracji,
    zmiane opon co sezon (szczególnie zimówki w zime) uzywane ok 350-500zł
    oc (ja mam zwyzke i płace ponad 1tys, mam ojca w dowodzie ale jako drugiego, co było moim błędem, bo byłoby taniej gdyby widniał pierwszy)
    wymiana oleju i filtra 2 razy w roku (zalezy ile jezdzisz) 2x150
    drobne naprawy, koszty w zależności od stanu modelu (u mnie jak narazie żarówki ok 50zł)
    inne opłaty dodatkowe- mandaty, opłaty za parkometr, myjnia, dobre car audio (od 600 zł bez graja)

Mam nadzieję że cię nie wystraszyłem. Na samochodzie NIGDY nie zarobisz, ale bez niego ani rusz; -)
  • Anonim

ja mam pytanie jak otworzyc Honde bo padl mi akumulator a mama centralny zamek i niewiem jak otworzyc;/
  • radziu

były na dodatek 2.0 l. : O
    ale cholernie trudno spotkać takie egzemplarze... Ale diesel nie pasuje do hondy ee... :/
  • Jabol

Witam !! Od kilku dni jestem posiadaczem hondy 1.6 i mam pytanie , mam fabryczny zamek centralny i drzwi od pasażera się nie zamykają co to może być ?